Ανάλαβε την ευθύνη του εαυτού σου | Αγάπη και Συναισθήματα

ευη-χατζηγιαννη-ψυχοθεραπεία-θεραπείες Ρέικι-ηλιοβασίλεμα

Ανάλαβε την ευθύνη του εαυτού σου | Αγάπη και Συναισθήματα

Όταν ανέλαβα την ευθύνη του εαυτού μου και του έδωσα αγάπη, όλα άλλαξαν

Όταν τα βράδια είναι μεγαλύτερα και οι μέρες μικρότερες. Πόσες φορές σου έχει συμβεί η νύχτα να μην ξημερώνει και να χάνεσαι μέσα στις σκέψεις ελέγχου και κρίσης, αχαριστίας, ενοχής με τον ίδιο σου τον εαυτό; Και κάπου εκεί να ταξιδεύεις σε μαύρα και άσπρα σημεία του εαυτού σου που δεν γνώριζες ότι συνυπάρχετε μαζί τόσα χρόνια και απλά ήθελες να πετάξεις ότι σε πονούσε πολύ ή ότι σε ευχαριστούσε πολύ και αισθανόσουν ότι δεν το άξιζες αυτό.

Προσωπικά το βίωσα πολλές φορές μέχρι που ξεκίνησα να αναζητώ τον πραγματικό μου εαυτό μέσα σε όλη αυτήν τη “φασαρία” της οικογενειακής και προσωπικής μου ζωής. Κάπως έτσι θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τρία βασικά κλειδιά που ξεκλείδωσαν την καρδιά του αληθινού μου εαυτού, να ανακαλύψω την αγάπη προς τον εαυτό μου, με βοήθησαν να βγώ από τον φαύλο κύκλο της επανάληψης των ενοχών, των κρίσεων και της τιμωρίας του εαυτού, και ίσως κάπου βρείτε και εσείς το δικό σας κλειδί!

Γυναίκα με δάκρυα στα μάτια - αγάπη

Πρώτον αποφάσισα να αναλάβω την ευθύνη για τις επιλογές που κάνω άνα πάσα στιγμή μέσα στη μέρα μου. Πως; Κάθε φορά που έχω να αποφασίσω για κάτι που αφορά εμένα και την οικογένεια μου, ρωτάω τον εαυτό μου νοερά στη σκέψη μου τι να κάνω; Ακούω την απάντηση και δεν την αμφοισβητώ γιατί βγήκε κατευθειαν απο την καρδιά μου και όχι απο το στόμα ή την κρίση κάποιου γνωστού μου που “πάντα ξέρει καλύτερα από μένα για μένα τι είναι το σωστό και τι όχι”! 

Δεύτερον, ξεκίνησα να κρατάω ημερολόγιο με τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου είτε θετικά είτε αρνητικά. Σε αυτό το σημείο έκανα συνειδητοποιήσεις για μένα, τους άλλους και για γεγονότα της ζωής μου που δεν μου είχαν περάσει ποτέ απο το μυαλό ότι θα μπορούσα να το αντιμετωπίσω και αλλιώς. Σε αυτό το σημείο, ξεκίνησε σταδιακά να αλλάζει όλη η καθημερινότητα μου, να αλλάζει η συμπεριφορά μου. Μέσα από αυτή τη στάση με την καταγραφή των σκέψεων και συναισθημάτων μου, εκπαίδευτηκα να παρατηρώ τον εαυτό μου, να γίνομαι θεατής της ζωής μου και μετά να αλλάζω αυτά που δεν ήθελα να είμαι, με αυτά που πραγματικά ήθελα να είμαι και πλέον τα γνώριζα. 

 

Τρίτον σε αυτό τ0 στάδιο της παρατήρησης των σκέψεων και του εαυτού μου, κατέγραφα οποιαδήποτε αρνητική σκεπτομορφή (σκέψη+συναίσθημα) και την μετέτρεπα σε θετική. Σε αυτό που ήθελα να βιώσω και καθημερινά μάθαινα να εγγράφω μέσα στη ψυχή μου. Αυτό τον καινούριο θετικό τρόπο σκέψης και τα αποτελέσματα ήταν και είναι άμεσα. Σε εκείνο το σημείο άρχισε το ταξίδι της αφύπνησης μου το οποίο δεν τελειώνει ποτέ και είμαι ευγνώμων για αυτό. Γιατί ζούμε κάθε μέρα και μόνο αυτό αρκεί, για να νιώθουμε άπειρη ευγνωμοσύνη.

Τετράδιο με μολύβι

Εκτιμώ τον εαυτό μου όταν αναρωτιέμαι τι αληθινά θέλω, σύμφωνα με τη λογική και τα συναισθήματά μου και αναλαμβάνω την ευθύνη της επιθυμίας μου. Εσείς;

Νάμαστε!

Περισσότερα σχετικά άρθρα θα βρείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *