Η Ανάσταση της Ψυχής μας

Η Ανάσταση της Ψυχής μας

Η Ανάσταση της ψυχής μας και το δώρο της αλλαγής που αυτή φέρει στο δρόμο μας.

Τόσο στην αρχαία Eλλάδα όσο και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, οι παραδόσεις, οι μύθοι, τα θρησκευτικά τελετουργικά και μυστήρια, εισήγαγαν τους ανθρώπους (υποσυνείδητα ορισμένες φορές) στα μυστήρια της φύσης, της ζωής και του θανάτου.
Ανδρας στο φώς
Ο πνευματικός λοιπόν συμβολισμός της Ανάστασης αναφέρεται στην μετά από τα πάθη (σωματικά και ψυχικά) αναγέννηση της ψυχής. Είναι η στιγμή που η σκέψη αποτραβιέται τόσο από τις λύπες όσο και από τις χαρές του κόσμου, διότι αντιλαμβάνεται το πόσο προσωρινά είναι όλα.
-> Είναι εκείνη η στιγμή που ο άνθρωπος εξοικιώνεται με την ιδέα του θανάτου, με την μνήμη του θανάτου. Εξοικειώνεται δηλαδή με τον εσωτερικό θάνατο του ανθρώπινου εγωικού εαυτού.
Είναι η στιγμή που το εσωτερικό ιερό φώς αφυπνίζει την εσωτερική θεία αιώνια ουσία και ενεργοποιεί την δυνατότητα της αθανασίας.
-> Είναι ο δρόμος της επιστροφής, μέσα από τον ίδιο μας τον εαυτό. Έτσι λοιπόν το Πάσχα θεωρείται μια ιερή χρονική περίοδος και σε ολόκληρο τον κόσμο τιμούν τον Ιησού Χριστό για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Σε αυτό το σημείο να θυμηθούμε πως το Πάσχα επίσης συνδέεται επίσης με την άνοιξη, τη γέννηση μιας καινούριας εποχής και το πέρασμα από το σκοτάδι του χειμώνα στο φώς του ήλιου.
-> Είνα ώρα για νέα ξεκινήματα και καινούριες ευκαιρίες. Αυτή η ιδιαίτερη στιγμή του έτους πυροδοτεί αφορμές για την δική μας αναγέννηση και ανάσταση. Όπως η φύση και οι εποχές ακολουθούν μια ροή έτσι και η κάθε μέρα πρέπει να αποτελεί μια ευκαιρία για μάθηση και εξέλιξη. Ο χειμώνας είναι η εποχή που οι καινούριες ιδέες φυτεύονται στη σκέψη μας, η Άνοιξη είναι η εποχή που αυτοί οι νέοι σπόροι γεννιούνται, το καλοκαίρι μεγαλώνουν και ανθίζουν, το φθινόπωρο γίνεται η συγκομιδή. Με αυτό τον τρόπο ο κύκλος συνεχώς επαναλαμβάνεται και χρειάζεται να τον γνωρίζουμε ώστε να επωφεληθούμε από τη φυσική πνευματική και προσωπική ακολουθία της αλλαγής. Ο κάθε ένας από εμάς είναι μοναδική και πολύτιμη ύπαρξη με μοναδικά χαρίσματα, ταλέντα και σοφία που ατομικά αλλά κατα επέκταση και συλλογικά, βοηθά την εξέλιξη του πλανήτη και όλων όσων υπάρχουν πάνω σε αυτόν.
κίτρινο λουλούδι
Εσείς έχετε εκτιμήσει την δική σας μοναδική συμβολή στον κόσμο; Θυμάστε ποιός/ποιά είστε;
Συχνά ξεγελιόμαστε από τη δική μας αντίληψη για το τι πραγματικά σημαίνει επιτυχία και πραγματοποίηση του σκοπού της ζωής μας. Η αλήθεια είναι ότι μέσα στην κοινωνία η επιτυχία συχνά ταυτίζεται με το κύρος και τα προσόντα. Αν όμως χρησιμοποιούσατε  τον ακόλουθο ορισμό για την επιτυχία;
Επιτυχία είναι να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου και να σέβεσαι την επιτυχία των άλλων.
Αν όλος ο κόσμος το έβλεπε έτσι τότε όλοι και όλα στον κόσμο μας θα ήταν πολύ διαφορετικά. Θα ήταν ένας κόσμος που θα ξεχείλιζε από σεβασμό και κατανόηση. Μπορούμε όμως από τώρα όποιον τον εμπνέει ο παραπάνω ορισμός της επιτυχίας, να αρχίσι να τον εφαρμόζει. Οι αλλαγές είναι μπροστά. Είστε διατεθειμένοι να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία που προσφέρει η άνοιξη για να επαναξιολογήσετε τις σκέψεις και τις ιδέες σας; Αν ναι, μπορείτε να ξεκινήσετε με τα παρακάτω ερωτήματα στον εαυτό σας. Πώς μετράτε εσείς την επιτυχία στη ζωή σας;
Ποιές είναι οι αξίες ππου σας χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο;
Πώς εκφράζονται αυτές οι αξίες σας στο τώρα σας;
Τι χρειάζετε να αλλάξετε;
Αναλογιστείτε τα παραπάνω ερωτήματα με τον εαυτό σας και καταγράψτε τις απάντησεις. Έπειτα ξανακάντε τις ερωτήσεις και δείτε αν και παλιές σας απαντήσεις είναι οι ίδιες ή όχι. Αναθεωρήστε ότι χρειάζεται για την προσωπική και πνευματική σας εξέλιξη. Κάντε αυτή τη συζήτηση με τον εαυτό σας κάθε μερα για μια εβδομάδα με δέκα μέρες και θα έχετε ύστερα ολοκληρώσει την δική σας Ανάσταση. Θα είστε έτοιμοι να προχωήσετε μπροστά με ελπίδα πίστη έμπνευση και Αγάπη. Με μία διαφορετική και βαθύτερη κατανόηση για το ποιοι πραγματικά είστε.
Η αγάπη είναι «όπλο» διαφύλαξης της πνευματικής μας ανάτασης και αναγέννησης και της δυνατότητας για αλληλεπίδραση μέσα από τη δύναμη της καρδιάς αγάπη δημιουργεί ζωή.
Νάμαστε!

Περισσότερα άρθρα δείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *