Οι αιτίες της ασθένειας και η ολιστική προσέγγιση του ρέικι

Στηθοσκόπιο - Οι αιτίες της ασθένειας και η ολιστική προσέγγιση του ρέικι

Οι αιτίες της ασθένειας και η ολιστική προσέγγιση του ρέικι

Οι αιτίες της ασθένειας και η ολιστική προσέγγιση του ρέικι

Ας δούμε σήμερα την μορφή της ασθένειας από μια διαφορετική διάσταση. H συμβατική Iατρική εστιάζει στις λειτουργίες του οργανισμού και διαγιγνώσκει το πρόβλημα σύμφωνα πάντα με τις ανάλογες εξετάσεις. Ο λόγος είναι ότι επιδιώκει τη θεραπεία με χειρουργικές επεμβάσεις ή φάρμακα.
Θα ήθελα να θυμηθούμε ότι πριν από την επικράτηση της συμβατικής Ιατρικής, οι άνθρωποι αναζητούσαν φυσικές θεραπείες για την ασθένειες. Γνώριζαν οτι η ζωή επηρεαζόταν σε μεγάλο βαθμό από διαφορετικές ενέργειες. Μερικές από τις οποίες δεν είναι ορατές ή αισθητές.
Η υγεία μπορεί να οριστεί ως η συνεχής αρμονική ροή ενέργειας ανάμεσα σε σώμα, νού, πνεύμα ψυχή και τον συμπαντικό ιστό της ζωής.

Όταν είμαστε άρρωστοι μπλοκάρουμε τη ροή ζωτικής ενέργειας σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης μας, όλου του είναι μας.

Η αρμονική σχέση με την ψυχή μας είναι μια μόνιμη τέχνη ισορροπίας. Επαναφέροντας τη ζωτική ενέργεια μέσα από την ενεργειακή θεραπεία ιάσης του ρέικι, μας δίνει τη δυνατότητα στο τσι (δηλαδή τη ζωτική ενέργεια) να πάρει πάλι τη σωστή κατεύθυνση (ροή) μέσω του θεραπευτή.
Άσπρα χάπια, Οι αιτίες της ασθένειας και η ολιστική προσέγγιση του ρέικ
Η ασθένεια είναι το μέσο της ψυχής για να επικοινωνήσει μαζί μας. Είτε μέσω του σώματος, των σκέψεων, των συναισθημάτων ή και μέσω των αισθήσεων μας.
Δεν πρέπει ποτέ να μπούμε στη διαδικασία να την δούμε σαν μια αρνητική εμπερία. Είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί η ψυχή μας για να τραβήξει την προσοχή μας. Όταν είμαστε υγειής συνήθως οι περισσότεροι θεωρούμε τη ζωή δεδομένη και νομίζουμε ότι είμαστε αθάνατοι σωματικά.

Αυτή η ψευδαίσθηση όμως, οδηγεί στη στασιμότητα της ψυχής και στο θάνατο της πνευματικής ανάπτυξης και της ψυχικής αρμονίας.

Κάθε ασθένεια μαζί και η κρίση που αυτή προκαλεί, δημιουργεί έναν ιερό χώρο όπου το πνεύμα μας, μπορεί να μας διδάξει την αυτογνωσία. (επειδή υποκινεί την αλλαγή στη ζωή μας)
Η ασθένειά είναι μοναδική για τον κάθε άνθρωπο.  Αν αρπάξουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με την ψυχή μας, ελευθερωνόμαστε από τη στασιμότητα και προχωράμε μπροστά σε μια πιο πνευματική και αρμονική ζωή.
Η θεραπεία του ρέικι αποσκοπεί στην υπόδειξη του δρόμου που οδηγεί στην ενότητα με την ψυχή μας. Δεν εστίαζει μόνο στην ευεξία, αλλά σε πολύ περισσότερα επίπεδα. Απαιτεί να ακούσουμε τον ψίθυρο της ψυχής μας, να νιώσουμε τα συναισθήματα μας, να αναπτύξουμε τη διαίσθηση μας και να προσφέρουμε τροφή στην ψυχή μας.
Αυτή η ολιστική προσέγγιση φέρνει ικανοποίηση και μας επιτρέπει να λειτουργήσουμε ειρηνικά στον εαυτό μας και στη σχέση με τους άλλους στη ζωή μας.

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *