Αντέχετε την απόρριψη; Ή είστε πιόνι της;

γύναολα βλέπει μέσα από τις γρίλιες

Αντέχετε την απόρριψη; Ή είστε πιόνι της;

Εσείς αφήνετε την απόρριψη να κυριαρχήσει στην ζωή σας ή έχετε αναλάβει τα ηνία;

Αν έχετε βιώσει απόρριψη σε κάποια περίοδο της ζωής σας, είναι πιθανό να νιώθετε οτιδήποτε άλλο παρά αρκετοί. Η απόρριψη μας επηρεάζει ψυχικά, σωματικά, ακόμα και πνευματικά. Και τα συναισθήματα της απόρριψης είναι επώδυνα. Μας δίνουν μια ψευδή αίσθηση ανασφάλειας που μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί. Αρχίζουμε να αμφιβάλουμε για τον εαυτό μας, μέχρι μία μέρα να σταματήσουμε να πιστεύουμε εντελώς σε αυτόν.
Γυναίκα ξαπλωμένη στο δρόμο
Οι επιδράσεις γίνονται πιο αρνητικές όταν τα συναισθήματα της απόρριψης μένουν ανεπίλυτα. Θέλουμε απεγνωσμένα να γίνουμε αποδεκτοί από τους άλλους, τόσο πολύ που αρχίζουμε να αναπτύσσουμε κακές συνήθειες, όπως ότι προσπαθούμε να «εξαγοράσουμε» την προσοχή και την τρυφερότητα των ανθρώπων. Μπορεί να τους γεμίζουμε δώρα και φιλοφρονήσεις, ελπίζοντας ότι θα λάβουμε κάτι ως αντάλλαγμα.

Δεν πρέπει ποτέ να ξοδεύουμε χρήματα για να δούμε αν οι άλλοι μας αποδέχονται γι’ αυτό που είμαστε.

Μια άλλη συνήθεια που αναπτύσσουμε είναι ο απόλυτος συμβιβασμός. Δεν λέμε την άποψή μας επειδή δεν θέλουμε να ενοχλήσουμε ή να εκνευρίσουμε κάποιον. Αποφεύγουμε τη σύγκρουση ή την απλή διαφωνία στις απόψεις. Καταπιέζουμε τα πάντα και χαμογελάμε υποκριτικά.
Αυτή η συνήθεια μας κάνει να νιώθουμε ακόμα μεγαλύτερη απόρριψη επειδή αρνούμαστε στον εαυτό μας να είναι αληθινός. Νιώθουμε σαν να εργαζόμαστε προς όφελός μας, αλλά τελικά μας κάνουμε περισσότερο κακό παρά καλό. Δεν πρέπει ποτέ να νιώθουμε ότι ο μόνος τρόπος για να μας αγαπούν είναι να «πηγαίνουμε με τα νερά τους».
Ξέρω ότι μπορεί να πονά, αλλά μην αφήνετε τον πόνο να καταφέρει να σας κάνει να απορρίψετε τον εαυτό σας. Ορισμένες φορές, χρειάζεται να αντιμετωπίσετε τον πόνο για να τον ξεπεράσετε. Να αντιμετωπίσουμε την απόρριψη για να την ξεπεράσουμε. Όλα τα προβλήματα ξεκινούν όταν αρνούμαστε τα αρνητικά συναισθήματα, επειδή κάποιος άλλος μας απέρριψε.
χέρι στο παράθυρο
Το μόνο βέβαιο είναι ότι εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που θα μας δεχτούν γι’ αυτό που είμαστε. Και γι’ αυτό ήρθε η στιγμή να πιστέψουμε στον εαυτό μας και θα δείτε ότι το ίδιο θα κάνουν και οι άλλοι. Γιατί είμαστε περισσότερο από αρκετοί. Αξίζουμε την προσπάθεια.

Κοιτάξτε στον καθρέφτη και αρχίστε να αποδέχεστε το ποιοί είστε και εκτιμήστε αυτό που βλέπετε. Δέξου την απόρριψη!

Μια μέρα θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν κρύβεστε πια πίσω από τον πόνο. Μπορείτε να χαμογελάτε ξανά, και να βρίσκετε τη χαρά στον αληθινό εαυτό σας. Θα μπορείτε πια να απορρίπτετε αυτούς που σας απορρίπτουν και να δέχεστε αυτούς που
θέλετε. Θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν αξίζει να συμβιβάζεστε για λιγότερα.
Από σήμερα αν θέλετε μπορείτε να ξεκινήσετε μια άσκηση με τον εαυτό σας.
-> Κάθε μέρα όποια ώρα επιθυμείτε εσείς θα πηγαίνετε στον καθρέφτη σας και θα κοιτάτε τον εαυτό σας κατάματα και θα του δηλώνετε ότι τον ευχαριστείτε για όλα όσα είστε μέχρι και σήμερα.
-> Ότι τον συνχωρείτε για όποιο πόνο του έχετε προκαλέσει μέχρι και σήμερα και ότι τον αγαπάτε για αυτό που είναι.
-> Κάντε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ αυτή την άσκηση και αρχίστε να νοιώθετε όλο και μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση ενθυμούμενοι κατά τη διάρκεια αυτής της πρακτικής τους λόγους που είστε ευγνώμων για τον εαυτό σας και τους λόγους που τον πονέσατε.
-> Tώρα πια είστε σε θέση να παρατηρείτε όλα αυτά και να μην επιτρέπετε σταδιακά στον αγαπημένο σας εαυτό να επιλέγει τον πόνο και τον φόβο παρά μόνο την αγάπη και το σεβασμό που σας αξίζει.

Εάν δεν αγαπήσουμε και σεβαστούμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ;

Να θυμάστε ότι φόβος είναι η έλλειψη αγάπης!  Αγαπήστε τον αληθινό σας εαυτό και τότε ο φόβος θα εξαφανιστεί! Θα είστε ικανοί να αγαπάτε πραγματικά τους σημαντικούς σας αλλους!

Νάμαστε!

Περισσότερα άρθρα δείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *