ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ – ΕΝΗΛΙΚΩΝ

συμβουλευτική εφήβων - ενηλίκων - ευη χατζηγιάννη
ψυχοθεραπεία-θεραπείες Ρέικι-φτερό στον άνεμο

Η εφηβεία είναι το μεταβατικό στάδιο από την παιδική ηλικία πρός την ενηλικίωση όπου κατά τη διάρκειά της, συμβαίνουν πολλές αλλαγές βιολογικές αλλά ταυτόχρονα και ψυχολογικές. Έτσι είναι πολύ σημαντικό ο έφηβος να έχει έναν σύμμαχο και συνοδοιπόρο σε αυτό το καινούριο του ταξίδι προς το άγνωστο, ώστε να μάθει ευέλικτους και λειτουργικούς τρόπους διαχείρησης των νέων προκλήσεων στη ζωή του.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα ασφάλειας, εμπιστοσύνης, αποδοχής, κατανόησης και ενσυναίσθησης που δημιουργεί ο σύμβουλος σε συνεργασία  με τον έφηβο συμβουλευόμενο, του δίνει τη δυνατότητα να εκφραστεί ελεύθερα και χωρίς φόβο και συναισθήματα ντροπής για αυτά που του συμβαίνουν και χρειάζεται υποστήριξη. Ενθαρρύνεται να αναγνωρίσει, να κατανοήσει και να εκφράσει τα συναισθήματα και τις σκέψεις του ώστε σταδιακά και εξελικτικά να αρχίζει να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του και το πως νιώθει σε σχέση με το περιβάλλον του και να ανακαλύπτει ασφαλείς διόδους εκτόνωσης του εσωτερικού του “αναβρασμού” με δημιουργικό τρόπο.

Επίσης η συμβουλευτική εφήβων και ενηλίκων αφορά την ανάγκη πολλές φορές να βρίσκονται στη συνεδρία και οι δύο μαζί εφόσον το έχουν ζητήσει και το επιθυμούν, κατόπιν συνεννόησης με τον σύμβουλο, έφηβος και ενήλικας ώστε να επιλύονται  κάποια θέματα που υπάρχουν στη σχέση μεταξύ τους και χρειάζονται λύση άμεση, ώστε να προχωρήσει η συμβουλευτική διαδικασία προς το στόχο που έχει να φέρει εις πέρας.

Η εφηβεία είναι ένα πανέμορφο στάδιο μεταμόρφωσης της προσωπικότητας, το οποίο μέσα από τον σεβασμό, την κατανόηση και την αγάπη μπορεί να φέρει εκπληκτικά αποτελέσματα σε όλη τη μετέπειτα ζωή του ανθρώπου!

ψυχοθεραπεία-θεραπείες Ρέικι-φτερό στον άνεμο