Η Ζωή πάντα συγχωρεί

Life is Beautiful

Η Ζωή πάντα συγχωρεί

Η Ζωή δεν χαρίζεται σε κανέναν

Ο δημιουργός των πάντων, ο Θεός είναι Ζωή. Αυτή η αρχή της Ζωής ρέει μέσα σε όλους μας αυτή τη στιγμή. Η ύψιστη συνείδηση, ο Θεός θέλει να εκφράζεται μέσα από εμάς σαν αρμονία, γαλήνη, ομορφιά και αφθονία. Αν εμποτίσετε το νού σας με την ιδέα της αντίστασης στην Ζωή που ρέει μέσα σας τότε αυτή η συναισθηματική υπερφόρτωση θα εντυπωθεί στο ασυνείδητό σας και θα προκαλέσει καθε είδους αρνητικές καταστάσεις.
ψάρι σε γυάλα
Ο Θεός δεν έχει καμία σχέση με τις δυσάρεστες ή χαοτικές καταστάσεις.
Η δυστυχία και η αταξία είναι αποτέλεσμα του αρνητικού και πολλές φορές καταστροφικού τρόπου σκέψης του ανθρώπου. Για αυτό το λόγο είναι παράλογο να κατηγορούμε τον Θεό για τα προβλήματά μας. Συνήθως λοιπόν πολλοί άνθρωποι αναπτύσσουν μέσα τους αντίσταση στη ροή της Ζωής, θεωρώντας τον δημιουργό των πάντων υπεύθυνο για την αμαρτία, τις αρρώστιες και γενικότερα τα βάσανα της ανθρωπότητας.
Τον θεωρούν υπεύθυνο για τον πόνο τους, για την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων και την προσωπική τους δυστυχία. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος αναπτύσσει μέσα του τέτοια αρνητική στάση απέναντι στον Θεό στην ύψιστη αυτή συνείδηση, τότε θα αισθανθεί αυτόματα την αρνητική αντίδραση του ασυνειδήτου του. Δηλαδή στην πραγματικότητα αυτό που κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος ισοδυναμεί με αυτοτιμωρία. Η λύση είναι να αντικρίσει κατάματα την πραγματικότητα, να απελευθερωθεί από την πλάνη και να σταματήσει να κατηγορεί οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο ή οποιαδήποτε άλλη δύναμη πέρα από τον εαυτό του. Διαφορετικά δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία υγιή, ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα σε όλους τους τομείς της ζωής του. Μόλις ένας τέτοιος άνθρωπος αρχίσει να νιώθει μέσα του ότι ο Θεός είναι αγάπη που παρακολουθεί συνεχώς και οδηγεί τα βήματά του, που τον συντηρεί και τον ενδυναμώνει, τότε η Αρχή της Ζωής θα γίνει αποδεκτή από το ασυνείδητό του. Το άτομο αυτό θα γνωρίσει την ευλογία με ποικίλους τρόπους που ούτε κάν μπορει να διανοηθεί!
->Η Ζωή μας συγχωρεί όταν κόψουμε τα δάχτυλό μας. Η νόηση που κρύβεται στο ασυνείδητό μας αναλαμβάνει αμέσως δράση, την επούλωσή του δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση. Καινούρια κύτταρα σχηματίζουν γέφυρες πάνω από το τραύμα.
->Αν κατά λάθος φάμε κάτι χαλασμένο, η ζωή μας συγχωρεί και μας προκαλεί την τάση για εμετόγια να μας προστατέψει. Αν κάψουμε το πόδι μας, η Αρχή της Ζωής περιορίζει το οίδημα και τις αλλες επιπτώσεις και μας δίνει καινούριο δέρμα, ιστούς και κύτταρα.
κορίτσι σε πράσινο με λουλούδια
-> Η Ζωή δεν μας κρατά κακία πάντα μα πάντα μαας συγχωρεί.
-> Η Ζωή μας ξαναδίνει την υγεία, την ζωτικότητα, την ευεξία και την αρμονία, εφόσον συνεργαζόμαστε σκεπτόμενοι σε αρμονία με τη φύση.
Σε αντίθεση οι αρνητικές και δυσάρεστες αναμνήσεις, η πικρία και η κακή θέληση στοιβάζονται και παρεμποδίζουν την αρχή της Ζωής μέσα μας. Αν κάποιος για παράδειγμα κάνει κακή χρήση των νόμων της Ζωής θα υποστεί τις συνέπειες. Συμβολικά να σας το εξηγήσω αν ακουμπήσουμε το χέρι μας σε ένα γυμνό ηλεκτροφόρο καλώδιο θα πάθουμε ηλεκτροπληξία σωστά;
Αυτό δεν συνεπάγεται ότι οι δυνάμεις της φύσης ειίναι κακές. Παρά μόνο ο τρόπος που τις χρησιμοποιούμε τις δυνάμεις αυτές είναι που τις κάνει να έχουν καλά η όχι καλά αποτελέσματα. Ο ηλεκτρισμός δεν είναι κάτι κακό μπορεί όμως από τη μία να φωτίσει ένα σπίτι και από την άλλη να το κάψει.
Συγγνώμη σημαίνει συγχώρεση του εαυτού μας.
Συγγνώμη σημαίνει ευθυγράμμιση των σκέψεών μας με τον θείο νόμο της αρμονίας. Η αυτοκαταδίκη είναι κόλαση (δεσμά και περιορισμός). Η συγγνώμη είναι παράδεισος (αρμονία και γαλήνη).
Νάμαστε

Περισσότερα άρθρα δείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *