Χαρά και Επιτυχία | Μπορούμε να τα αποκτήσουμε;

χαρούμενη κοπέλα

Χαρά και Επιτυχία | Μπορούμε να τα αποκτήσουμε;

Χαρά και Επιτυχία | Μπορούμε να τα αποκτήσουμε;

Μπορώ να γίνω περισσότερο επιτυχημένος και χαρούμενος; Πώς;
Η ευτυχία είναι το βασικό κομμάτι του πάζλ της ζωής μας και είναι κάτι που όλοι το επιδιώκουμε. Η αλήθεια είναι ότι είναι πιο εύκολο να το λές παρά να το κάνεις. Το καθημερινό άγχος για την διεκπαιρέσωση όλων των υποχρεώσεων καθώς, οι ατελείωτες ώρες δουλειάς, η απασχόληση σου σε μία εργασία που δεν σου αρέσει, είναι λίγοι μόνο απο τους λόγους που αφαιρούν από το να είσαι πραγματικά χαρούμενος.
Αν βαρέθηκες την μονοτονία και την μιζέρια και θέλεις επιτέλους να αντικρίσεις την πιο φωτεινή πλευρά που έχει η ζωή τότε συνέχισε παρακάτω για να βρείς ποιοι είναι αυτοί οι μηχανισμοί μέσα μας που την ενεργοποιούν.
χαρούμενη κοπέλα στο δάσος
->Σταμάτα τώρα να λυπάσαι τον εαυτό σου: Αν τον λυπάσαι εσύ, σίγουρα τον λυπούνται και οι άλλοι γύρω σου. Γιαυτό λοιπον αγάπησέ τον, γιαυτό που εσύ είσαι και μην τον λυπάσαι. Εσύ δεν έχεις αυτό που έχουν οι άλλοι. Δεν μπορείς να το έχεις, γιατί είναι δικό τους. Σκέψου πάνω σε αυτό και δές το φώς να ξεπροβάλει στην καρδιά σου. Μπορείς!
-> Αγνόησε το τι λέει ή σκέφτεται ο κόσμος για εσένα: Ξέρεις γιατί χρειάζεται να τον αγνοήσεις; Γιατί αυτός το λέει μέσα απο την δική του ματιά, εμπειρία και σκέψη και όχι εσύ μέσα απο την δική σου σκέψη, εμπειρία και εξέλιξη. Άρα υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ σας. Γεφύρωσε το, άκου τον εαυτό σου πρώτα και μετά συνέχισε στην πορεία που εσύ θέλεις και γνωρίζεις ότι σου κάνει καλό. Αφαίρεσε αυτό το δικαίωμα που έχεις δώσει στους άλλους και δώστο πίσω στον εαυτό σου και θα με θυμηθείς!
-> Βάλε τάξη στη ζωή σου: Για να γίνεις πιο επιτυχημένος και γεμάτος χαρά, το χάος που επικρατει μέσα στο νού και τη ζωή σου χρειάζεται συμμάζεμα. Βάλε τις σκέψεις και τις προτεραιότητες σου σε σειρά. Δές τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις και οργάνωσε τον χώρο στον οποίο θέλεις να δουλέψεις. Οργανωμένο γραφείο σημαίνει ξεκούραστο μάτι και ήρεμη διάθεση.
-> Τη ζήλια άσε την στην άκρη: Η ζήλια φέρνει άσχημα συναισθήματα και σκέψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Αντικατέστησε τη ζήλια με μία αίσθηση θαυμασμού πάνω στους άλλους ανθρώπους που βλέπεις ότι έχουν καταφέρει αυτό που θέλουν. Αφού το έκαναν εκείνοι σίγουρα μπορείς και εσύ. Οπότε ψάξε μέσα σου τους τρόπους που θα σε φτάσουν εκεί που θέλεις. Ο θαυμασμός για τους άλλους που έχουν αυτή τη στιγμή κάτι που εσύ ίσως να μην το έχεις, αυξάνει τις πιθανότητες να το αποκτήσεις.
-> Μην κατηγορείς τους άλλους για τα λάθη της ζωής σου: Άνθρωπος είσαι και λάθη θα κάνεις. Είναι εντάξει. Αποδέξου τα και μάθε μέσα από αυτά. Μάθε να συγχωρείς τον εαυτό σου για αυτά και μην κατηγορείς τους αλλούς. Ανέλαβε την ευθύνη του εαυτού σου, των επιλογών σου και του θυμού που ίσως να επικρατεί πολλές φορές και συγχώρεσε τον. Μην του θυμώνεις υπερβολικά. Μείνε ειλικρινής με εσένα και κράτα τις ισορροπίες.
-> Μην υπεραναλύεις τα πάντα: Όπως λέει και ο Σίγκμουντ Φρόυντ “καμιά φορά ένα πούρο είναι απλώς ένα πούρο”. Αυτό το μυαλό καταστροφή που πολλές φορές, δεν μπορεί να σταματήσει έτσι και ξεκινήσει να σκέφτεται και καταλήγει σε μόνιμο πονοκέφαλο. Χαλάρωσε! Κάνε ένα βήμα πίσω και πάρε μερικές αναπνοές. Απασχόλησε το μυαλό σου με κάτι άλλο.
-> Κράτα τους φίλους που είναι πάντα εκεί για εσένα: Οι φίλοι μας είναι η οικογένεια που επιλέγουμε. Διάλεξε και κράτησε τους φίλους που θα είναι πάντα πρόθυμοι να σε ακούσουν ότι και να προκύψει στη ζωή σου. Αυτό φυσικά ισχύει και για εσένα.
Δεν είναι οι σχέσεις μονόδρομος συναισθημάτων.
Joy
-> Πές ναι στην αλλαγή: Μην σε τρομάζει η αλλαγή. Η αλλαγή είναι ο τρόπος όπου εμφανίζονται καινούριες ευκαιρίες ώστε να φέρουμε στη ζωή μας αυτό που ποθούμε. Ξεκίνα από κάτι πολύ απλό και συνέχισε!
-> Πέτα ή χάρισε ότι δεν σου χρειάζεται πιά: Μαζεύουμε ρούχα, παππούτσια, διάφορα χαρτιά που δεν τα χρειαζόμαστε πιά και γεμίζουν οι χώροι μας με άχρηστα αντικειμένα. Γιαυτό πέτα τα αντικείμενα που δεν θέλεις χάρισε τα ρούχα ή ότι άλλο που δεν χρησιμοποιείς και δες κατευθείαν την ενέργεια σου να αλλάζει.
-> Αντιμετώπσε τα θέματα της ζωής σου: Δεν μπορείς να κρύβεσαι για πάντα από τα προβλήματά σου. Αργά η γρήγορα θα τα δείς πάλι μπροστά σου και εκεί θα είναι χειρότερα. Αντιμετώπισε τα με ότι συναίσθημα και αν αυτό σου προκαλεί είτε είναι άγχος, είτε θυμός είτε στεναχώρια. Στο τέλος θα βγείς νικητής και θα αντικρίζεις τη ζωή με θετική ματιά και ενέργεια.
Θα τα ζήσεις όλα και όσα θες. Μην έχεις αυτό τον φόβο και καμία αμφιβολία!
Αυτό το μόνιμο άγχος που διακατέχει τους περισσότερους ανθρώπους σχετικά με το ¨να τα προλάβω όλα σήμερα γιατί ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο¨ χρειάζεται να σταματήσει. Κάθε πράγμα έχει το χώρο και το χρόνο του. Μην βιάζεις καταστάσεις απλά και μόνο για ένα φόβο. Ζήσε τη ζωή όσο πιο ήρεμα, χαλαρά και μελιγότερο άγχος γίνεται.
Μόνο ΕΤΣΙ θα βρεις την πραγματική ευτυχία, που βρίσκεται ήδη μέσα σου και σε περιμένει να την δεις και να την νιώσεις. Ξεκίνα από σήμερα χτύπα της το κουδούνι και δες την πόρτα μέσα σου να ανοίγει σε κόσμους θαυμαστούς και ανεξερεύνητους που ούτε καν είχες φανταστεί οτι υπάρχουν!
ΝΑΜΑΣΤΕ!
Περισσότερα σχετικά άρθρα θα βρείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *