Χαμογέλα με Πίστη και Ελπίδα!

Χαμογέλα με Πίστη και Ελπίδα!

Χαμογέλα με πίστη και ελπίδα ότι όλα στο τέλος θα πάνε καλά.

Υπάρχουν άνθρωποι που το να χαμογελούν είναι τρόπος ζωής. Πολλοί κακοπροαίρετοι τους κοιτούν περιφρονητικά διότι πιστεύουν ότι έχουν λύσει όλα τα προβλήματά τους και για αυτό το λόγο είναι συνεχώς χαρούμενοι, κάτι φυσικά το οποίο δεν ισχύει.

Είναι πολλά που ταλαιπωρούν το μυαλό μας. Πολλά αυτά που καθηλώνουν τη διάθεσή μας σε μια στάση επιθετικής άμυνας, συναισθηματικής αποστασιοποίησης και ψυχρότητας αλλά και γενικότερα μιας άσχημης αγένειας. Μέσα στον καθένα μας υπάρχει ένα κομμάτι σκοτεινιάς, ως αποτέλεσμα αυτής της δύστροπης πολλές φορές καθημερινότητας.

Για αυτό το λόγο καλό είναι να μην φορτώνεις τον άλλον άνθρωπο και με τη δική σου. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να αποποιείται των ευθυνών του και να είναι απαλλαγμένος από προβλήματα.

Συνήθως οι άνθρωποι που είναι μονίμως χαμογελαστοί είναι εκείνοι που έχουν περάσει πιο δύσκολα και έχουν πληγωθεί πολύ.

παιδικό ρέικι
Κάποιοι μάλιστα πληγώνονται κατ’ εξακολούθηση που λόγω της ευγενικής συμπεριφοράς τους επιτρέπουν στον καθένα να εισβάλλει στη ζωή τους και να προκαλεί ένα χάος στην ψυχολογία τους. Όταν όμως αυτοί οι πληγωμένοι άνθρωποι συναναστρέφονται με κόσμο, προσπαθούν να μεταδώσουν την χαρά, την οποία έχουν ανάγκη στη δική τους ζωή.
Φορούν το ομορφότερο χαμόγελό τους, τοποθετούν έννοιες και προβλήματα στο πίσω μέρος του μυαλού τους και τα ξεχνούν
όταν περάσουν την πόρτα του σπιτιού τους. Κανείς δεν γνωρίζει τι πέρασαν και τι εξακολουθούν να περνούν στη ζωή τους.
Αγαπώ αυτούς τους ανθρώπους διότι παρά την αναστάτωση στην δική τους ζωή εκπέμπουν αισιοδοξία και χαρά. Μια παραφωνία στην γκρίζα καθημερινότητα που μας παρακινεί να γίνουμε περισσότερο άνθρωποι.
Να γίνεσαι για τους άλλους το χαμόγελο που θες να σου χαρίζουν. Ο άνθρωπος που χαμογελά γίνεται κανάλι θετικής ενέργειας, μεταφέρει στον άλλον μια νότα αισιοδοξίας στο βλέμμα του και σίγουρα την έχει πολύ ανάγκη. Όλοι μας.
Να χαμογελάς στον άνθρωπο που συναντάς στο δρόμο σου, στον άνθρωπο που έρχεται στη δουλειά σου για να τον εξυπηρετήσεις, στον άνθρωπο που είναι δίπλα σου. Του δείχνεις έτσι με έναν πολύ όμορφο τρόπο ότι συμμερίζεσαι τα ζόρια που περνάει και ας μην τα γνωρίζεις. Ξέρεις όμως όπως θα ήθελες οι άλλοι να συμμερίζονται τα δικά σου. Και πίστεψε με αυτό αρκεί.
Χαμογελώντας του τον παρασύρεις να σου χαμογελάσσει και εκείνος, για να πάρεις και εσύ τη δική σου νότα αισιοδοξίας στο βλέμμα σου. Που την έχεις και εσύ ανάγκη, σωστά;
Οι άνθρωποι που χαμογελούν γίνονται όμορφοι άνθρωποι ανεξάρτητα από τα φυσικά τους χαρακτηριστικά, από τα χρόνια ή την κοινωνική τους θέση. Γίνονται άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τη ζωή με στάση δύναμης και ελπίδας ότι όλα στο τέλος θα πάνε καλά. Ας ακολουθήσουμε λοιπόν το όμορφο παράδειγμα αυτών των ανθρώπων και την επόμενη φορά που θα βγούμε από το σπίτι ας φορέσουμε το πιο φωτεινό μας χαμόγελο και ας μεταδώσουμε αισιοδοξία και χαρά και εμείς στους άλλους, ξεχνώντας τις έννοιες μας για λίγο. Αξίζουν οι άνθρωποι που χαμογελούν να λαμβάνουν παρόμοια συμπεριφορά. Αξίζουμε και εμείς να χαμογελάσουμε.
Το χαμόγελο είναι μια καμπύλη που ισιώνει τα στραβά και είναι μεταδοτικό!!!

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *