Ήρθε η ώρα να φύγετε απο την οικογενειακή φωλιά;

Ήρθε η ώρα να φύγετε απο την οικογενειακή φωλιά;

Αναρωτιέστε ποτέ εάν είναι η κατάλληλη στιγμή να μετακομίσετε από την οικογενειακή φωλιά;
Ίσως να είχατε τυχαίες σκέψεις εδώ ή εκεί πρόσφατα για να μετακινηθείτε μόνοι σας ή με τους συγκατοίκους σας. Ή ίσως πάντα ονειρευόσασταν να είστε ανεξάρτητος.

Εάν οι γονείς σας μαγειρεύουν και καθαρίζουν για εσάς και δεν χρειάζεται να πληρώσετε ενοίκιο, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα μαζί με το να περάσετε χρόνο με την οικογένειά σας.

Ωστόσο, μερικές φορές αυτό το σενάριο δεν είναι απλώς δυνατό, ανάλογα με τη συγκεκριμένη κατάσταση στο σπίτι σας και το πού βρίσκεστε στη ζωή.

κοπέλα με πρωινό

Σημάδια ότι είναι ώρα να απομακρυνθείτε από την οικογενειακή φωλιά.

1. Εξακολουθείτε να έχετε “απαγόρευση” στο να βγείτε και να γυρίσετε συγκεκριμένη ώρα. 

Η τήρηση αυστηρών κανόνων στο σπίτι κάτω από τη στέγη των γονιών σας ως ενήλικας μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Θέλετε να παραμείνετε στην καλή πλευρά των γονιών σας, αλλά μπορεί να σημαίνει αντίο στην κοινωνική σας ζωή.

Εάν πρέπει συνεχώς να συμμορφώνεστε με τους κανόνες τους και σας φθείρει, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε να μετακομίσετε.

2. Δεν έχετε κανένα απόρρητο
Μερικές φορές απλώς θέλετε να διατηρήσετε μέρος της ζωής σας απόρρητη από τους γονείς και τα αδέλφια σας. Εάν ζείτε ακόμα στο σπίτι, τίποτα δεν είναι πραγματικά ιδιωτικό.

Το δωμάτιό σας και τα υπάρχοντά σας είναι ξεκάθαρα διαμορφωμένα για να μπορεί κανείς να έρθει και να κατασκοπεύσει αν δεν έχετε κλειδαριά στην πόρτα σας.

3. Έχετε μια τοξική σχέση με τους γονείς σας

Εάν έχετε μια τοξική σχέση με τους γονείς σας όπου αισθάνεστε παγιδευμένοι και δυσαρεστημένοι, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε να κόψετε τους δεσμούς.

Όμως, ανεξάρτητα από το τι είναι αυτό που αντιμετωπίζετε, το να βρίσκεστε γύρω από έναν τοξικό και αρνητικό χώρο μπορεί να αποδειχθεί πολύ για την ψυχική σας υγεία.

Εάν είστε σε θέση να ξεφύγετε από τη συνεχή αρνητικότητα, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να το κάνετε. Μπορεί ακόμη και να βελτιώσει τη σχέση σας μαζί τους μακροπρόθεσμα!

4. Η μετακίνηση σας είναι πολύ μεγάλη

Επειδή η μετακίνηση μπορεί να πάρει ένα τεράστιο κομμάτι της ημέρας εργασίας σας, η μείωση του χρόνου που περνάτε στο δρόμο όσο το δυνατόν περισσότερο πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

Εάν διαπιστώσετε ότι ξοδεύετε πάρα πολύ χρόνο, θα ήταν πιο λογικό να μετακινηθείτε σε ένα μέρος που είναι πιο κοντά στη δουλειά, εάν μπορείτε οικονομικά.

Υπάρχει πάντα μια αντιστάθμιση μεταξύ της εξοικονόμησης χρημάτων όταν μπορείτε να ζήσετε στο σπίτι, αλλά να ξοδεύετε περισσότερο χρόνο μετακίνησης έναντι μικρότερης μετακίνησης, αλλά να ξοδεύετε χρήματα για φαγητό, ενοίκιο, κτλπ. Εναπόκειται σε εσάς να καταλάβετε ποιο αξίζει τον κόπο.

5. Μισείτε να ενημερώνετε συνεχώς για το πού βρίσκεστε

Είναι απολύτως κατανοητό ότι οι γονείς γενικά θέλουν να γνωρίζουν αυτές τις λεπτομέρειες, καθώς ζείτε κάτω από τη στέγη τους και νοιάζονται για εσάς, αλλά μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό και να αισθάνεστε λίγο περιοριστικά.

6. Οι γονείς σας αποζητούν την απομονωσή τους
Εάν οι γονείς σας, σας αφήνουν πραγματικά λεπτές ενδείξεις ότι ήρθε η ώρα να μετακινηθείτε, ίσως είναι καιρός να φύγετε τελικά από τη φωλιά.

Μερικοί γονείς απλά δεν έχουν την καρδιά να πούν εντελώς στα ενήλικα παιδιά τους ότι θέλουν μόνο χρόνο μεταξύ τους. τώρα που τα παιδιά τους έχουν μεγαλώσει επειδή δεν θέλουν να είναι κακοί και να τους βγάλουν έξω.

Η διαμονή στο σπίτι μπορεί μερικές φορές να σας κάνει να νιώσετε αδύνατο να είστε ο εαυτός σας γιατί έχετε συνεχώς την οικογένεια να σας λέει τι να κάνετε και να παρακολουθείτε κάθε κίνηση που κάνετε.

Με την απομάκρυνση από την οκκογενειακή φωλιά, θα είστε σε θέση να κάνετε πράγματα με τον δικό σας ρυθμό, να σκέφτεστε τον εαυτό σας και να λαμβάνετε αποφάσεις μόνοι σας χωρίς να θολώνουν οι σκέψεις σας με την κρίση τους. Θα εξελιχθείτε ψυχικά και πνευματικά!

ΝΑΜΑΣΤΕ
Περισσότερα σχετικά άρθρα θα βρείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *