Παιδικό Ρέικι | Τι είναι, πως διδάσκεται και ποιά τα οφέλη

Παιδικό Ρέικι | Τι είναι, πως διδάσκεται και ποιά τα οφέλη

Στη σύγχρονη οπτική, της σημερινής μας εκπαίδευσης, ο παράδεισος της παιδικής ηλικίας θεωρείται ένα ανώφελο όνειρο και μακρινό. Μόνο η συσσώρευση των πτυχίων είναι ό,τι αξίζει. Όμως αυτό φέρνει στις ψυχές των παιδιών, περισσότερο άγχος, στρές, ιώσεις, κακό ύπνο, επιθετική συμπεριφορά, αλλεργίες, γρίπη, άρνηση, κούραση και μαθησιακές δυσκολίες.

Πως μπορούμε εμείς οι γονείς να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα πριν βγούν τα παιδιά μας εκτός ελέγχου;

Παιδικό Ρέικι

Το Ρέικι, είναι μια από τις πιο διαδεδομένες φυσικές μεθόδους του εναλλακτικού τρόπου ζωής. Προσφέρει την πολύτιμη βοήθεια του στην ανάπτυξη των παιδιών καθώς και στην αποκατάσταση της υγείας και του ψυχικού τους κόσμου με έναν τρόπο εξίσου ήπιο αλλά και αποτελεσματικό ταυτόχρονα σαν το πιο φυσικό αντίδοτο σε όλα τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή γενιά των παιδιών.

παιδικό ρέικι

Το σημαντικό επίσης είναι, ότι στα παιδιά η βοήθεια αυτή είναι πολύ πιο γρήγορη και αποτελεσματική γιατί τα ενεργειακά σώματα των παιδιών είναι πιο ανοιχτά και πιο δεκτικά στους φυσικούς τρόπους ίασης. Ο λόγος είναι ότι δεν έχουν αποκοπεί από τη σύνδεση τους με τη συμπαντική πηγή ενέργειας.

Η βοήθεια που μπορούν να λάβουν μέσα από τις συνεδρίες του παιδικού ρέικι είναι σε όλα τα επίπεδα, στο σωματικό, το συναισθηματικό, το νοητικό και το ψυχικό.

Όπως:

–> Καλλιεργεί μέσα τους το αίσθημα της αρμονίας και της εσωτερικής ειρήνης – αντιστάθμισμα στη βία της τηλεόρασης και των βιντεοπαιχνιδιών,

–> Αυξάνει την αυτοπεποίθησή τους, καθώς νιώθουν ικανά να βοηθήσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους αρχίζουν να εμπιστεύονται περισσότερες τις δυνατότητές τους,

–> Τα βοηθάει να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν καλύτερα καθώς συνδέονται με τους άλλους, μέσα από ένα υγιές κανάλι, όπως είναι το άγγιγμα και η αγάπη. Ποιός μπορεί να είναι ωραιότερος σύνδεσμος ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας ή μιας παρέας από την αγάπη και το άγγιγμα;

–> Ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα,

–> Καταλαγιάζει τους φόβους τους,

–> Τέλος τα βοηθά να συνειδητοποιήσουν την αξία της ύπαρξης και του εσωτερικού τους κόσμου – αντιστάθμισμα στη μεγάλη έμφαση που δίνει η κοινωνία μας στον εξωτερικό κόσμο.

Τα μαθαίνει:

–> Να επικεντρώνονται – αντιστάθμισμα στην πολυδιάσπαση που τους προκαλεί ο σύνχρονος τρόπος της ζωής μας,

–> Να διαχειρίζονται ένα εργαλείο, μια δύναμη και γενικότερα τη διαχείριση μιας προσωπικής δεξιότητας,

–> Την δυνατότητα επιλογής να μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου ή τους άλλους.

Εκτός όμως από τη βοήθεια και την μάθηση που μπορούν να λάβουν τα παιδιά από τον θεραπευτή ρέικι μέσω των συνεδριών, μπορούν να διδαχθούν το ρέικι τα ίδια μέσα από το σεμινάριο του παιδικού ρέικι ώστε να μπορούν να το εφαρμόσουν τα ίδια στον εαυτό τους.

Αναρωτιέστε αν είναι έτοιμα τα παιδιά σήμερα να συντονιστούν στο παιδικό ρέικι; Εάν πραγματικά ένα παιδί έχει την ικανότητα να καταλάβει και να διδαχθεί ¨άυλα πράγματα¨ όπως η ενέργεια;

κορίτσακι με πολύχρωμη κορδέλα διαβάζει στο τάμπλετ

Τα σημερινά παιδιά δεν είναι ίδια με τα παιδιά των παλαιοτέρων γενιών.

Η συνειδητότητα των σημερινών παιδιών είναι σε υψηλότερο πνευματικά επίπεδο. Γεννιούνται παιδιά – θεραπευτές, παιδιά – δασκάλοι, και αυτό τα κάνει να αναζητούν και να καταλαβαίνουν πολύ πιο πρόθυμα και εύκολα τις εναλλακτικές θεραπείες,τις πνευματικές διδασκαλίες καθώς και την οικολογική συνείδηση.

Οι ζωγραφιές στιε ηλικίες των 7-10 χρονών, αντικατοπτρίζουν τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την ενέργεια και όλα αυτά που είπαμε παραπάνω.

Τα παιδιά μπορούν να μάθουν το ρέικι σε οποιαδήποτε ηλικία και αξίζει να τους δώσουμε αυτό το δώρο μέσα από χαρά και παιχνίδι για να ζήσουν μια καλύτερη ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή.

Πως διδάσκεται το παιδικό ρέικι;

Η διδσκαλία και ο συντονισμός του πρώτου βαθμού με την ενέργεια του ρέικι πραγματοποιούνται μέσα από σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και προσεγγίσεις που είναι κατάλληλες για τα παιδιά.

Μέσα από δρώμενα, μουσική, κολάζ, ζωγραφική, κατασκευές και θεατρικό αυτοσχεδιασμό και κυρίως μέσα από παιχνίδι και χαρά!

Το “αστείο quiz”, ¨το παλιό σεντούκι με τους θησαυρούς”, ¨τα αστέρια πέφτουν πάνω μας¨ , ¨το ουράνιο τόξο μας τυλίγει¨, ¨μιλώ όπως ο ινδιάνος με το καλάμι του μπαμπού¨, ¨χρώμα-χρώμα¨ είναι μία γεύση από τα πολλά παιχνίδια που παίζουμε! Έτσι τα παιδιά οδηγούνται βήμα βήμα στην εξερεύνηση του κόσμου και τη γεύση του ρέικι χωρίς βία.

Ας μην ξεχνάμε ότι στον κόσμο των παιδιών τα πάντα είναι πρωτόγνωρα και εκείνα όχι μονο καλούνται να τα κατανοήσουν αλλά και να προσαρμοστούν σε αυτά. Πίσω από κάθε παιδί που πιστεύει στον εαυτό του, υπάρχει ένας ενήλικας που πίστεψε πρώτα σε αυτό. Ας τα βοηθήσουμε με το δώρο του ρέικι στα χεράκια τους, ώστε να τους δείξουμε ότι είναι όμορφο να ανέβουν στην κορυφή για να δούν και να μάθουν τον κόσμο και όχι για να τους δεί ο κόσμος.

Το αξίζουν!

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *