Ο Νόμος της Πίστης και η Θεραπεία μέσω της Προσευχής

άνθρωπος πρόσευχεται στην παραλία

Ο Νόμος της Πίστης και η Θεραπεία μέσω της Προσευχής

Ο νόμος της πίστης και η θεραπεία μέσω της προσευχής.

Υπάρχει μόνο μία συμπαντική θεραπευτική αρχή που λειτουργεί στα πάντα, στη γάτα, στο σκύλο στο δέντρο,στο χορτάρι στον άνεμο, στο χώμα, γιατί όλα είναι ζωντανά. Αυτή η αρχή της Ζωής λειτουργεί στο ζωικό, φυτικό και ορυκτό βασίλειο ως ένστικτο και ως νόμος της ανάπτυξης.
άνθρωπος πρόσευχεται στην παραλία
Ο άνθρωπος έχει συνειδητή γνώση αυτής της αρχής, και μπορεί να την κατευθύνει συνειδητά για να ωφελήσει τον εαυτό του με άπειρους τρόπους. Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε υπάρχουν προσεγγίσεις και μέθοδοι αυτής της συμπαντικής δύναμης, αλλά υπάρχει μόνο μία διαδικασία θεραπείας, η πίστη.

Όλες οι θρησκείες του κόσμου αντιπροσωπεύουν μορφές πίστης και η πίστη αυτή ερμηνεύεται με διάφορους τρόπους.

Ο νόμος της ζωής είναι η πίστη. Τι πιστεύετε για τον εαυτό σας
Τι πιστεύετε για τη ζωή
Τι πιστεύετε για το σύμπαν
Η ζωή σας θα είναι ανάλογη με αυτά που πιστεύετε.
Η πίστη λοιπόν είναι μία σκέψη που έχετε στο νου σας και που κάνει τη δύναμη του υποσυνειδήτου σας να κατανέμεται σε όλες τις φάσεις της ζωής σας. Πάντα με τον οικείο τρόπο σκέψης σας.
Είναι η σκέψη που επικρατεί στο νού σας, έτσι είναι πραγματικά ανόητο να πιστεύουμε σε κάτι που μπορεί να μας προκαλέσει κακό.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να θυμάστε πως δεν είναι αυτό που πιστεύουμε που μας κάνει κακό αλλά είναι η πίστη ή η σκέψη που υπάρχει μέσα μας και επιφέρει το κακό αποτέλεσμα στο παρόν μας.
Όλες οι εμπειρίες μας, όλες οι πράξεις, οι καταστάσεις και οι συνθήκες της ζωής μας είναι αντανακλάσεις των σκέψεων μας, είναι οι αντιδράσεις στις ίδιες μας τις
σκέψεις.
Hope - Ελπίδα
Η θεραπεία μέσω της προσευχής είναι η συγχρονισμένη, αρμονική και ευφυής λειτουργία συνειδητού και υποσυνείδητου που κατευθύνεται προς έναν συγκεκριμένο στόχο. Στην προσευχή της θεραπείας πρέπει να ξέρουμε τι κάνουμε και γιατί το κάνουμε, εμπιστευόμαστε το νόμο της ανάρρωσης.
Η διαδικασία για την προσευχή της θεραπείας είναι η εξής.
–> Eπιλέγουμε συνειδητά μια νοερή εικόνα, μια ιδέα ή ένα σχέδιο που θα θέλαμε να πραγματοποιήσουμε.
–> Συνειδητοποιούμε την ικανότητα μας να μεταφέρουμε αυτή την ιδέα ή τη νοερή εικόνα στο υποσυνείδητό μας έχοντας την άισθηση της φανταστικής αυτής κατάστασης ως πραγματική.
–>Εφόσον μείνουμε πιστοί σε αυτή τη νοητική στάση, αυτό που ζητάμε στην προσευχή μας θα πραγματοποιηθεί.
Η θεραπεία μέσω της προσευχής ή διαφορετικά η νοητική θεραπεία είναι μια συγκεκριμένη νοητική πράξη που αποβλέπει σε κάποιο συγκεκριμένο σκοπό.
–> Ας υποθέσουμε ότι αποφασίσατε να θεραπεύσετε με την προσευχή κάποιο πρόβλημά σας,
–> Γνωρίζετε ότι το πρόβλημα ή η ασθένεια σας πρέπει να προκλήθηκε από αρνητικές σκέψεις φορτισμένες με φόβο. Σκέψεις εγκατεστημένες στο ασυνείδητό σας.
–> Εάν καταφέρετε να καθαρίσετε το νου σας από αυτές τις σκέψεις, θα θεραπευτείτε. Έτσι, στρέφεστε στη θεραπευτική δύναμη που βρίσκεται στο ασυνείδητό σας και υπενθυμίζετε στον εαυτό σας, την άπειρη γνώση του και την ικανότητα να θεραπεύει όλες τις καταστάσεις.
–> Κάθώς θα κρατάτε στο μυαλό σας αυτές τις σκέψεις, ο φόβος σας θα αρχίσει να διαλύεται και η ανάμνηση αυτής της αλήθειας θα διορθώσει τις λανθασμένες πεποιθήσεις.
–> Έπειτα ευχαριστείτε για τη θεραπεία που ξέρετε ότι θα έρθει και ύστερα απομακρύνετε από το νού σας το πρόβλημα. Μέχρι να αισθανθείτε ξανά την ανάγκη να προσευχηθείτε ύστερα απο λίγο.
–> Καθώς προσεύχεστε αρνείστε να παραχωρήσετε οποιοδήποτε είδος δύναμης σε αρνητικές σκέψεις ή να δεχτείτε έστω και για 1 λεπτό ότι η θεραπεία δεν θα πραγματοποιηθεί.
Το αποτέλεσμα είναι, αυτή η εσωτερική στάση επιφέρει την αρμονική ένωση του συνειδητού με το υποσυνείδητο η οποία προκαλεί την ενεργοποίηση της θεραπευτικής δύναμης, της αυτοθεραπείας μας.
Ναμαστε!

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *