Η Υπομονή είναι Αρετή

κλεψύδρα

Η Υπομονή είναι Αρετή

Υπομονή είναι επιλογή και χρειάζεται την αξιοπρέπειά σου.
Υπομονή είναι η εναρμόνιση του νου στη ροή του χρόνου πρός την εκπλήρωση του του στόχου μας. Να εξελισσόμαστε όσο περιμένουμε το αποτέλεσμα χωρίς προσκόλληση παρά μόνο με την πρόθεση της εξέλιξης σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Αυτό είναι υπομονή.
ρολόι στο χέρι

Τι είναι Υπομονή

-> Υπομονή δεν είναι το να βρίσκεσαι σε μία συγκεκριμένη κατάσταση κοιτάζοντας τον ορίζοντα μπροστά σου και περιμένοντας απλά την εμφάνιση των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων που ζητάς.
-> Υπομονή δεν σημαίνει να βιώνεις τη ζωή σου και την καθημερινότητά παθητικά, αλλά ενεργητικά με δράση. Να επιλέγεις εσύ κάθε φορά τη στάση σου. Για την εκπλήρωση του δικού σου ονείρου ζωής το να υπομένεις απαιτεί επιλογή και όχι αδιέξοδο. Γιαυτό χρειάζεται εσύ ο ίδιος να φροντίσεις να είναι μία ευπρεπής επιλογή. Μην ταλαιπωρείς τους γύρω σου για τις όποιες δυσκολίες ίσως εμφανιστούν, διότι έρχονται για να σε διδάξουν. Δικαιούσαι να παραπονεθείς και να γκρινιάξεις ίσως κάποιες φορές αλλά ξέρεις που; Ναι σωστά μάντεψες!!! Μόνο μπροστά στον εαυτό σου. Μόνο μπροστά στον καθρέφτη σου και αυτό με φειδώ, με παρατήρηση και αγάπη και όχι με μαστίγιο που το βαφτίζεις αγάπη.
Γιατί όταν ανοίγει το κουτί της κακομοιριάς κλείνει πιο δύσκολα μετά. Βολεύει η θέση του θύματος!
Σημαντική διαφορά είναι ότι δεν ανέχεσαι. Υπομένεις. Η διαφορά είναι τεράστια πραγματικά γιατί έγκειται στην επιλογή. Στην πρώτη περίπτωση της ανοχής δεν υπάρχει η επιλογή της διακοπής. Να σταματήσεις ότι σε ζορίζει, σε στεναχωρεί και να χαλαρώσεις.
Στη δεύτερη όμως υπάρχει επιλογή και αυτή είναι που μαρτυρά το βάθος των ριζών της επιθυμίας σου, καταδεικνύει την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σου, την ικανότητα που αντιλαμβάνεσαι εσένα και τον κόσμο γύρω σου και την προσαρμοστικότητά σου. Ο κάθε προορισμός είναι θαυμάσιος γεμάτος όμορφες υποσχέσεις αλλά μην ξεχνάς ότι μέχρι αυτόν υπάρχει η διαδρομή, η οποία είναι άγνωστη και κρύβει εκπλήξεις. Τελικά υπομονή ίσως σημαίνει να μάθεις να διαχειρίζεσαι τον έλεγχο και να επεκτείνεις τα μέχρι πρότεινως όριά σου σε διαφορετικά μήκη και κύματα. Να σμιλεύεις τον εαυτό σου και όχι τόσο να περιμένεις απλά όπως ο περισσότερος κόσμος νομίζει.΄Αλλωστε σκέψου ότι υπό πίεση δημιουργούνται και τα διαμάντια. Υπό αυτό τον όρο φαντάσου πως υπόκεισαι στη διαδικασία σχηματισμού του δικού σου διαμαντιού.

Να υπομένεις κάθε δοκιμασία, κάθε νέο εμπόδιο και στο τέλος να λάμψεις  γιατί τα κατάφερες! Και μην ξεχνάς καθόλη τη διάρκεια και διαδικασία, 

να φροντίζεις εσύ ώστε η συμπεριφορά σου να είναι ακέραια και
ευπρεπή. Γιατί αυτό είναι το στοιχείο που ξεχωρίζει την υπομονή απο
την ανοχή, αυτή σου η ικανότητα. Σκέψου…
Νάμαστε

Περισσότερα άρθρα δείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *