Η Θεωρία του νου | Είσαι καλό παιδί;

Αλυαίδα

Η Θεωρία του νου | Είσαι καλό παιδί;

Η Θεωρία του νου

Είσαι καλό ή κακό παιδί;
Λοιπόν για πες μου για εσένα σήμερα, είσαι καλό παιδί; Και τι εννοώ με αυτό; Εννόω αν είσαι πεπεισμένος ότι έχεις κάνει μόνο καλό στους άλλους, αν είσαι περήφανος/η ότι είσαι πολύ καλός γονιός, σύντροφος, επαγγελματίας ή φίλος. Είσαι όλα αυτά; Αν ναι τότε συγχαρητήρια!

Θα καταφέρεις να φύγεις μια ώρα αρχύτερα από αυτόν τον άσχημο όλο δυστυχία και μιζέρια κόσμο.

Ποιός είναι ο σκοπός σου;

Εάν λοιπόν αυτός είναι ο σκοπός σου, σε συμβουλεύω να συνεχίσεις ακριβώς την ίδια τακτική. Να είσαι το καλύτερο παιδί, ο καλύτερος γονιός, ο καλύτερος σύντροφος, ο καλύτερος γείτονας, ο καλύτερος γαμπρός ή η καλύτερη νύφη. Αυτή η στάση θα σε οδηγήσει πολύ σύντομα στον Ουράνιο Πατέρα και θα απελευθερωθείς από αυτήν την άθλια ζωή. Για την ακρίβεια προσπάθησε να μην λες όχι σε κανέναν. Το να λες όχι είναι αμάρτημα. Προσπάθησε να είσαι αγαπητός σε όλους και θα ανταμειφθείς όταν θα πας στον Παράδεισο. Κράτα τον θυμό σου μέσα σου, γιατί ο θυμός είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο. Το να τον εκδηλώνεις λοιπόν, είναι σαν να αποκτηνώνεσαι και έτσι το εισιτήριό σου για τον Παράδεισο μπορεί να αρχίσει να τρεμοσβήνει.
good

Πόσο χαρούμενος είσαι;

Δείχνε πάντα χαρούμενος προς τα έξω, ακόμα κι αν μέσα σου είσαι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Εσύ μπορείς να κάνεις τα πάντα, να στηρίζεις τους πάντες, αλλά ποτέ μην δεχτείς να σε στηρίξουν, γιατί αυτό είναι σημάδι αδυναμίας. Εσύ δεν πρέπει να έχεις καμία αδυναμία, αλλά κι αν έχεις, δεν πρέπει να την δουν οι άλλοι, διότι τότε θα σκεφτούν ότι μπορεί να μην είσαι το πρότυπο του «καλού ανθρώπου».

Ίσως δε, τότε φύγουν από κοντά σου κι εσύ μείνεις μόνος σου. Μην ζητάς από κανέναν βοήθεια, γιατί εσύ μπορείς να τα αντιμετωπίσεις όλα μόνος σου.

Δώσε στο παιδί σου τα πάντα, θυσίασε τη ζωή σου για αυτό και πάρε απόφαση ότι μέχρι να πεθάνεις εσύ θα είσαι αφιερωμένος σε αυτό.

Πάντα να κάνεις αυτό που σου λένε οι γονείς σου. Όταν είσαι μικρός, αυτοί ξέρουν γιατί έχουν την επιμέλειά σου και εν πάση περιπτώσει έχουν δίκιο γιατί έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία. Όταν ενηλικιωθείς από την άλλη, πάλι κάνε ο,τι εκείνοι θέλουν γιατί αυτοί έχουν κάνει τόσα πολλά για σένα και δεν μπορείς να τους δείξεις την αχαριστία σου. Τέλος, όταν φτάσεις στα πενήντα σου, τότε εκείνοι θα είναι γέροι και δεν θα πρέπει να τους κακοκαρδίσεις γιατί όπου νάναι θα πεθάνουν.
Μην διεκδικείς τίποτα από τον σύντροφό σου, αλλά δώσε τα πάντα σε αυτόν. Το να ζητάς όπως είπαμε είναι κακό και εγωιστικό. Και όταν αυτός θα χάσει τον σεβασμό του σε σένα, εσύ να τον υπομένεις καρτερικά, γιατί κάποτε θα καταλάβει ότι είχες δίκιο και το μόνο που σε ένοιαζε ήταν το καλό του. Όταν θα σε απατά, εσύ πάλι να τον υπομένεις, γιατί ο δεσμός της πραγματικής αγάπης δεν μπορεί να σπάσει από τέτοιου είδους χαζομάρες. Αλλά τι να κάνουμε, εσύ έκανες τόσες θυσίες κι αυτός έζησε για την πάρτι του, ότι σπέρνεις θερίζεις λέει ο σοφός λαός.

Μήπως όμως τυχαίνει να σου αρέσει αυτή η άθλια ζωή; Μήπως δεν βλέπεις μόνο κόλαση γύρω σου, αλλά βλέπεις και τον παράδεισο σε αυτόν τον κόσμο; Μήπως έφτασες να αρρωστήσεις, στην προσπάθειά σου να τους ικανοποιήσεις όλους; Η Θεωρία του νου μπορεί να σε τρελάνει.

Η θεωρία του νου

Χρειάζεσαι πολύ γρήγορα να συνέλθεις!!! Είσαι άρρωστος!

Το μόνο που έχω να σου πω είναι ότι το να γνωρίζεις τον εαυτό σου είναι μια πολύ δύσκολη, επίπονη αρκετές φορές και ίσως χρονοβόρα υπόθεση. Λίγοι έως ελάχιστοι είναι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι έφτασαν πραγματικά να γνωρίσουν τον εαυτό τους. Τι μας είπαν λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι αφού γνώρισαν τον εαυτό τους;  Μας είπαν «Το μόνο πράγμα που ξέρω, είναι ότι δεν ξέρω τίποτα» ή «εγώ είμαι το παν» ή «εγώ είμαι ένα με το όλον» ή «εγώ είμαι ό,τι αισθάνομαι» και πολλά άλλα. Η μήπως γιατί όταν επιτυγχάνεις την αληθινή αυτογνωσία, βλέπεις ότι είσαι όλα; Ο άνθρωπος πλέον δεν έχει ιδιότητες, αλλά απλά είναι. Και είναι τέλειος γιατί συνειδητοποιεί ότι είναι μέρος της Θείας συνείδησης. Σου θυμίζω ότι. Ο πραγματικά καλός άνθρωπος δεν μπορεί να δει τον εαυτό του σαν καλό άνθρωπο. Ο πραγματικά γενναιόδωρος άνθρωπος νιώθει πάντα ότι προσφέρει λιγότερα από ότι μπορεί. Ο άνθρωπος που έχει αγάπη μέσα του νιώθει ότι δεν αγαπάει αρκετά και τέλος. Ο εξελιγμένος άνθρωπος νιώθει ότι έχει απεριόριστο δρόμο μπροστά του και ότι είναι ελάχιστος σε σχέση με την Δημιουργία. Τα παραπάνω δεν είναι «πρέπει», είναι απλά διαπιστώσεις!

Εάν θέλεις λοιπόν να γίνεις ένας ευτυχισμένος άνθρωπος και να ζήσεις τον παράδεισο εδώ και τώρα και όχι μετά τον θάνατό σου από αυτή τη ζωή, σε παροτρύνω να τα τινάξεις όλα στον αέρα! ΤΩΡΑ!

-> Ξεκίνα από τώρα να μαθαίνεις τον εαυτό σου. Η μόνη αληθινή φύση που υπάρχει είναι αυτή που είναι μέσα σου. Κανείς δεν ξέρει καλύτερα από εσένα τι είναι το καλύτερο για σένα.
-> Μην είσαι καλό παιδί, να είσαι απλά ο εαυτός σου. Σε διαβεβαιώνω ότι εάν το κάνεις αυτό, κάποιοι θα σε θεωρήσουν πολύ καλό άνθρωπο, κάποιοι θα σε θεωρήσουν εγωιστή και κάποιοι θα σε κακολογήσουν. Εσύ μην δίνεις σημασία σε κανέναν από αυτούς, γιατί αυτοί που σήμερα σε θεωρούν καλό άνθρωπο μπορεί να αλλάξουν γνώμηκαι φυσικά και αντίστροφα.
-> Δεν μπορείς να είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος του περιβάλλοντός σου, μπορείς μόνο να είσαι ο εαυτός σου. Εάν κάποιοι σε αποδέχονται έτσι όπως είσαι, τότε αυτοί δεν θα πουν ποτέ ότι σε κάνουν παρέα γιατί είσαι καλό παιδί, αλλά θα πουν ότι είναι μαζί σου γιατί σε γουστάρουν με τα στραβά σου και με τα καλά σου.
-> Μην χαρίζεις την ζωή σου στους άλλους, γιατί οι άλλοι θα την στύψουν και θα την πετάξουν στα σκουπίδια. Κανείς δεν θα θυμάται ότι ήσουν πολύ καλό παιδί, αλλά όλοι θυμούνται έναν διαφορετικό και αυθεντικό άνθρωπο. Εξέφρασε τον θυμό σου, αλλά πάντα με σεβασμό στους άλλους.

Η Θεωρία του νου. Τόλμησε!

Τόλμησε να διεκδικήσεις αυτά που έχεις ανάγκη από τους άλλουςκαι να είσαι πάντα έτοιμος να εισπράξεις και το όχι. Το να εισπράξεις «όχι» δεν θα σου κάνει κακό, το να μην κάνεις κάτι γιατί φοβάσαι ότι θα εισπράξεις το «όχι» μπορεί να σε κάνει να χάσεις μεγάλο μέρος της ζωής σου. Δεν θα ξέρεις ποτέ τι θα σου έλεγε και δεν θα γνωρίσεις ποτέ τι θα συνέβαινε. Το να είσαι έτοιμος να δεχτείς ένα «όχι», σημαίνει απαραιτήτως ότι είσαι έτοιμος και να το πεις κι εσύ όταν θα το αισθανθείς. Έτσι θα αισθάνεσαι ελεύθερος. Εάν κάποιος παρεξηγηθεί από την άρνησή σου, τότε είναι πρόβλημά του και εάν κάποιοι πάψουν να σε αγαπούν επειδή τους αρνήθηκες κάτι, τότε αυτοί δεν σε αγαπούσαν ποτέ.

Η αγάπη δεν έχει όρους και προϋποθέσεις. Τόλμησε να είσαι διαφορετικός. Τόλμησε να είσαι ο εαυτός σου. Τόλμησε να αφήσεις την δική σου ευωδιά σε αυτή τη ζωή.

Έτσι θα σε θυμούνται όλοι και τα πάντα γιατί παντού θα είναι αποτυπωμένος ο εαυτός σου. Έτσι οδηγείσαι στον πραγματικό παράδεισο ο οποίος είναι μέσα σου και περιμένει απλά να του ανοίξεις την πόρτα για να φανερωθεί. Μην περιμένεις όμως ότι στον παράδεισο αυτόν δεν θα υπάρχει πόνος. Πόνος θα υπάρχει, αλλά θα είναι ο δικός σου υπέροχος πόνος που σε κάνει να νιώθεις ότι είσαι ζωντανός και ότι αξίζεις να ζεις αυτήν την υπέροχη ζωή.
Ζήσε λοιπόν κάνε πραγματικότητα την πρώτη ευχή που άκουσες όταν γεννήθηκες! ¨να ζήσεις¨

Κάντο λοιπόν! Η Θεωρία του νου είναι πολύ δυνατή!

ΝΑΜΑΣΤΕ
Περισσότερα σχετικά άρθρα θα βρείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *