Η αφθονία είναι δικαίωμα όλων μας

Αφθονία γυναίκα

Η αφθονία είναι δικαίωμα όλων μας

Η αφθονία είναι δικαίωμα όλων μας

Η δύναμη που πηγάζει από την ελπίδα: Όπως πολύ όμορφα λέει ο Deepak Chopra «Η ελπίδα είναι η παρουσία της θείας αγάπης που τόσο γλυκά φωλιάζει στην ψυχή του καθενός. Είναι η σίγουρη και σταθερή άγκυρα κάθε μας επιθυμίας. Η
ελπίδα είναι η δύναμη να ζητάμε αυτά που θέλουμε να γίνουν. Μένει ζωντανή προτού ακόμα συλληφθεί είναι αυτό που ξεκινάει την μηχανή της δημιουργίας. Η φυσική πηγή των πάντων και ο χτύπος που κάνει κάθε καρδιά να ανθίζει».
Το δέντρο της ζωής
Κάνουμε σχέδια και βάζουμε στόχους, ελπίζοντας να έρθουν αυτά που θέλουμε και ζητάμε από το σύμπαν. Και αν σκέφτεστε τώρα αυτά που ονειρεύεστε, η καρδιά σας θα έχει αρχίσει να χτυπά ακόμα πιο γρήγορα από τη σπίθα της ελπίδας. Είναι αρκετή όμως η ελπίδα; Φυσικά και όχι. Γιατί η ελπίδα μπορεί να είναι η σπίθα που ξεκινάει τη διαδικασία, αλλά απαιτεί τις κατάλληλες συνθήκες και ενέργειες από εμάς για να φέρει αποτελέσματα.
Ας μην ξεχνάμε και το αρχαίο ρητό «Συν Αθηνά και χείρα κίνει».
Υπάρχουν κάποιες αρχές που είναι απαράβατες για να ισχύσει το δικαίωμά μας στην αφθονία και είναι οι εξής:
1) Βεβαιωθείτε για αυτό που πραγματικά εσείς θέλετε: Έχουμε δικαίωμα στην αφθονία από την ώρα που γεννιόμαστε, όταν ζητάμε αυτό που πραγματικά θέλει η καρδιά μας και που λύνει τα αληθινά προβλήματά μας και όχι αυτό που υπαγορεύει η υπολογιστική λογική ή η ματαιοδοξία μας, τότε οι άγγελοι που μας προστατεύουν στήνουν χορό από τη χαρά τους και το σύμπαν βοηθάει να το πετύχουμε.
2) Ζητήστε το πιστεύοντας ότι το αξίζετε και ότι είναι για το καλό όλων: Οι περισσότεροι άνθρωποι υποχωρούν και εγκαταλείπουν τα όνειρά τους και τις επιθυμίες τους γιατί τους βασανίζουν σκέψεις όπως ¨Ίσως να μην αξίζω μια τόσο καλή σχέση, γιατί να μου φερθεί εμένα κάποιος τόσο καλά; Και αν χάσω τους φίλους μου; Ή ακόμα ¨θα μπορέσω να συντηρήσω ένα μεγαλύτερο σπίτι¨; Αμφιβάλλουν συνεχώς, αρχίζουν να προγραμματίζουν αυτά που θέλουν αλλά στην πορεία. Ξέρετε πόσες επιθυμίες είχαν αρχίσει να πραγματοποιούνται και στην πορεία ακυρώθηκαν; Τόσες όσο και οι αμφιβολίες. Αυτό που χρειάζεται είναι περισσότερη πίστη στον εαυτό μας.
3) Ετοιμαστείτε να δεχτείτε και κάντε χώρο για την αφθονία: Το σύμπαν μπορεί να μας δώσει μόνο αυτό που μπορούμε να πάρουμε. Φανταστείτε μια εικόνα που δείχνει κάποιον να έχει διανύσει μια μεγάλη απόσταση για να πάει στην πηγή να πάρει νερό κρατώντας μόνο ένα ποτήρι. Η ερώτηση τώρα είναι τι δοχείο κρατάτε εσείς; Ένα ποτήρι, ένα μπουκάλι, ένα βαρέλι ίσως ή ένα μέσο με άπειρη χωρητικότητα; Κάντε χώρο στη ζωή σας για να δεχτείτε αυτό που ζητάτε.
4) Πάρτε απόσταση από αυτό: Μην δημιουργείτε προσκολλήσεις, όσο σημαντικό να είναι για εσάς κάτι μπορείτε να ζήσετε και χωρίς αυτό. Μόνο αν νοιώσετε αληθινά αυτή την αίσθηση μέσα σας θα μπορέσετε να το προβάλετε στο σύμπαν. Χωρίς ένταση και αρνητισμό. Εξάλου χρειάζεται να είστε ανοιχτοί στις αλλαγές γιατί ποιος ξέρει; Μπορεί να υπάρχει κάτι καλύτερο για εσάς εκεί έξω που ούτε καν το έχετε φανταστεί. Επιτρέψτε στην ανώτερη ευφυία να κάνει τη δουλειά της, εκείνη ξέρει. Η αφθονία θα έρθει.
5) Πείτε ευχαριστώ: Μόλις λάβετε αυτό που ζητάτε, θυμηθείτε να νιώσετε ευγνωμοσύνη και να χαρείτε πραγματικά. Η ευγνωμοσύνη λειτουργεί ως μαγνήτης θετικής συμπαντικής ενέργειας και προσελκύει στη ζωή σας τα πνευματικά, υλικά, νοητικά συναισθηματικά αγαθά που χρειάζεστε σε κάθε φάση της ζωής σας. Μην γκρινιάζετε και δείξτε ευγνωμοσύνη για ότι έχετε στη ζωή σας μέχρι σήμερα. Δεν είναι δεδομένο.
thank you αφθονία

Διαλογισμός αφθονίας:

Βρείτε μια άνετη θέση, κλείστε τα μάτια και χαλαρώστε. Πάρτε 10 βαθιές συνειδητές αναπνοές με την επίγνωσή σου στους χτύπους της καρδιάς σου. Αδειάστε τον εαυτό σας από κάθετί αρνητικό, καθαρίστε τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας. Οραματιστείτε τώρα έναν λαμπερό ήλιο να κάθεται στο κέντρο της καρδιάς σας, σας γεμίζει με ζεστές ακτίνες φωτός και ευχαρίστησης. Νιώστε τις να απλώνονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Στο θώρακά, στα πλευρά, στην πλάτη και να λούζουν κάθε περιοχή με φώς και ζωτική ενεργεια καθώς διαχέονται σε ολόκληρο το σώμα σας. Και όπως ο ήλιος λάμπει σταδιακά όλο και πιο έντονα καθώς ανεβαίνει στον ουρανό, η θέρμη του διαπερνά όλο σας το σώμα από τα δάχτυλα των χεριών, τις γάμπες, τα δάχτυλα των ποδιών, τους ώμους ως και την κορυφή του κεφαλιού.

Τώρα ρευστή και άφθονη ενέργεια ρέει σε κάθε μέρος σου. Μείνετε σε αυτή τη λάμψη για αρκετά λεπτά και αναλογιστείτε αυτή την αίσθηση αφθονίας και ταυτόχρονα αναγνωρίστε τις ευλογίες της ζωής σας. Για ποιο πράγμα είστε ευγνώμων; Για μία τρυφερή σχέση; Την υγεία σας και την υγεία των αγαπημένων σας; Ότι αφορά την δουλειά σας; Για το σπίτι σας;

Αναλογιστείτε κάθε σημαντικό αγαθό στη ζωή σας που σας κάνει να νιώθετε ευτυχής και ασφαλής. Χαλαρώστε και καταγράψτε ύστερα αυτό το αίσθημα ευγνωμοσύνης που γεμίζει κάθε περιοχή του σώματός σας. Κρατήστε αυτή την αίσθηση φωτός, γαλήνης και πληθώρας καθώς ολοκληρώνετε σιγά-σιγά αυτή την άσκηση και επιστρέφετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα.

Νάμαστε!

Περισσότερα σχετικά άρθρα θα βρείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *