Η Νοοτροπία της αφθονίας

Σιτάρι

Η Νοοτροπία της αφθονίας

Αποκτώντας την ‘’Νοοτροπία της αφθονιάς’’

Τι σημαίνει νοοτροπία της αφθονιάς ίσως αναρωτιέστε τώρα; Συχνά ακούμε ότι ο τρόπος που σκεφτόμαστε (νοοτροπία) είναι το σημαντικότερο εργαλείο μας για την επιτυχία. Αν και η προσέγγιση της θετικής σκέψης δεν λειτουργεί ως πανάκεια για όλες τις προκλήσεις που μας φέρνει η ζωή, πολλές έρευνες καταγράφουν ότι μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρουν την ευτυχία και το σκοπό. Tο νόημα στη ζωή τους.

8 ντομάτες

Βάση αυτού λοιπόν η υιοθέτηση μιας νοοτροπίας αφθονίας μπορεί να μεταφραστεί σε μια πιο ικανοποιητική ζωή με διάφορους τρόπους.

Η αφθονία ξεκινάει από μέσα μας και χρειάζεται να νιώθουμε και να πιστεύουμε ότι έχουμε αρκετούς πόρους για να κινηθούμε και να αναπτυχθούμε.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν οι σκέψεις ανεπάρκειας οι οποίες καθοδηγούνται από τα συναισθήματα χαμηλής δόνησης όπως αυτά της έλλειψης και της αβεβαιότητας. Αυτές τις τεχνικές που θα πούμε στη συνέχεια, είναι αυτές που θα μας βοηθήσουν να στρέψουμε τον νου μας προς την αφθονία ώστε να κατακτήσουμε μια ισορροπία ανάμεσα στα δύο συναισθήματα που μας διακατέχουν συνεχώς, της αφθονίας και της επάρκειας από τη μία, και από την άλλη της έλλειψης. Εμείς θα μάθουμε τη ζυγαριά μέσα μας να γέρνει περισσότερο ή έστω λίγο περισσότερο για αρχή στην πλευρά της αφθονιάς. Μέσω της οποίας μπορούμε να προσελκύσουμε περισσότερα θετικά στοιχεία και καταστάσεις στην ζωή μας.

Α) Καταγράφουμε στο ¨ημερολόγιο σκέψεων¨ τις σκέψεις μας. Από σήμερα ονομάστε ημερολόγιο σκέψεων ένα τετράδιο σας ή ημερολόγιο, ότι σας αρέσει, και καταγράψτε τις σκέψεις σας. Όταν οι σκέψεις σας είναι μπερδεμένες στο νού σας, η καταγραφή τους θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε ποιές προέρχονται από μια οπτική αφθονίας και ποιές από μια οπτική
έλλειψης. Με αυτό τον τρόπο ρίχνουμε το φως στον σαμποτέρ μέσα μας!

Β) Εντοπίζουμε και αναδιοργανώνουμε τις σκέψεις που στηρίζονται στην έλλειψη. Είναι στη φύση του ατόμου να σκέφτεται αβέβαια και να υπερτονίζει την ανεπάρκεια για λόγους επιβίωσης. Όμως χρειάζεται να κατανοήσουμε πώς στη σημερινή μας κοινωνία αυτές οι σκέψεις δεν μας βοηθούν να αναπτυχθούμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Όταν λοιπόν μπαίνουμε στην παρατήρηση τέτοιων σκέψεων που μπορεί να μας παραλύσουν δοκιμάζουμε να την αντικαταστήσουμε με μια σκέψη αφθονίας μέχρι να μας βγαίνει πιο φυσικά. Δοκιμάστε την παρακάτω δήλωση: Δέχομαι το καλό στη ζωή μου με αξιοπρέπεια, όλες οι ανάγκες μου καλύπτονται σε αφθονία τώρα και πάντοτε.

Γ) Αναγνωρίζουμε τα εμπόδια μας. Πολλά φράγματα υπάρχουν που εμποδίζουν την αφθονία. Μπορεί να είναι οι οικονομικοί φόβοι, η χαμηλή αυτοπεποίθηση ή το μη υποστηρικτικό φιλικό περιβάλλον. Είναι καλό να φτιάξουμε στο ημερολόγιο μας μια λίστα με όλα αυτά τα αρνητικά στοιχεία που παρατηρούμε στην ζωή μας και να τα απομακρύνουμε με προσοχή και συνειδητά.

Blueberries

Δ) Εξασκούμαστε στην ενσυνειδητότητα. Η επανατοποθέτηση των σκέψεων είναι στοιχείο της ενσυνειδητότητας. Βελτιώνει την συγκέντρωση του νου σας και κατά επέκταση των συναισθημάτων σας. Στη πρόθεση σας η οποία είναι η αφθονία, η νοοτροπία της αφθονίας και μειώνεται ο περισπασμός.

Ε) Αποφεύγουμε ανούσιους περισπασμους σκέψεων όσο καλύτερα μπορούμε. Η επίτευξη μιας νοοτροπίας αφθονίας χρειάζεται καθαρό και απόλυτα παρόντα νου. Απλά σε ένα κόσμο περισπασμών η συγκέντρωση είναι στα αλήθεια μεγάλη πρόκληση. Οπότε έχετε στο νου σας πως κάθε φορά που είστε αντιμέτωποι με μια ευκαιρία, να κάνετε την ζωή σας πιο απλή απλά αδράξτε την ευκαιρία αυτή!

Ζ) Να θυμάστε να τιμάτε τις νίκες σας. Η αφθονία είναι συνδεδεμένη με την ευγνωμοσύνη. Φτιάξτε μια λίστα με τα επιτεύγματά σας ως έναν τρόπο να αναγκάσετε τον εγκέφαλό σας να αναγνωρίσει τα στοιχεία αφθονίας στη ζωή σας. Θυμηθείτε επίσης ότι η ευγνωμοσύνη ξεκινάει και από τα μικρά, απλά καθημερινα πράγματα. Από αυτά που έχεις σήμερα, κι ίσως να τα υποτιμάς κιόλας ως ένα βαθμό, γιατί θεωρείς οτι θα τα έχεις και αύριο και μεθαύριο. Το σπίτι στο οποίο μένεις, το φαγητό που σήμερα έχεις στο τραπέζι σου, τα ρούχα που φοράς, οι άνθρωποι που έχεις στο πλάι σου, οικογένεια και φίλοι, είναι όλα λόγοι αρκετοί για να αισθανθείς ευγνωμοσύνη! Η νοοτροπία αφθονίας τελικά σε ένα βαθύτερο επίπεδο είναι η ίδια μας η ύπαρξη, η κάθε μέρα που μας δίνεται είναι ένα δώρο!

ΝΑΜΑΣΤΕ

Περισσότερα σχετικά άρθρα θα βρείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *