ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

σΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - ΕΥΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ
ψυχοθεραπεία-θεραπείες Ρέικι-φτερό στον άνεμο

Η συμβουλευτική σε θέματα διατροφής, έχει σκοπό την ανάπτυξη μιας καλής σχέσης με το φαγητό, το φυσικό σώμα, την υγεία αλλά και το ψυχικό-συναισθηματικό μας σώμα. Προσφέρει στήριξη σε ανθρώπους που ακολουθούν διατροφικό πρόγραμμα είτε χρειάζονται μια ψυχολογική ώθηση για να ξεκινήσουν να ακολουθούν διατροφικό πρόγραμμα, οι οποίοι και καλούνται να αλλάξουν πρώτα τον τρόπο σκέψης τους ώστε να επέλθει η αλλαγή στον τρόπο ζωής τους, προικειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχο της διατροφής και του σώματος τους.

Παρέχεται σε συνεργασία με το διαιτολόγο-διατροφολόγο ή ιατρό που είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για το διατροφικό πρόγραμμα του ενδιαφερομένου και δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση το δικό τους ρόλο. Η συμβουλευτική σε θέματα διατροφής επικεντρώνεται κυρίως στον τρόπο κατανόησης της σκέψης και της οπτικής του απέναντι στο φαγητό. Σε κλίμα αποδοχής, εμπιστοσύνης, κατανόησης και συνεργασίας που δημιουργείται μεταξύ συμβούλου και συμβουλευόμενου, ο συμβουλευόμενος αρχίζει να λειτουργεί με έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης διότι εκπαιδεύεται να παρατηρεί τον εαυτό του, τις σκέψεις του, τα συναισθήματά του απέναντι στο φαγητό και τους λόγους που τον οδηγούν ή οχι σε αυτό και έτσι να φτάνει στην κατανόηση των σωματικών συμπτωμάτων του.

Πίσω από κάθε σωματικό σύμπτωμα κρύβεται συνήθως μια ψυχική-συναισθηματική ανισσοροπία και κατά επέκταση συμπεριφορά, όπου μπορεί να εντοπίστει και να αλλάξει πραγματικά και ολιστικά ταυτόχρονα η σχέση του νου και του σώματος μας, από αμυντική και επιθετική σε αρμονική και ισορροπημένη  σχέση!

Απευθύνεται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν θέματα βουλιμίας, ανορεξίας, συναισθηματικής/ψυχαναγκαστικής υπερφαγίας. Επιπλέον απευθύνεται γενικότερα σε όσους δυσκολεύονται με την διατήρηση καλής σωματικής κατάστασης.

ψυχοθεραπεία-θεραπείες Ρέικι-φτερό στον άνεμο