Να σέβεσαι όλους τους ανθρώπους

αντρας με μαύρη μπλούζα

Να σέβεσαι όλους τους ανθρώπους

Μόνο για σήμερα να σέβεσαι όλους τους ανθρώπους.
Αυτή η φράση είναι μια από τις πέντε αρχές του ρέικι που θέλω μόνο για σήμερα να την αναλύσουμε.
Tι σημαίνει λοιπόν μόνο για σήμερα σέβομαι όλους τους ανθρώπους;
Σημαίνει ότι συμπεριφέρομαι στους άλλους όπως θέλω να μου συμπεριφερθούν εμένα. Δεν υπάρχει άνθρωπος σε αυτό το σύμπαν που να θεωρεί φυσιολογική προς το πρόσωπό του μια συμπεριφορά που να τον προσβάλλει και να υποτιμά την νοημοσύνη του.
Τα πράγματα στις σχέσεις μας θα ήταν απλά εάν εφαρμόζαμε στους άλλους τις συμπεριφορές που αξιώνουμε για εμάς τους ίδιους, εάν αναγνωρίζαμε και στους άλλους το ίδιο δικαίωμα στην αλήθεια που αναγνωρίζουμε στον εαυτό μας.
Μέσα όμως από ένα παρεξηγημένο αίσθημα ανωτερότητας ο εγωισμός μας είναι θρασύς και απόλυτος και έρχεται να ισοπεδώσει την αυτοεκτίμηση του άλλου και φυσικά ως αποτέλεσμα να κλονίσει την εμπιστοσύνη του στον άνθρωπο. Τον γεμίζει με ανασφάλειες, μη εμπιστοσύνη και ενισχύει τους μηχανισμούς άμυνάς του και αυτό ειλικρινά είναι κρίμα να συμβαίνει.
Respect

Να Σέβεσαι…

Από την άλλη πλευρά πιστεύω πως όλοι θα συμφωνήσουμε πως το καλύτερο είναι να απομακρυνόμαστε από ανθρώπους τοξικους. Ανθρώπους που είναι χειριστικοί και χρηστικοί με τα συναισθήματα και με τις στιγμές μας, μόνο που αυτή η απομάκρυνση δεν είναι πάντα και τόσο εύκολη υπόθεση για διάφορους και διαφορετικούς λόγους. Αυτή η αδυναμία απομάκρυνσης είναι που δυναμώνει αυτή την συναισθηματική υπεροχή του άλλου και τη χρησιμοποιεί εναντίον σου, διότι θεωρεί ότι μπορεί να εξαγοράσει, να ξεπουλήσει και κατά επέκταση να εξαπατήσει την ψυχή σου.
Είναι πραγματικά δεν θα πώ δύσκολο θα πω προκλητικό να μπει κάποιος στη συναισθηματική θέση του άλλου ώστε να αντιληφθεί και να κατανοήσει το πως νιώθει για να προσπαθήσει να επανορθώσει το λάθος του.

Να Σέβεσαι…

Εδώ σε αυτό το σημείο η ενσυναίσθηση είναι απαιτητική υπόθεση που λίγοι μπορούν να την διαχειριστούν.Είναι όμως εύκολο να μπείς στη θέση του ως αποδέκτης συγκεκριμένων συμπεριφορών γιατί όλοι μας έχουμε την ικανότητα να ξεχωρίζουμε το
καλό από το μη καλό, το δίκαιο από το άδικο και το άτιμο από το έντιμο. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από εκεί, από τις συμπεριφορές και μόνο για σήμερα να προσπαθούμε να συμπεριφερόμαστε στους άλλους με τον τρόπο που θέλουμε να μας φερθούν. Με σεβασμό και ειλικρίνεια.
Σίγουρα μπορεί να μας ξεβολεύει αλλά αν χρειάζεται να επιλέξουμε ανάμεσα στη βόλεψη μας και στην ευθύ, ντόμπρα συμπεριφορά, εμείς να επιλέγουμε τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος είμαι εγώ, είσαι εσύ, είναι ο καθένας από εμάς και ταυτόχρονα όλοι μαζί στο σύνολο.
Μόνο για σήμερα να σέβεσαι όλους τους ανθρώπους, σέβομαι τον εαυτό μου, τον αγαπάω, αγαπάω όλους τους ανθρώπους. Η Αγάπη είναι ασπίδα!
Νάμαστε!

Περισσότερα άρθρα δείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *