Αγάπα τον εαυτό σου

γυναίκα ξαπλωμένη

Αγάπα τον εαυτό σου

Αγάπα τον εαυτό σου, δυνατά και σίγουρα! Το αξίζεις.

Να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου στην αγάπη, να τον φροντίζεις, να τον ακούς και να του συμπαραστέκεσαι συνεχώς. Μετά θα το βλέπεις αυτό στις επιλογές σου, στην εργασία σου, στις σχέσεις σου τις διαπροσωπικές και φυσικά στην καθημερινή σου ζωή.
Να μάθεις να τον αγαπάς και να τον περιβάλλεις με ανθρώπους που θα σε εξελίσουν ψυχικά νοητικά και πνευματικά. Με ανθρώπους που δεν θα σε φέρνουν στο σημείο να αμφισβητείς για τον εαυτό σου αλλά με ανθρώπους που όταν χρειάζεται δεν θα διστάσουν να σου υπενθυμίσουν και τα λάθη σου.
Λέξεις
Δεν είναι εγωιστικό να αγαπάς τον εαυτό σου όπως ίσως σε έχουν μάθει. Εγωιστικό είναι να πιστεύεις πως μπορείς να βοηθάς να είναι καλά όλοι οι υπόλοιποι εκτός από εσένα γιατι έτσι πρέπει, γιατί είσαι δυνατός και πάντα εκεί για όλους.
Διαφορετικά κανείς δεν θα σε θέλει. Όχι. Για να μπορείς να αγαπάς πραγματικά τους άλλους ανθρώπους και να τους βοηθάς όσο μπορείς, χρειάζεται να γνωρίζεις αυτή την αίσθηση πρώτα στα δικά σου κύτταρα. Διαφορετικά είναι επιφανειακό και η επιφάνεια φέρει μόνο επιφάνεια και όχι την αλήθεια της ψυχής που ξεπροββάλει από την αύρα και τα μάτια των ανθρώπων που την έχουν κατακτήσει αυτή την αγάπη. Tην αγάπη του εαυτού, του σεβασμού και της εμπιστοσύνης σε αυτό που ονομάζουμε ζωή.
Αγάπα τον εαυτό σου και να θέλεις να σου αναγνωρίζουν οι άλλοι αυτά που κάνεις. Διότι την αναγνώριση όλοι την θέλουμε και την έχουμε ανάγκη για να αισθανόμαστε ότι οι άλλοι αντιλαμβάνονται πραγματικά την προσπάθεια που καταβάλλουμε.
Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου χωρίς να φοβάσαι να φύγεις από κάθε είδους σχέση προσωπική ή επαγγελματική που θα έδινες την συμβουλή στους άλλους ανθρώπους να τελειώσουν.
Από σχέσεις που μόνο εσύ συνεχώς δίνεις, προσφέρεις και οι άλλοι έχουν πραγματικά βολευτεί σε αυτό τον ρόλο και πιστεύουν ότι κάνουν καλά. Άφησέ τους να πιστεύουν ότι θέλουν, και κοίτα τι θες να κάνεις και να πιστεύεις εσύ γiα το δικό σου καλό και για τη διαφύλαξη της δικής σου προσωπικής ενέργειας και κατά επέκταση της ευτυχίας σου.
Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου με αυτό τον υγιή εγωισμό που όταν ακούσεις τον άλλον απέναντι σου να σου λέει: “πάντα εσύ μου έδινες χωρίς καν να στο ζητήσω”, να σκεφτείς ότι οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων χαρακτηρίζονται από διαδραστικότηττα, εμπιστοσύνη και πάνω από όλα αμοιβαιότητα.
Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου και δές μπροστα σου έναν υπέροχο κόσμο να ανθίζει μέσα από τις δικές σου επιλογές.
Νάμαστε!

Περισσότερα άρθρα δείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *