Άλλαξε την ζωή σου με θετική σκέψη

Γυναίκα που χαμογελά

Άλλαξε την ζωή σου με θετική σκέψη

Άλλαξε την ζωή σου με θετική σκέψη

Η αλλαγή της σκέψης, μας οδηγεί στην αλλαγή του πεπρωμένου μας
Το πεπρωμένο μας δεν είναι κάπου γραμμένο. Το πεπρωμένο μας το δημιουργούμε εμείς κάθε στιγμή και λεπτό της ζωής μας μέσα από την θετική σκέψη και τις επιλογές που κάνουμε. Εάν αλλάξουμε λοιπόν την σκέψη μας, σε θετική σκέψη, τότε θα αλλάξει και ολόκληρή μας η ζωή. Είμαστε δημιουργικά πλάσματα και αυτή η δύναμη της ανθρώπινης δημιουργίας και δημιουργικότητας είναι προφανής παντού και σε οτιδήποτε χρησιμοποιούμε. Στα κτίρια όπου κατοικούμε, στην τεχνολογία που καθημερινά εξελίσσεται σε όλους τους τομείς, στα ενδύματα που φοράμε στη μόδα των εποχών καθώς και στις ταινίες που παρακολουθούμε.
άντρας σε ηλιοβασίλεμα
Η επίδραση της δημιουργικότητας είναι πολύ μεγαλύτερη διότι επηρεάζει όχι μόνο όσα φέρνουμε στον κόσμο μέσα από τη δημιουργική μας φαντασία και το κάνουμε πραγματικότητα στον υλικό μας κόσμο αλλά και πως σκεφτόμαστε και πως νιώθουμε για αυτά. Σε αντίθεση με τα άλλα είδη που κατοικούν πάνω στη γη από αυτά που γνωρίζουμε, εμείς δεν ζούμε απλά στον κόσμο έτσι όπως μας δόθηκε και τέλος. Εμείς περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας σε σκέψεις και συζητήσεις, επιστημονικές έρευνες για τα όσα συμβαίνουν και τι σημαίνουν όλα αυτά.
Αυτό λοιπόν μπορούμε να το κάνουμε λόγω της δημιουργικής δύναμης της φαντασίας μας που επηρεάζει πρώτη την ικανότητά μας να σκεφτόμαστε με αριθμούς και λόγια, με χειρονομίες και εικόνες και όλα αυτά τα χρησιμοποιούμε για να δημιουργήσουμε τις διαφορετικές θεωρίες και ιδέες που απαρτίζουν τις διάφορες οπτικές της ανθρώπινης ζωής. Δεν βλέπουμε απλά τον κόσμο όπως είναι αλλά τον ερμηνεύουμε ο καθένας ξεχωριστά και ο κάθε πολιτισμός χωριστά μέσα απο τις πεποιθήσεις που έχουν σχηματίσει τις προσωπικές μας απόψεις και αντιλήψεις. Αυτό που πιστεύουμε για τον εαυτό μας και για τον κόσμο, μας κάνουν αυτό που είμαστε και αυτό που μπορούμε να γίνουμε.
Αυτό εννοεί ο Άμλετ στη φράση που λέει: «τίποτα δεν είναι καλό ή κακό, αλλά το κάνει τέτοιο η σκέψη μας».
Έτσι λοιπόν τα πολύ καλά νέα είναι ότι μπορούμε πάντα να προσπαθήσουμε να σκεφτούμε αλλιώς! Αν δημιουργήσουμε την δική μας οπτική για τον κόσμο, μπορούμε να τον αναδημιουργήσουμε με μία διαφορετική οπτική για την κατάστασή μας. Μάθηση τρόπου θετικής σκέψης χωρίς ρίσκο δεν γίνεται, δεν υπάρχει.
Αναλάβετε το ρίσκο της ζωής σας και δημιουργείστε τη ζωή από την οπτική που εσείς θέλετε. Όπως μας λέει και ο Norman Cousins, συγγραφέας «Μάθηση χωρίς ρίσκο δεν υπάρχει, πάντα υπάρχει κάτι περισσότερο να μάθεις. Αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο ρίσκο. Το ρίσκο γίνεται σκληρό και απαράδεκτο μόνο σε μία περίπτωση: όταν προσπαθείς να το αποφύγεις». Γιαυτό πάρτε το ρίσκο να αλλάξετε το πεπρωμένο σας να ωριμάσετε και να ανακαλύψετε τον εαυτό σας και τον κόσμο.
Γιατί εμείς είμαστε ο κόσμος!
Νάμαστε!
Περισσότερα σχετικά άρθρα θα βρείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *