Σημαντική ερώτηση προς τον εαυτό μας

ερωτηματικό

Σημαντική ερώτηση προς τον εαυτό μας

Η ζωή σου μπορεί να αλλάξει μόνο με μια ερώτηση; Είσαι πρόθυμος να το δοκιμάσεις;

Η ερώτηση είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος στο μονοπάτι προς την αναζήτηση, είναι το κλειδί για να ανοίξουμε μια πόρτα άπειρων πιθανοτήτων μπροστά στα μάτια μας. Οι σημαντικές ερωτήσεις επίσης είναι εκείνες που ξεκλειδώνουν τις απεριόριστες δυνατότητές μας.
Άλλωστε όλες οι μεγάλες αλλά και οι μικρές ανακαλύψεις προήλθαν από μια απλή ερώτηση. Στην φιλοσσοφία αυτές οι μεγάλες ερωτήσεις είναι ¨ποιος είμαι;¨ ,¨τι έχω έρθει να κάνω;¨
ερώτηση και εαυτός
Γιατί όμως δεν κάνουμε αυτές τις ερωτήσεις και άλλες πολλές στον εαυτό μας; Δυστυχώς στην κοινωνία μας η ερώτηση συνεπάγεται οτι δεν γνωρίζεις.

Ερώτηση που δεν γνωρίζεις απάντηση

Το να μην γνωρίζεις είναι ταμπού διότι σε κάνει να νιώθεις υποδεέστερο από τον άνθρωπο που βρίσκεται μπροστά σου και αυτό φυσικά δεν μπορείς να το δεχτείς. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν προσαρμοζόμαστε σε μια ζωή στην οποία δεν θέτουμε ερωτήσεις. Όταν κάνεις μια ερώτηση ανοίγεις την πόρτα του χάους, του αγνώστου. Τη στιγμή που κάνεις την ερώτηση δεν γνωρίζεις την απάντηση και έτσι εκτείθεσαι σε όλες τις πιθανότητες. Είσαι έτοιμος να λάβεις μια απάντηση που δεν θέλεις να ακούσεις; Τι θα γίνει στην περίπτωση που η απάντησή σου, σου προκαλέσει αναστάτωση ή σε μεταφέρει έξω από την ασφαλή περιοχή που έχεις χτίσει γύρω σου;

Το να κάνεις μια ερώτηση θέλει γενναιότητα στην ψυχή και στο πνεύμα σου.

Μια σημαντική ερώτηση είναι ¨τι θα γινόταν αν έψαχνα να βρώ μια δουλειά που μου αρέσει;¨ ή ¨τι θα γινόταν αν τελείωνα τις σπουδές μου;¨ή ¨να αφεθώ στην εσωτερική μου φωνή και καθοδήγηση που μου λέει να πάω ένα ταξίδι αναψυχής;¨  Και μόνο που θα τολμήσεις μια ερώτηση, δείχνει ότι είσαι έτοιμος για το παρακάτω βήμα στην ζωή σου. Να αφήσεις τον βολικό κόσμο που έχεις δημιουργήσει και να ανοίξεις την πόρτα προς την περιπέτεια. Η περιπέτεια είναι η ίδια η ζωή. Φτάνει να την δείς με αυτό τον τρόπο που δημιουργεί θαυμασμό και δέος για την ύπαρξη και μετά από αυτό όλα είναι πιθανά στο υπέροχο σου ταξίδι εξερεύνησης και αναζήτησης.
Απαραίτητη όμως προϋπόθεση εκτός από το ξεβόλεμα είναι να αφήσεις λίγο στην άκρη τον εγωισμό σου. Αποδέξου το “δεν ξέρω¨ και νιώσε σαν τα παιδιά. Γίνε παιδί. Τα παιδιά μόλις έχουν μια ερώτηση την κάνουν άμεσα και χωρίς περιστροφές. Έτσι είναι ικανά και βλέπουν την ζωή ως μια ατελείωτη περιπέτεια και την εξερευνούν απολαμβάνοντας μα πάνω από όλα διασκεδάζοντάς το αυτό!
Σας θυμίζει κάτι αυτή η αίσθηση; Έφτασε η ώρα να την ξαναθυμηθείτε και να την τοποθετήσετε συνειδητά πια στη ζωή σας.
λευκό χαρτί

Ξεκίνα σήμερα, τώρα, βάζοντας ερωτήσεις.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που μπήκες σε μια νοητική περιπέτεια; Μάζεψε τις πιο σημαντικές ερωτήσεις της ζωής σου και ξεκίνα να τις απαντάς. Κάποιες σημαντικές ερωτήσεις είναι:
-> Γιατί δημιουργώ την ίδια πραγματικότητα κάθε μέρα;
-> Γιατί εργάζομαι ξανά και ξανά σε παρόμοιες ή στην ίδια δουλειά για τόσα πολλά χρόνια;
-> Γιατί σε έναν κόσμο απεριόριστων δυνατοτήτων και πιθανοτήτων ταυτόχρονα εγώ επιλεγω να συντονίζομαι και έτσι να ζω στην ίδια ρουτίνα;
Είναι σημαντικό όταν κάνεις τις ερωτήσεις να μπορείς και να τις γράψεις γιατί καθώς εξελίσσεσαι εσύ θα εξελίσσονται και αυτές. Μην προσπαθείς να τις απαντήσεις επιφανειακά. Κανείς δεν σε ακούει και κανείς δεν θα σε κρίνει εξάλλου.

Γράψε τις απαντήσεις και βάλε τις σε κάποιο σημείο που δεν θα μπορούν να τις δουν οι άλλοι. Μην ξεχνάς πως είναι απόλυτα εντάξει το να απαντήσεις ΔΕΝ ΞΕΡΩ σε κάποιες από αυτές.

Νάμαστε!

Περισσότερα άρθρα δείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *