Μπορείς να έχεις Ψυχική Ηρεμία!

γυναίκα αγκαλιάζει τον εαυτό της

Μπορείς να έχεις Ψυχική Ηρεμία!

Τίποτα δε σε αγγίζει όταν μάθεις να έχεις ψυχική ηρεμία.

Όλοι μας έχουμε χαραγμένες μνήμες βαθιά μέσα στην ψυχή μας από εκείνες τις τόσο δύσκολες μέρες, τις γεμάτες απογοήτευση, θυμο και λύπη. Τις θυμόμαστε τόσο έντονα που ακόμα και τώρα αν σας προσκαλέσω να τις ανακαλέσουμε στη μνήμη ο καθένας μας ξεχωριστά, θα ένιωθε στο σώμα του ταχυκαρδίες, ρίγη και σφιξίματα.
Όλοι οι άνθρωποι σίγουρα σε κάποια φάση της ζωής μας περνάμε ή έχουμε περάσει δύσκολα. Το σημαντικό όμως είναι να ξεκινήσουμε να μαθαίνουμε ότι δεν έχει σημασία τι περνάμε αλλά το μόνο που χρίζει σημασίας είναι ο τρόπος που το διαχειριζόμαστε. Πως θα ήταν άραγε αν καταφέρναμε να μεταμορφώσουμε την άσχημη διάθεση και τη σύγχηση σε κάτι φωτεινό και όμορφο;
χέρι που κρατάει ένα βιβλίο
Τι πιο γλυκό και όμορφο από το να δίνεις δώρο στον αγαπημένο σου ξεχωριστό και μοναδικό εαυτό, την ψυχική ηρεμία σου και την εσωτερική σου γαλήνη; Είναι τεράστιο δώρο να είσαι ηρεμος μέσα σου άρα κατά επέκταση και έξω σου γιατί τότε τίποτα δεν μπορεί να σε αγγίξει και να σε αναστατώσει. Είσαι σε μία κατάσταση συνείδησης ζεν. Ο νούς σου εστιάζεται μόνο στα όμορφα, βάζοντας στην άκρη οτιδήποτε μπορεί να του προκαλέσει δυσάρεστες σκέψεις και άγχος. Σαν μία διαδικασία άμυνας απέναντι στις αρνητικές σκέψεις. Το καταλαβαίνω ότι ίσως σας φαίνετε πολύ δύσκολο και μακρύα ίσως από μια κοινή νοοτροπία σκέψης, αλλά πιστέψτε με, πως όταν συμβεί αυτή η εσωτερική ψυχική ηρεμία θα είσαι ένας άλλος άνθρωπος.

Σε μεταμορφώνει η ηρεμία.

Για να διαβάζεις το άρθρο αυτή τη στιγμή σίγουρα κάτι σημαίνει αυτό.
Γιατί λοιπόν να μην προσπαθήσεις και να συνεχίζεις να αφήνεις να σε επηρεάζουν όλα τα αρνητικά συναισθήματα, όπως άγχος, στρές, υποχρεώσεις και πίεση καθημερινά;
Σκέψου το και αλλιώς ότι ποιός τελικά είναι ο καθένας που έχει αυθαίρετα το δικαίωμα να σε ταράζει; Σίγουρα υπάρχουν πολλοί που το κάνουν στην καθημερινότητά σου. Ο φίλος που σε κατακρίνει για τις επιλογές σου, η οικογένεια σου πολλές φορές που θέλει να σε φέρει με τα νερά της και δεν συμφωνεί σε τίποτα, το άτομο που νιώθεις ερωτευμένος και δεν σου δίνει σημασία.Όλοι αυτοί οι οποίοι συνεχώς γκρινιάζουν και σε κατηγορουν και εσύ απλώς κρατάς σφιγμένες τις γροθιές σου

Λάθος τακτική ακολουθείς. Αλλαξέ την. Το αξίζεις. Αδιαφόρησε λοιπόν!

Εσύ είσαι αυτός  που είναι υπεύθυνος για τη ζωή σου και κανένας άλλος! Όσο πιο σύντομα το ενστερνιστείς αυτό, τόσο πιο ήρεμα θα νιώσεις με εσένα και τις επιλογές σου. Σκληρή μέθοδος. Θέλει φυσικά δουλειά για να το καταφέρεις, αλλά τίποτα δεν έρχεται χωρίς να δουλέψουμε μαζί του πόσο μάλλον η ψυχική ηρεμία σε έναν κόσμο ανήσυχο. Η αδιαφορία σε κάνει να έχεις τόση γαλήνη στην ψυχή σου που έτσι μετά σε βοηθά να αποκτήσεις σε όλα τα θέματα μία πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση και διαχείριση.
άντρας με κλειστά μάτια
Το αξίζεις,το αξίζουμε όλοι. Χρειάζεται να σταματήσουμε να μαστιγώνουμε τον εαυτό μας συνεχώς. Αξίζουμε μία ήρεμη ζωή χωρίς δεύτερες φωνές που κατακρίνουν και συνεχείς διάλογους στο νου που σε τρελλαίνουν. Μάθετε να τους κλείνετε το στόμα κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ακόμή όταν πάνε ξανά να πούν κάτι, μπορείτε και έχετε το δικαίωμα να γυρίσετε το κεφάλι σας αλλού και να σχοληθείτε με κάτι όμορφο, που σας κάνει να είστε και να νιώθετε όμορφα.
Θυμηθείτε αν δεν το κάνετε οι ίδιοι για τον εαυτο σας, αν δεν σας αγκαλιάσετε πρώτα εσείς τον εαυτό σας, κανένας άλλος δεν θα βρεθεί να το κάνει για εσάς.
Γιατί το αναφέρω αυτό; Σας απαντώ πως αν δεν έχετε νιώσει στο σώμα και στα κύτταρά σας την βαθύτατη έννοια της αγάπης και της φροντίδας του εαυτού σας, τότε δεν θα μπορέσετε να το βρείτε και να το λάβετε από κάποιον άλλον. Λόγω ότι πολύ απλά δεν γνωρίζετε την αίσθηση άρα δεν μπορείτε να την καταλάβετε ακόμα και αν ο άνθρωπος απέναντι σας είναι ικανός και σας την δίνει αυτή την αγκαλιά και φροντίδα. Δεν θα το νιώσετε και πάλι θα κατηγορείτε τον άλλον. Έτσι τα όμορφα και ήρεμα πράγματα μς κάνουν όμορφους και ήρεμους τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά στα βάθη της ψυχής μας. Μας κάνουν να δίνουμε την ενέργεια μας στα ουσιαστικά και μόνο σε αυτά. Δεν ασχολούμαστε με πράγματα που απλά μας χαλάνε και ρουφάνε την ενέργεια μας δίχως λόγο και αιτία τελικά. Μαθαινουμε με αυτό τον τρόπο να αντικρίζουμε τη ζωή με αισιοδοξία και χαμόγελο.

Γιατί όταν κάποιος χαμογελά, λάμπει και κάνει και τους άλλους να χαμογελούν. Λάμψτε, χαμογελάστε γιατί είναι μεταδοτικό!

Νάμαστε

Περισσότερα άρθρα δείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *