Η Ευτυχία, η Αγάπη και το Καλοκαίρι

Η Ευτυχία, η Αγάπη και το Καλοκαίρι

Η Ευτυχία, η Αγάπη και το Καλοκαίρι.
Δεν πωλείται σε συσκευασία δώρου η ευτυχία εκεί έξω.
Το καλοκαίρι μας δίνει πολλές χαρές με τα γλυκά του βράδια και τις ευκαιρίες για διακοπές. Ωστόσο,το καλοκαίρι μπορεί επίσης και να μας αγχώσει, αν η ζωή μας δεν πληρεί ακριβώς τις προυποθέσεις που θα θέλαμε. Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν πως πρέπει να έχουν το ιδανικό σώμα για να βγουν στην παραλία, κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να χαρούν το καλοκαίρι χωρίς τον μεγάλο έρωτα στο πλάι τους. Αναφέρουν συνεχώς “Θέλω να είμαι ευτυχισμένος/ή ,θέλω να με αγαπήσει πραγματικά επιτέλους κάποιος άνθρωπος και να ζήσω αυτά που επιθυμώ. Είναι όμως έτσι τελικά;
ρόζ και κόκκινες καρδιές

Η εμμονή και το καλοκαίρι

Έχουμε μια εμμονή με την ευτυχία και την αγάπη. Να είμαστε ευτυχισμένοι και να αγαπηθούμε. Κάθε μέρα σκεφτόμαστε και ποτίζουμε το μυαλό μας με αυτές τις δύο έννοιες. Γνωρίζετε όμως τι δεν σκεφτόμαστε;
Τον τρόπο του να καλλιεργήσουμε τον εαυτό μας, ούτε το πως να τον κατανοήσουμε βαθιά. Δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι αλλά σκεφτόμαστε μόνο πως θα γίνουμε καλύτεροι εραστές και περιμένουμε την ευτυχία να έρθει μέσα από τον ανεπεξέργαστο, ακατέργαστο εαυτό μας. Μέσα από τα λάθη του παρελθόντος και τα διάφορα ατυχή συμβάντα που έχουν συμβεί στη ζωή μας και μας έχουν καθηλώσει κολλημένους σε συγκεκριμένες θέσεις και ρόλους.
Θέλουμε να προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο αύριο σε όλα τα επίπεδα και αντί να εστιάσουμε στον εαυτό μας και πως θα απελευθερωθούμε από το παρελθόν ώστε να δημιουργήσουμε ένα καινούριο μέλλον, εστιάζουμε μόνο σε έναν άλλον άνθρωπο και περιμένουμε να μας κάνει ευτυχισμένους.
Happy

Η έννοια της ευτυχίας

Παρόλο που εμείς δεν έχουμε κατανοήσει την έννοια της ευτυχίας μέσα μας. Η ευτυχία λοιπόν δεν πωλείται σε συσκευασία δώρου εκεί έξω στο εμπόριο. Είναι μία έννοια που μας δίνεται μέσα από μικρά κομμάτια της ζωής και όχι απαραίτητα μεγάλα.
Αποτελείται από στιγμές σαν το παζλ. Ποτέ δεν θα βάλουμε με την βία ένα κομμάτι που δεν ταιριάζει δίπλα σε ένα άλλο, μόνο και μόνο για να δηλώσουμε οτι είμαστε ευτυχισμένοι.
Το σημαντικό επίσης είναι πως αν δεν αγαπήσουμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους, δεν θα έλξουμε κάποιον άλλον άνθρωπο να μας αγαπήσει. Και να συμβεί αυτό, θα είναι σίγουρα ένας ψευδής συναγερμός. Δεν μπορεί να έχουμε γύρω μας ατελείωτους καυγάδες, καταπονημένες και γκρεμισμένες σχέσεις, ανήμποροι να κάνουμε πίσω από εγωισμό για να φτιάξουμε τουλάχιστον ένα θέμα από όλα αυτά που μας κατακλύζουν. Ανήμποροι να πούμε ένα συγγνώμη και ένα ευχαριστώ, αλλά κατα τα άλλα να καιγόμαστε να ευτυχήσουμε.

Μπορείς να βρείς την ευτυχία!

Μάθε ότι υπάρχουν και άνθρωποι που πορεύονται στην ζωή τους με τον ανώτερο εαυτό τους, που παλεύουν μέσα τους να καθαρίσουν τον εαυτό τους από τα παλιά. Να τον εξαγνίσουν και τελικά να συγχωρέσουν πρώτα τους ίδιους και μετά τους ανθρώπους που τους έβλαψαν. Που ζητάνε επίσης και επιδιώκουν να συγχωρεθούν μήπως και καταφέρουν να βρουν όσες περισσότερες στιγμές ευτυχίας μπορούν. Μαντέψτε! Το καταφέρνουν!

Εσύ πως περιμένεις να ευτυχήσεις και να αγαπηθείς στη ζωή σου; Με τα χέρια στις τσέπες;

Άλλαξε το και άγγιξε την ψυχή σου! Μπορείς!

Νάμαστε!

Περισσότερα άρθρα δείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *