ΠΑΙΔΙΚΟ ΡΕΪΚΙ

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ
ψυχοθεραπεία-θεραπείες Ρέικι-φτερό στον άνεμο

Το Reiki είναι μια τόσο απλή και θαυμάσια θεραπευτική θεραπεία που τα παιδιά μπορούν εύκολα να μάθουν πώς να τα χρησιμοποιήσουν.

Το Ρέικι, είναι μια από τις πιο διαδεδομένες φυσικές μεθόδους του εναλλακτικού τρόπου ζωής. Προσφέρει την πολύτιμη βοήθεια του στην ανάπτυξη των παιδιών καθώς και στην αποκατάσταση της υγείας και του ψυχικού τους κόσμου με έναν τρόπο εξίσου ήπιο αλλά και αποτελεσματικό ταυτόχρονα σαν το πιο φυσικό αντίδοτο σε όλα τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή γενιά των παιδιών.

Η βοήθεια που μπορούν να λάβουν μέσα από τις συνεδρίες του ρέικι είναι σε όλα τα επίπεδα, στο σωματικό, το συναισθηματικό, το νοητικό και το ψυχικό.

Όπως:

–> Καλλιεργεί μέσα τους το αίσθημα της αρμονίας και της εσωτερικής ειρήνης – αντιστάθμισμα στη βία της τηλεόρασης και των βιντεοπαιχνιδιών,

–> Αυξάνει την αυτοπεποίθησή τους, καθώς νιώθουν ικανά να βοηθήσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους αρχίζουν να εμπιστεύονται περισσότερες τις δυνατότητές τους,

–> Τα βοηθάει να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν καλύτερα καθώς συνδέονται με τους άλλους, μέσα από ένα υγιές κανάλι, όπως είναι το άγγιγμα και η αγάπη. Ποιός μπορεί να είναι ωραιότερος σύνδεσμος ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας ή μιας παρέας από την αγάπη και το άγγιγμα;

–> Ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα,

–> Καταλαγιάζει τους φόβους τους,

–> Τέλος τα βοηθά να συνειδητοποιήσουν την αξία της ύπαρξης και του εσωτερικού τους κόσμου – αντιστάθμισμα στη μεγάλη έμφαση που δίνει η κοινωνία μας στον εξωτερικό κόσμο.

Τα μαθαίνει:

–> Να επικεντρώνονται – αντιστάθμισμα στην πολυδιάσπαση που τους προκαλεί ο σύνχρονος τρόπος της ζωής μας,

–> Να διαχειρίζονται ένα εργαλείο, μια δύναμη και γενικότερα τη διαχείριση μιας προσωπικής δεξιότητας,

–> Την δυνατότητα επιλογής να μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου ή τους άλλους.

Εκτός όμως από τη βοήθεια και την μάθηση που μπορούν να λάβουν τα παιδιά από τον θεραπευτή ρέικι μέσω των συνεδριών, μπορούν να διδαχθούν το ρέικι τα ίδια μέσα από το σεμινάριο του παιδικού ρέικι ώστε να μπορούν να το εφαρμόσουν τα ίδια στον εαυτό τους.

Τα παιδιά μπορούν να μάθουν το ρέικι σε οποιαδήποτε ηλικία και αξίζει να τους δώσουμε αυτό το δώρο μέσα από χαρά και παιχνίδι για να ζήσουν μια καλύτερη ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή.

Πως διδάσκεται το ρέικι στα παιδιά;

Η διδσκαλία και ο συντονισμός του πρώτου βαθμού με την ενέργεια του ρέικι πραγματοποιούνται μέσα από σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και προσεγγίσεις που είναι κατάλληλες για τα παιδιά.

Μέσα από δρώμενα, μουσική ,κολάζ, ζωγραφική, κατασκευές και θεατρικό αυτοσχεδιασμό και κυρίως μέσα από παιχνίδι και χαρά! Το “αστείο quiz”, ¨το παλιό σεντούκι με τους θησαυρούς”, ¨τα αστέρια πέφτουν πάνω μας¨ , ¨το ουράνιο τόξο μας τυλίγει¨, ¨μιλώ όπως ο ινδιάνος με το καλάμι του μπαμπού¨, ¨χρώμα-χρώμα¨ είναι μία γεύση από τα πολλά παιχνίδια που παίζουμε! Έτσι τα παιδιά οδηγούνται βήμα βήμα στην εξερεύνηση του κόσμου και τη γεύση του ρέικι χωρίς βία.

Πίσω από κάθε παιδί που πιστεύει στον εαυτό του, υπάρχει ένας ενήλικας που πίστεψε πρώτα σε αυτό. Ας τα βοηθήσουμε με το δώρο του ρέικι στα χεράκια τους, ώστε να τους δείξουμε ότι είναι όμορφο να ανέβουν στην κορυφή για να δούν και να μάθουν τον κόσμο και όχι για να τους δεί ο κόσμος.

ψυχοθεραπεία-θεραπείες Ρέικι-φτερό στον άνεμο