Οι 5 αρχές του Ρέικι στην γλώσσα της καθημερινοτητάς μας

Οι 5 αρχές του Ρέικι στην γλώσσα της καθημερινοτητάς μας

Οι 5 αρχές του Ρέικι στην γλώσσα της καθημερινοτητάς μας

ευη-χατζηγιαννη-ψυχοθεραπεία-θεραπείες Ρέικι-δέντρο Ρέικι

Ποιές είναι οι αρχές Ρέικι στην γλώσσα της καθημερινότητάς μας?

1η Αρχή Ρέικι

Μόνο για σήμερα δεν ανησυχώ!

Η ανησυχία για το κάθετί δηλητηριάζει το σώμα, το νού και την ψυχή. Προκαλεί ένταση, άγχος, φόβο και ενοχή και μάντεψε τι σε κάνουν όλα αυτά τα συναισθήματα? H απάντηση είναι οτι σε κάνουν δυστυχισμένο. Σε απομακρύνουν από το να ζήσεις τη στιγμή. Το να ζείς τη στιγμή, το τώρα, είναι το μόνο που υπάρχει και έχει μια συνεχής ροή κίνησης προς τα εμπρός. Όταν είσαι ανοιχτός και εμπιστεύεσαι αυτή τη ροή της ζωής τότε αυτή η ροή σε παρασύρει εκεί που χρειάζεται να πάς χωρίς να υποφέρεις και χωρίς να αγωνιάς. Εμπιστεύσου τη ζωή σήμερα και σταμάτα να ανησυχείς, σήμερα επέλεξε την εμπιστοσύνη του να μην ανησυχείς, μπορείς να το κανεις!

5 τάσεις Ρέικι της καθημερινοτητάς μας #ρέικι

2η Αρχή Ρέικι

Μόνο για σήμερα δεν θυμώνω!

Παρατήρησε το αίσθημα του θυμού σαν να ήσουν ένας θεατής του ίδιου σου του εαυτού, ώστε να κατανοήσεις τις αιτίες που σου τον προκάλεσαν. Με αυτό τον τρόπο ίσως διαπιστώσεις ότι δεν πηγάζει πάντα από σένα αλλά σου το αποδίδουν άνθρωποι και καταστάσεις έξω απο σένα. Κατανόησε την αιτία του και μην τον καταπνίγεις γιατί δεν χρειάζεται, είναι καλό να μιλάμε για αυτά που μας θυμώνουν πρώτα στον εαυτό μας και έπειτα στους  άμεσα εμπλεκόμενους. Όσο και αν φοβίζει αυτή η ιδέα, το να μιλήσουμε ανοιχτά για αυτά που μας θυμώνουν πιστέψτε με ότι βοηθάτε να λυθούν θέματα που αν τα πνιγατε μέσα σας μόνο μεγαλύτερα θα μπορούσαν να γίνουν.

Θυμηθείτε μόνο για σήμερα δεν θυμώνω, εκφράζω με λόγια αυτό που με θυμώνει, απελευθερώνω την ένταση του θυμού και υιοθετώ θετικά συναισθήματα και γαλήνη τα οποία θα με οδηγούν στην πορεία που εγώ έχω επιλέξει να ακολουθήσω και όχι η παρόρμηση του θυμού.

5 τάσεις Ρέικι και ο θυμός #ρέικι

3η Αρχή Ρέικι

Μόνο για σήμερα νιώθω ευγνωμοσύνη!

Είμαι ευγνώμων που ξύπνησα το πρωί, ευχαριστώ! Ευχαριστώ την ζωή μου, τους φίλους, τους εχθρούς μου, τις αποτυχίες και τις επιτυχίες μου που με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα, ευχαριστώ! Δεν χρειάζεται να έχεις κάποιον ιδιαίτερο λόγο για να δείξεις ευγνωμοσύνη, ας είσαι ευγνώμων για οτιδήποτε σου παρουσιαστεί στη ζωή σου,για την ιδια τη ζωή διότι κάποιοι άλλοι δεν την έχουν τώρα, ευχαριστώ! Νιώσε στην καρδιά σου το υπέροχο αυτό συναίσθημα της ευγνωμοσύνης και άφησε να κυλήσει μέσα σου σαν ευλογία και θα δείς πως θα ξεχειλίσεις από γαλήνη και γλυκύτητα, φαντάσου οτιδήποτε σε γεμίζει με αυτό το συναίσθημα και εκπέμψτε το, είναι μεταδοτικό! Απλά δοκίμασε το!

5 τάσεις Ρέικι. Είμαι ευγνώμων. #ρέικι #ευγνώμων

4η Αρχή Ρέικι

Μόνο για σήμερα εργάζομαι εντατικά!

Εργάζομαι εντατικά με τον εαυτό μου όσο και με την εργασία που έχω επιλέξει να κάνω. Με την αυτογνωσία φερόμαστε ταχύτερα και σταθερότερα στη γνώση και στη μάθηση, όπου μέσω αυτών οδηγούμαστε στην ακρότατη βαθμίδα της  σοφίας που αποκτούμε μέσα από όλες τις εμπειρίες μας. Όσο αφορά την εργασία που έχουμε επιλέξει να κάνουμε ας τη θεωρούμε πολύτιμη και ας την αποδεχτούμε σαν ένα μέσο που μας βοηθά να αυτοσυντηρούμαστε,για αυτό ας μάθουμε να την κάνουμε με αγάπη.

Όλες οι δουλειές είναι άξιες για σεβασμό αγάπη και ευγνωμοσύνη. Ας δούμε μόνο για σήμερα κάθε εργασία που αναλαμβάνουμε με υπευθυνότητα και αφοσίωση και ας την ολοκληρώνουμε με χαρά. Κάθετι που αντιμετωπίζουμε με αγάπη και αφοσίωση μας δίνει την θετικότητα να συμπλέουμε με τη ροή της ζωής. Ώστε να μην τη θεωρούμε αγγαρεία, αλλά σαν ευκαιρία εξέλιξης μέσα από την αντίστοιχη εμπειρία.

θεραπειες Ψυχοθεραπείας και Ρέικι - Εύη Χατζηγιάννη

5η Αρχή Ρέικι

Μόνο για σήμερα σέβομαι όλους τους ανθρώπους!

Τίμα και σεβάσου τους γονείς σου, τους ηλικιωμένους, κάθε άνθρωπο γύρω σου. Οι γονείς μας, μας έφεραν στη ζωή, μας φρόντισαν και μας δίδαξαν ό,τι μπορούσαν. Τους οφείλουμε σεβασμό ακόμα και αν η σχέση μας μαζί τους δεν είναι ευτυχισμένη. Ακόμα και αν έκαναν λάθη, τους οφείλουμε σεβασμό και συγχώρεση. Μέσα από την συγχώρεση μαθαίνουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Έτσι εξυψώνουμε τον εαυτό μας και οδηγούμαστε σε μια βαθύτερη εσωτερική γαλήνη και ηρεμία. Οι ηλικιωμένοι μας μεταβιβάζουν πολύτιμη εμπειρία. Είναι οι στηλοβάτες της γήινης διαδρομής μας. Όταν τους τιμάμε και τους σεβόμαστε σεβόμαστε την ίδια την ύπαρξη και βοηθάμε τον εαυτό μας να ανέβει ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά στον πνευματικό κόσμο και την ευτυχία. Μόνο για σήμερα τιμώ και σέβομαι όλους τους συνανθρώπους μου για αυτό που είναι, άνθρωποι όπως και εμείς!

5 τάσεις Ρέικι respect #reiki

Η Aγάπη δεν τελειώνει ποτέ. Όπως τη δίνουμε, έτσι γυρίζει πίσω σε εμάς, πιιο δυνατή. Ένα χαμόγελο, μια γλυκιά κουβέντα μας, ανταποδίδονται πάντα με περισσότερη χαρά και μεγαλύτερη γλυκύτητα. Προσπαθησέ το, αξίζει!

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *