διαχείριση σχέσεων γονέα - παιδιού - ευη χατζηγιάννη
ψυχοθεραπεία-θεραπείες Ρέικι-φτερό στον άνεμο

” Ήμουν ένας υπέροχος γονιός προτού αποκτήσω τα δικά μου παιδιά”.

Το να ζείς πραγματικά με παιδιά μπορεί να σε κάνει να ανακαλέσεις πολλές απο τις προηγούμενες πεποιθήσεις σου. Οι συγκρούσεις ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά πολλές φορές είναι αναπόφευκτες, σε αυτό το σημείο όμως οι γονείς έχουμε να κάνουμε μια παύση και να δούμε τι πραγματικά θέλει να μας δείξει αυτή η σύγκρουση πρώτα για τον εαυτό μας και τον τρόπο που έχουμε μάθει να διαχειριζόμαστε τη σχέση με τα παιδιά μας και έπειτα τα ίδια τα παιδιά μας χωρίς την δική μας ερμηνεία πάνω σε αυτά.

Στη συμβουλευτική διαδικασία των σχέσεων μεταξύ γονέα και παιδιού εκπαιδεύεται κατά μία έννοια ο γονιός να βγάζει έξω τον εαυτό του και να μπαίνει μέσα στο ίδιο το παιδί ώστε να έρθει σε επαφή με τα συναισθήματά του και τους λόγους που οδήγησαν το παιδί να φερθεί κατά αυτό τον τρόπο. Μαθαίνει ο γονιός πως να ηρεμεί πρώτα τον εαυτό του και έπειτα να μπαίνει στη θέση του παιδιού και από αυτή τη θέση να κατανοεί το λόγο ύπαρξης των μεταξύ τους συγκρούσεων και διαμαχών.

Είναι μια πολύ όμορφη διαδικασία που σε ταξιδεύει πέρα απο τον δικό σου κόσμο (όπως είχες μάθει να σκέφτεσαι και να ζεις από την δική σου γονεϊκή ανατροφή), στον μαγικό κόσμο των παιδιών ο οποίος όταν μάθουμε να τον “αποκρυπτογραφούμε” μόνο αλλαγή, ανοδική εξέλιξη και ευτυχία μπορεί να φέρει πρώτα στη δική μας ζωή και φυσικά ως αποτέλεσμα στη σχέση μας με τα υπέροχα πλάσματά μας!

ψυχοθεραπεία-θεραπείες Ρέικι-φτερό στον άνεμο