Η Δύναμη της Αγάπης | Αγάπη είναι….

κόκκινη καρδιά

Η Δύναμη της Αγάπης | Αγάπη είναι….

Η Αγάπη είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό.

Η Αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη στο σύμπαν. Όσο λιγότερο αγαπιέσαι, τόσο περισσότερο βιώνεις την κατάθλιψη. Αναφέρομαι σε όλα τα είδη αγάπης. Είτε είναι ερωτική, είτε μεταξύ φίλων, είτε γονιού – παιδιού. 

Η Αγάπη είναι πολύ σημαντική τόσο για την ψυχική μας όσο και για την σωματική μας υγεία. Όσο πιο πολύ δίνεις και λαμβάνεις αγάπη, τόσο πιό ολοκληρωμένος και υγιής νιώθεις. Σωματικά και ψυχικά.

Η Αγάπη πρώτα από όλα ξεκινά με την αγάπη προς τον εαυτό μας.

Εάν δεν αγαπάς και δεν σέβεσαι τον εαυτό σου, θα βιώσεις κατάθλιψη. Αυτοτιμωρείσαι και αισθάνεσαι ότι κανείς δεν σε αγαπά. Κατά συνέπεια δεν μπορείς να δώσεις και να λάβεις αγάπη αντίστοιχα. Φυσικά θα υπάρξουν και στιγμές που δεν θα αγαπάς τον εαυτό σου αλλά εάν έχεις δουλέψει, εσωτερικά, δεν θα τον μισείς, απλά θα τον αγαπάς λιγότερο. Θα είσαι όμως πιο ευγενικός με τον εαυτό σου και θα μπορείς να λάβεις και να δώσεις αγάπη.

Κορίτσι με το κινητό

Μπορεί κανείς να ζήσει χωρίς Αγάπη;

Φυσικά και όχι. Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη την αγάπη. Στην ουσία διψούν για αυτήν. Στην περίπτωση αγάπης μεταξύ συντρόφων, οι άνθρωποι παρακολουθούν ρομαντικές ταινίες, ακούν τραγούδια ερωτικά και διαβάζουν αντίστοιχα βιβλία, αναζητώντας την αγάπη. Η πλειοψηφία αντιλαμβάνεται ότι θέλουν να αγαπηθούν με αυτόν τον τρόπο και όχι να αγαπήσουν οι ίδιοι. Στην προσπαθειά τους αυτή, κάνουν πολλά λάθη και πέφτουν σε πολλές παγίδες.

Είναι η Αγάπη τέχνη; Ναι. Απαιτεί όμως γνώση και προσπάθεια. 

Οι άνθρωποι κάθονται παθητικά και περιμένουν να αγαπηθούν. Δεν λειτουργεί όμως με αυτόν τον τρόπο. H αγάπη δεν είναι περίπατος. Για να αποκτήσεις αγάπη πρέπει να είσαι ενεργός και να δώσεις και έσυ το ίδιο.

 • Όταν αγαπάς, θα πρέπει να δεχθείς ότι η σχέση δεν θα είναι εύκολη,
 • Όταν αγαπάς, δεν εξαφανίσε, δεν τα παρατάς. Μένεις, συγχωρείς και δουλεύεις για την σχέση,
 • Όταν αγαπάς, είσαι διαθετημένος να κάνεις θυσίες και να δεχθείς τον άλλον έτσι ακριβώς οπως είναι,
 • Όταν αγαπάς, βάζεις όλη την ενεργειά σου έως ότου λύσεις το πρόβλημα,
 • Όταν αγαπάς δεν σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου,
 • Όταν αγαπάς, δεν βάζεις όρια,
 • Όταν αγαπάς, δεν γίνεσαι ο τύραννος της σχέσης,
 • Όταν αγαπάς, σέβεσαι τις επιλογές του άλλου,
 • Όταν αγαπάς, δεν αναγκάζεις τον άλλον να ακολουθήσει τον δικό σου μονοπάτι. Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός.

Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι ο άλλος είναι υποχρεωμένος να τους αγαπήσει χωρίς οι ίδιοι να κάνουν τίποτα. Λάθος. Εάν έχεις αυτή την εντύπωση, να είσαι και έτοιμος να δεχθείς και τις συνέπειες.

Η Αγάπη είναι τέχνη και όχι αγγαρεία. 

Ρομαντικό ζευγάρι

Ανιδιοτελής Αγάπη

Πιστεύεις στην ανιδιοτελή αγάπη;

Το ιδανικό της ανιδιοτελούς αγάπης είναι ότι θέλουμε να είμαστε αγαπητοί όπως είμαστε και ίσως θα θέλαμε να δούμε τον εαυτό μας ως ικανό να αγάπησει με αυτού του είδους αγάπη.

Δυστυχώς, η αγάπη χωρίς όρια μπορεί να μας οδηγήσει σε απογοήτευση όταν το “ιδανικό” μας δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα του πόσο δύσκολο – ή ίσως αδύνατο – είναι, να αγαπάς άνευ όρων.

Τα παιδιά αγαπιούνται χωρίς προϋποθέσεις.

Καθώς αγωνίζονται μέσα από τη ζωή, πρέπει να είμαστε αδιάκοπα υπομονετικοί – παίρνοντας πολλές βαθιές αναπνοές και προσφέροντας επανειλημμένα καθοδήγηση. Ως ενήλικες, επιθυμούμε και χρειαζόμαστε ασφαλείς σχέσεις. Ανοίγοντας την καρδιά μας, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ένας αγαπημένος συνεργάτης ή πιστός φίλος θα είναι εκεί όταν τον χρειαζόμαστε.

Ωστόσο, εάν κοιτάξουμε πολύ έντονα και αποκλειστικά σε ένα άτομο για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας (για αποδοχή, ανύψωση, έννοια), ίσως περιμένουμε κάτι που ένα άτομο δεν μπορεί να προσφέρει. Έχοντας φτάσει στο άκρο, μπορούμε να επαναλάβουμε τη σιωπηρή έκκληση του ναρκισσιστικού παιδιού: Είμαι εδώ, πρέπει να με αγαπήσετε.

Εάν αγαπάς κάποιον πραγματικά και έχεις ουσιαστικό δέσιμο μαζί τους, τότε ποτέ δεν προσπαθείς να επηρεάσεις, να περιορίσεις, να πείσεις ή να ορίσεις όρια μαζί τους. Είναι όπως ήδη ανέφερα, η αγάπη μίας μητέρας με ένα παιδί.

Αγάπη αγνή, άνευ όρων. 

Πατουσάκια μωρού και χέρια μητέρας

H Αγάπη είναι “τροφή” για την ψυχή μας – Η Αγάπη θεραπεύει

 • Βελτιώνει την αυτοεκτίμηση, γεγονός που οδηγεί σε καλύτερη αυτο-φροντίδα. Η αγάπη για τον εαυτό σου είναι καθοριστική, διότι όταν αγαπάς τον εαυτό σου, είναι πολύ πιθανότερο να συμμετέχεις σε δραστηριότητες που συμβάλλουν στην καλύτερη διατροφή και φυσική κατάσταση και είναι λιγότερο πιθανό να κάνεις ανθυγιεινές επιλογές για τον τρόπο ζωής,
 • Είναι ένα μεγάλο αντίδοτο στο άγχος,
 • Είναι αντίδοτο για την κατάθλιψη,
 • Μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις στην ζωή μας, με καλύτερο τρόπο,
 • Είναι φάρμακο για πολλές ασθένειες όπως τα καρδικά προβλήματα.
 • Η αληθινή αγάπη θεραπεύει!

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν αγαπούν, τολμούν να ανυψωθούν μπροστά στο θαύμα της αγάπης.

Η αγάπη είναι η ομορφιά της ψυχής. Τολμήστε να αγαπήσετε τον εαυτό σας και τους γύρω σας, με πάθος. Η ζωή θα σας το ανταμείψει!

Νάμαστε

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα θα βρείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *