Η δύναμη της λέξης “ευχαριστώ” και η ευγνωμοσύνη

Ρόζ σημειωματάριο και ένα στυλό.

Η δύναμη της λέξης “ευχαριστώ” και η ευγνωμοσύνη

Η δύναμη της λέξης “ευχαριστώ” και η ευγνωμοσύνη

Σε ευχαριστώ. Σας θυμίζει κάτι αυτή η λέξη; Η μήπως την έχετε αφαιρέσει από το καθημερινό λεξιλόγιο σας;
Σταματήστε τώρα ένα λεπτο οτιδήποτε και αν κάνετε και εστιάστε τη σκέψη σας στο να θυμηθείτε πότε είπατε τελευταία φορά την λέξη ευχαριστώ.
Τι αίσθηση σας έρχεται στο νού και το σώμα σας αυτή τη στιγμη, στην ανάμνηση της λέξης ευχαριστώ; Μία λέξη αλλά τόσα βαθιά νοήματα μέσα σε αυτήν. Μέσα στο τρέξιμο της καθημερινότητάς μας, ξεχνάμε να πούμε ευχαριστώ.  Ο λόγος είναι ότι ¨είμαστε¨ και ¨αναπνέουμε¨ γιατί το θεωρούμε δεδομένο. Τίποτα στη ζωή μας δεν μπορούμε να θεωρούμε δεδομένο γιατί τα πάντα αλλάζουν.  Οι σχέσεις, οι δουλειές, οι καταστάσεις, οι άνθρωποι, είναι ο φυσικός νόμος της αλλαγής που διέπει το σύμπαν και το μόνο που δεν μπορεί να αλλάξει είναι η ίδια η αλλαγή!
Ευχαριστώ
Οπότε σήμερα ας δούμε μαζί από μία διαφορετική οπτική γωνία την λέξη ευχαριστώ. Όταν ανοίγετε τα μάτια σας το πρωί, πείτε ευχαριστώ γιατί ξυπνήσατε. Πολλοί άνθρωποι δεν τα έχουν καταφέρει. Η ζωή σας δεν χρειάζεται να είναι τέλεια για να εξασκήσετε την ευγνωμοσύνη σας. Εξάλλου τι είναι η τελειότητα;
Η ευγνωμοσύνη όταν εδραιωθεί στην καθημερινή μας ζωή, φέρει πολλά οφέλη και θετικές επιδρράσεις. Ενας πολύ σημαντικός παράγοντας που βελτιώνεται στη ζωή μας με την εξάσκηση της ευγνωμοσύνης, είναι ότι μας βοηθά στη μείωση του άγχους, σωματικά και ψυχικά.
Το άγχος είναι η κύρια αιτία ψυχοσωματικών ασθενειών.
Σημαίνει οτι η λέξη ευχαριστώ μας βοηθά να χαλαρώσουμε όλο το σώμα μας. Επίσης μας βοηθά να αυξήσουμε το βάθος και τη διάρκεια του ύπνου μας.
χέρια δίνουν δώρο
Με ποιόν τρόπο;
–> Πριν κλείσετε τα μάτια για να κοιμηθείτε, κάντε τον απολογισμό της ημέρας σας και πείτε στον εαυτό σας οτι τον ευχαριστείτε που τα κατάφερε και σήμερα!
–> Έπειτα η αίσθηση της ευγνωμοσύνης, δίνει με τη σειρά της, μία αίσθηση πληρότητας στις σχέσεις. Μας συνδέει εσωτερικά με τον εαυτό μας, όπου αρχίζει και αναπτύσσσεται ο εσωτερικός μας διάλογος κατανόησης.
–> Έπειτα, μπορούμε πραγματικά να ακούμε και να συναισθανόμαστε και τους άλλους ανθρώπους από μια πιο βαθιά πραγματικότητα και όχι επιφανειακά.
–> Έτσι ενδυναμώνεται εν τέλει η πνευματικότητα μας, διότι ένα σημαντικότατο κλειδί της ευγνωμοσύνης, είναι ότι μας βοηθά να νιώθουμε οτι μας αγαπούν και μας νοιάζονται περισσότερο.
–> Έτσι αυξάνεται η αίσθηση της εσωτερικής μας ευεξίας.
Καλλιέργηστε λοιπόν από σήμερα την ευγνωμοσύνη σας και συνδεθείτε με την ευτυχία και τη ζωή που εσείς θέλετε να βιώσετε. Φτιάξτε μια λίστα και γράψτε όλα αυτά για τα οποία είστε ευγνώμων. Μπορεί να είναι άτομα, υλικά αγαθά ή κάποιες προσωπικές σας επιτυχίες που σας εμπνέουν και σας κάνουν να θέλετε να δουλέψετε ακόμη πιο εντατικά για να πέτύχετε τους στόχους σου. Νιώστε ευγνωμοσύνη για ότι έχετε λάβει στη ζωή σας, για ότι λαμβάνετε και για ότι επιθυμείτε «σαν» να το έχετε ήδη λάβει!
Η ευγνωμοσύνη είναι το μυστικό που μπορεί να αλλάξει την κάθε σου μέρα και να την κάνει μέρα χαράς.

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *