Η αξία του εαυτού μας

Μάτι πράσινο

Η αξία του εαυτού μας

Η αξία του ευατού μας

Αυτό που νομίζουμε ότι είναι ο εαυτός στην πραγματικότητα δεν είναι παρά μια ιδέα και το μεγαλύτερο μέρος της διαθέσιμης ενέργειας καταναλώνεται στην προάσπιση αυτής ακριβώς της ιδέας. Δεν υπάρχει κάποιο υπέρτατο νόημα στη ζωή και κανένας άλλος σκοπός, εκτός από εκείνον τον σκοπό που θα σε ελευθερώσει από όλους τους σκοπούς μαζί. Το να καταφέρεις να φτάσεις λοιπόν σε κάποιο επίπεδο αποσύνδεσης και να κατανοήσεις ότι ο εαυτός σου είναι μία ιδέα, ότι η αξία του εαυτού σου είναι διαφορετική από αυτήν που νομίζεις, που μπορείς να την αλλάξεις, είναι μια ύψιστη θαυμάσια πράξη και μάλιστα η πιο δύσκολη.
Love

Το σώμα και ο Νούς

Το σώμα μας και ο νούς δεν γνωρίζει όρια, είναι το κανάλι της ενέργειας, της δημιουργικότητας και της ευφυίας ολόκληρου του ενεργειακού κοσμικού. Οτιδήποτε μας κάνει ανθρώπους έχει εξαρτηθεί από μία εξέλιξη, η οποία είναι πολύ περισσότερο άυλη παρά υλική, ο κόσμος που μας περιβάλλει είναι περισσότερο άυλος παρα υλικός. Όταν για παράδειγμα ερωτευτείς, ο ενδοκρινολόγος μπορεί να παρατηρήσει μείωση των ορμονών του άγχους στο κυκλοφορικό του σύστημα. Ένας ψυχολόγος να διαπιστώσει τη βελτιωμένη διάθεσή σου, ένας διαιτολόγος μπορεί να ανησυχήσει επειδή έχεις χάσει ξαφνικά την όρεξή σου, μα από την άλλη μεριά, χωνεύεις καλύτερα αυτά που τρώς και πάει λέγοντας αυτή η αλυσίδα.
Κανείς τελικά δεν μπορεί να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα διότι το σώμα, είναι ένας ποταμός που ποτέ δεν παραμένει ο ίδιος, είναι ένα συνεχές ρεύμα που αναδύει εκατοντάδες χιλιάδες χημικές αλλαγές σε κυτταρικό επίπεδο.
Οι αλλαγές αυτές δεν είναι τυχαίες. Υπηρετούν ασταμάτητα την προώθηση της ζωής και τη διατήρηση των καλύτερων στοιχείων της. Χρειάζεται να κάνεις επιλογές στη ζωή σου οι οποίες δεν είναι ήδη ενσωματωμένες στα γονίδιά σου διότι ο εγκέφαλος αποτελεί μια μηχανή άχρονης εξέλιξης. Το μυστικό είναι να είσαι ανοιχτός, διαθέσιμος και γεμάτος ενέργεια γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει η επόμενη υπέρβαση. Η πόρτα ανοίγει ή την ανοίγεις και από εκείνη τη στιγμή η ζωή μεταμορφώνεται. Μπορώ να αλλάξω τα γονίδιά μου μέσω του τρόπου που σκέφτομαι, νιώθω και ενεργώ.
Το μόνο που χρειάζομαι είναι ενέργεια:
1) Μπές βαθιά μέσα στο ασυνείδητο σου και κάνε γνωστή την θέλησή σου,
2) Θέσε την πρόθεσή σου, αυτό που θες να έχεις ως αποτέλεσμα στη ζωή σου,
3) Μην αντιστέκεσαι στη διαδικασία της αλλαγής,
4) Ένα ξαφνικό ξέσπασμα χαράς, γέλιου, ενθουσιασμού, αγάπης είναι κάτι το οποίο χρειάζεται να το εκφράσεις με λόγια και με πράξεις επίσης. Διαφορετικά χάνεται και η παγωμένη καθημερινότητα αναλαμβάνει ξανά τα ηνία.
Να θυμάσαι τα αρνητικά σημάδια του παρελθόντος δεν είναι ο αληθινός σου εαυτός. Είναι ουλές που προκάλεσαν οι εμπειρίες, οι πεποιθήσεις, οι εμμονές και οι προκαταλήψεις ενώ οι καλές αναμνήσεις από το παρελθόν είναι πινακίδες που δείχνουν προς μία πόρτα.
Το αν θα προχωρήσεις για να την ανοίξεις εναπόκειται μόνο σε εσένα. Το σώμα είναι ένας φορέας ενέργειας όπου μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στις πιο πολύτιμες πλευρές της ύπαρξης. Η ενέργεια που μεταδίδει είναι αιθερική, πολύ πιο λεπτοφυής από τη θερμότητα ή το φως. Ο αληθινός πρωταγωνιστής στο σώμα είναι η ενέργεια, επειδή τα μικρόβια και τα γονίδια όπως και κάθε άλλο αντικείμενο τελικά αποτελούνται από ενέργεια, επομένως όλο το κακό που προκαλείται στο σώμα ανάγεται σε απουσία ενέργειας.
Η αλήθεια είναι πως η λέξη ενέργεια είναι κάπως ίσως αφηρημένη. Δεν μπορεί να περιγράψει πόσο ζωντανό είναι το σώμα, πόσα τρισεκατομμύρια κύτταρα συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα όλον και πως αν η θετική ενέργεια αυξηθεί μέσα σε κάποιον τότε αυτός γίνεται εκπληκτικά πιο ζωντανός. Η υγιής θετική ενέργεια έχει ροή, είναι εαύλωτη δυναμική και ισοροπήμενη και σχετίζεται με θετικά συναισθήματα που προέρχονται από θετικές σκέψεις και λέξεις. Η μη υγιής ενέργεια είναι αρνητική ενέργεια, άκαμπτη, αδύναμη σκληρή και μη ισοροπημένη και έχει σχέση με αρνητικά συναισθήματα τα οποία προέρχονται από αρνητικές σκέψεις και λέξεις.
Η ανάγκη ελέγχου των σκέψεων και των λέξεων είναι η υπέρβαση που χρειαζόμαστε, καθώς η συνειδητότητα μπορεί να μετατρέψει τη μη υγιή ενέργεια σε υγιή εντελώς από μόνη της. Αν λοιπόν δεν καταφέρουμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας και να τον ξεπεράσουμε, θα ζούμε μια φυσιολογική ζωή.
Μια ζωή όπως θα ήθελαν οι δικοί μας, μια ζωή υποταγής ίσως. Χωρίς μυστήριο, δημιουργίκότητα και φαντασία. Μια ζωή καθοδηγούμενη από τα έθιμα και την παράδοση. Η επιλογή είναι στα χέρια μας! Η αξία του ευατού σου είναι μεγάλη!
Νάμαστε!

Περισσότερα άρθρα δείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *