Κλείσε τους κύκλους της ζωής σου

χορεύοντας στον ήλιο

Κλείσε τους κύκλους της ζωής σου

Αφησέ το να φύγει. Κλείσε τους κύκλους της ζωής σου.

Ο άνθρωπος χρειάζεται να κατανοεί πότε ένα συγκεκριμένο στάδιο της ζωής του τελειώνει και να του επιτρέπει να τελειώσει.

Αν επιμένεις να μένεις περισσότερο, τότε χάνεις το νόημα και την ευτυχία των επόμενων σταδίων που χρειάζεται να περάσεις. Είτε το ονομάσουμε κλείσιμο των κύκλων, είτε τέλος του κεφαλαίου, είτε κλείσιμο ανοιχτής πόρτας, αυτό που είναι σημαντικό είναι να αφήνουμε τις στιγμές της ζωής που έχουν τελειώσει, στο παρελθόν.

Τελείωσε ίσως μια σχέση αγάπης; Έχασες τη δουλειά σου; Τελείωσε ξαφνικά μια μακροχρόνια φιλία;

Μπορείς να ξοδέψεις πολύ χρόνο με το να αναρωτιέσαι τι και γιατί συνέβη. Μπορείς επίσης να πείσεις τον εαυτό σου οτι δεν θα κάνεις άλλο βήμα μέχρι να βρεις το λόγο που τα πράγματα που ήταν σημαντικά για εσένα και απλά έγιναν σκόνη. Σίγουρα όμως αυτή σου η στάση μπορεί να προκαλέσει πολύ άγχος σε όσους εμπλέκονται. Τον σύζυγο, τους γονείς, τους φίλους, τα παιδιά, τα αδέρφια σου.

Διότι όλοι κλείνουν κεφάλαια, συνεχίζουν τη ζωή και θα νιώθουν άσχημα να σε βλέπουν εσένα σταθερό και ακίνητο σε ένα σημείο.

Τα γεγονότα περνάνε και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα αφήσουμε πραγματικά να φύγουν. Για αυτό το λόγο είναι τόσο σημαντικό να καταστρέφεις σουβενίρ. Να κινείσαι, να δίνεις πολλά πράγματα σε ορφανά και σε ανθρώπους που τα χρειάζονται. Οτιδήποτε υπάρχει στον ορατό κόσμο είναι εκδήλωση του αόρατου κόσμου, αυτού που συμβαίνει στην ψυχή μας και το να απαλάσσεσαι από συγκεκριμένες αναμνήσεις σημαίνει οτι δημιουργείς χώρο για καινούριες που θα αντικαταστήσουν τις παλιές. Τίποτα δεν είναι πιο επικίνδυνο από το να μην αποδεχόμαστε τις ερωτκές σχέσεις που διαλύονται, τη δουλειά που μας υποσχέθηκαν αλλά ποτέ δεν ξεκίνησε, τις αποφάσεις που αναβάλλονται περιμένοντας την ¨ιδανική στιγμή¨.

Το να διαβάζεις τώρα αυτό το άρθρο ίσως συνειδητοποιείς ότι κάτι τελείωσε, ότι κάτι ολοκληρώνεται στη ζωή σου, οτιδήποτε και αν είναι αυτό. Μια δουλειά, μια σχέση, ένα σπιτικό που αγάπησες, οτιδήποτε που μπορεί να σε είχε βοηθήσει να προσδιορίσεις ποιός είσαι. Είναι καιρός να το αφήσεις να φύγει χωρίς στεναχώρια και χωρίς να προσπαθείς να το κρατήσεις. Κάτι μεγαλύτερο σε περιμένει, καινούριες διαστάσεις βρίσκονται εκεί για να τις ανακαλύψεις.

Ακολούθησε την ροή της ζωής και εμπιστεύσου πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο, μόνο για το ανώτερο καλό σου. Σταμάτα να είσαι αυτό που ήσουν και άλλαξε σε αυτό που είσαι.

Νάμαστε

Περισσότερα σχετικά άρθρα θα βρείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *