Αγκαλιά | Η ανακούφιση της ψυχής

Αγκαλιά

Αγκαλιά | Η ανακούφιση της ψυχής

Η Αγκαλιά είναι η ανακούφιση της ψυχής.

Αγκαλιάστε τον εαυτό σας με στοργή. Αγκαλιάστε τους ανθρώπους που αγαπάτε. Νιώστε την υπέροχη επίδραση της σε όλα σας τα κύτταρα! Η αγκαλιά είναι ένας πολύ ισχυρός τρόπος να ανακουφίζουμε την ψυχή, να εξαλείφουμε την ανασφάλεια και όλους τους φόβους που παραλύουν τον οργανισμό μας. Πόσο όμορφη είναι μια αγκαλιά που σε γεμίζει από το κεφάλι έως τα άκρα σου με φως και σε κάνει να κλείνεις τα μάτια σου και να νιώθεις ολόκληρος;
Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί η αγκαλιά είναι μία κίνηση που έχει την ικανότητα να διαλύσει τους φόβους , να μας ενισχύσει και να ενδυναμώσει τους δεσμούς αφήνοντας μας, με την αίσθηση της ψυχραιμίας και της γαλήνης. Η ζεστασιά που μεταδίδεται με μία ειλικρινή αγκαλιά μπορεί να συγκριθεί με τη θερμότητα της καρδιάς.
Μια αγκαλιά, μας κάνει να νιώθουμε σαν να είμαστε στο σπίτι μας.
Ξύλινή αγκαλιά

Η Αγκαλιά και η σούπερ δυναμή της.

Η αγκαλιά είναι μια σούπερ δύναμη που όλοι μας διαθέτουμε. Μια εκπληκτική ιαματική θεραπεία για τον πόνο της καρδιάς, την απογοήτευση, την θλίψη, την προδοσία ή την εγκατάλειψη. Επομένως όποτε μπορούμε θα είναι πολύ καλό να επωφελούμασστε από την καλύτερη θεραπεία που υπάρχει για την καταπολέμηση του άγχους! Να απολαμβάνουμε τη χαρά της αγάπης και την ένωση δύο σωμάτων που εκδηλώνουν συναισθήματα στοργής και συμπόνοιας. Με αυτή την ενέργεια που προσφέρει η μία αγκαλιά στην άλλη, την ασφάλεια που χρειάζονται και οι δύο άνθρωποι για να αντιμετωπίζουν εμπόδια. Δύναμη για να ανταπεξέρχονται στα προβλήματα της ζωής και γερές ρίζες για την ευτυχία τους.
Αυτές οι σγκαλιές μας θυμίζουν ότι δεν είμαστε μόνοι μας.
Σε μία εποχή που επιτάσει την αυτοδυναμία, την αυτάρκεια, το “εγώ μπορώ και μόνος μου¨, σε μία εποχή που η αδυναμία είναι ελάτωμα και όχι μέρος της ανθρώπινης φύσης, μοιάζει λογικό η σφιχτή αγκαλιά να είναι περισσότερο σημάδι αδυναμίας.
Όταν αγκαλιαζόμαστε γινόμαστε πιο υπομονετικοί, χαλαρώνουμε, νιώθουμε αγαπητοί και όλα αυτά ενισχύουν την αυτοεκτίμηση μας, την αγάπη για τον εαυτό μας και την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες και τους φόβους μας. Αν το εξετάσουμε λίγο πιο προσεχτικά θα διαπιστώσουμε ότι δυσκολευόμαστε ακόμη και να αγκαλιάσουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Δεν αναγνωρίζουμε στον εαυτό μας την αξία μας, δεν τον χαϊδεύουμε λεκτικά.
4 παιδιά αγκαλιάζονται

Το θαύμα της Αγκαλιάς

Είμαστε περισσότερο πρόθυμοι να μιλήσουμε αρνητικά για εμάς, παρά θετικά. Πόσοι από εμάς μιλάμε με αγάπη για τον εαυτό μας; πόσα «μπράβο» και «αξίζεις» λέμε σε εμάς κάθε μέρα; Είναι όμως απαραίτητο για να επιβιώσουμε να αγκαλιάζουμε τον εαυτό μας. Ίσως ήρθε η ώρα να κάνουμε μια μικρή αλλαγή.
Είναι απλό! Αγκαλιάζοντας τον εαυτό σας, αγκαλιαζετε τη ζωή σας.
Όταν αγκαλιάζετε τον εαυτό σας, τον αγαπάτε και αν τον αγαπάτε, τον γνωρίζετε. Σηκώστε τα χέρια σας και αφήστε όλα τα συναισθήματά σας να προσεγγίσουν την όμορφη ζωή. Χάρη σε αυτή την αγκαλιά μπορούμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας από ψεύτικες αγάπες, από την εξάρτηση, και απο οτιδήποτε άλλο περιορίζει το θάρρος, την δύναμη και την καλοσύνη μας.
Η Virginia Satir, οικογενειακή σύμβουλος το είχε εκφράσει πιο γενικά αναφερόμενη στις ανθρώπινες σχέσεις: «4 αγκαλιές για επιβίωση, 8 για συντήρηση, 12 για ανάπτυξη». Οι αγκαλιές που χρειαζόμαστε ανά ημέρα. Μη βιάζεστε ένα βήμα τη φορά. Δύο αγκαλιές την ημέρα και μετά τρεις και μετά! Όσο για εκέινους που δεν φοβάστε την έκθεση της αγκαλιάς, μην πτοείστε από τις αρνήσεις των άλλων.
Αγκαλιάστε τους και συνεχίστε να τους ζητάτε να σας αγκαλιάζουν. Δεν είναι ντροπή, δεν είναι έκθεση, είναι ανθρώπινη ανάγκη, είναι ΥΓΕΙΑ!
ΝΑΜΑΣΤΕ 

Για περισσότερα άρθρα βρείτε τα εδώ:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *