Πως να αλλάξεις την ζωή σου | Επιτυχία και Αλλαγή

smily woman

Πως να αλλάξεις την ζωή σου | Επιτυχία και Αλλαγή

Κάθε άτομο είναι υπεύθυνο για τη ζωή του, την υγεία του όπως και για τις διαδικασίες ίασης που υιοθετεί. Είναι εύκολο να αλλάξει κάποιος την ζωή του; Φυσικά!
Ο καλύτερος δάσκαλος βρίσκεται μέσα μας! Η επιτυχία βρίσκεται μέσα μας!
Εξαρτάται απολύτως από εμάς. Να επεξεργαστούμε την άγνοια και να ενδυναμώσουμε την πρακτική μας γνώση. Μέσα από τη δύναμη των προθέσεών μας και τις αποφάσεις που λαμβάνουμε. Όταν απελευθερώσουμε τον νού από συναισθήματα ενοχής μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη να αντιμετωπίσουμε τα λάθη που διαπράτουμε εξαιτίας της άγνοιάς μας. Αν έχουμε εμπιστοσύνη στη θεία φύση και τις εσωτερικές μας πηγές μπορούμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη και ομαλή.
γυναικα και λουλούδι
Οι τρόποι που αναπτύσσεται η συνείδησή και η καλυτέρευση της ζωής μας, είναι μέσα από:

1) Tην παρατήρηση 

Η ανάπυξη της παρατήρησης των όσων αισθανόμαστε και όσων σκεφτόμαστε με λεπτομέρεια.
Αυτή η διαδικασία μας επιτρέπει να γνωρίσουμε τα σενάρια και τις σκέψεις που μας περιορίζουν, με σκοπό να τα αλλάξουμε και ταυτόχρονα να απολαμβάνουμε τις ευχάριστες αισθήσεις πολύ περισσότερο.
Όσο πιο συγκεντρωμένοι είμαστε όπως και στο διαλογισμό και στην γιόγκα τόσο περισσότερο αναπτύσσουμε την ικανότητα να αναπνέουμε ενέργεια.
Μέσα από την εξάσκηση μας ανακαλύπτουμε ότι η ενέργεια πραγματικά παραμένει στο σώμα, όταν επικεντρωθούμε σε αυτό. Όσο αναπτύσσουμε την ικανότητα μας να παρατηρούμε και να επικεντρώνουμε την προσοχή μας, αυξάνουμε την ικανότητά μας να εκδηλώνουμε όσα επιθυμούμε ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνουμε πράγματα πιο εύκολα και γρήγορα.

2) Την αποδοχή

Μέσα στην εποικοδομητική αποδοχή. Όχι στην παράδοση. Όταν παλεύουμε ενάντια σε κάποια πράγματα, τους δίνουμε δύναμη.  Όταν χαλαρώνουμε και αποδεχόμαστε ό,τι αισθανόμαστε αυτή τη στιγμή με αποστασιοποιημένο και τρυφερό τρόπο, διευκολύνουμε την ενσωμάτωση.
Η αποστασιοποίηση μας βοηθάει να έχουμε πιο σφαιρική, σαφή και αντικειμενική άποψη χωρίς επικρίσεις, ενώ η στενή επαφή και η ταύτιση, μας οδηγεί να μην έχουμε τον πραγματικό έλεγχο και να χαθούμε. Η ουσιαστική αποδοχή προκύπτει  από την εμπιστοσύνη στη ζωή, το σύμπαν και τη φυσική μας ικανότητα να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές και στο άγνωστο από μια θέση ευχαρίστησης.
Με τον τρόπο αυτό πέφτουν οι αντιστάσεις και η ένταση. Να θυμάστε οτι η εισπνοή είναι ενεργητική και ενδυναμώνει την επιθυμία για ζωή. Όταν εισπνέουμε συνδεόμαστε με την ενέργεια, όταν εκπνέουμε παραδινόμαστε σε αυτή. Της επιτρέπουμε να αναλάβει δράση και να μας θεραπεύσει.
breath

3) Tην ενσωμάτωση – Επιτυχία

Η ευτυχία και η επιτυχία δεν αποτελεί συναίσθημα, αλλά την ενσωμάτωση όλων των συναισθημάτων. Είναι η φυσική κατάσταση της ύπαρξης. Επομένως, σε περίπτωση που παρατηρείτε και αποδέχεστε αυτά τα συναισθήματα, αποτελούν  άρνηση της πραγματικότητας. Η ευτυχία θα εξαφανιστεί και θα δώσει τη θέση της στην πραγματικότητα.
Για παράδειγμα αν κάποιος θέλει να μάθει χορό και ξέρει κάποιον που χορεύει καλά, μπορεί να εμπνευστεί από αυτόν και να μάθει. Αν όμως δεν έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες μάθησης του ή έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση, μπορεί να νιώσει ακόμα και ζήλεια ή φθόνο. Στην περίπτωση αυτή, η ζήλεια-φθόνος είναι παραλλαγή ή διαστροφή του αρχικού αισθήματος που ήταν η έμπνευση.
Όταν όμως μάθουμε και παρατηρούμε αυτή τη ζήλεια-φθόνο και τα αποδεχόμαστε τότε μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι οτι δεν εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας. Εάν τον εμπιστευτούμε θα βιώσουμε ευτηχία και επιτυχία!
Καθώς όμως συνδεόμαστε με τον εαυτό μας και αρχίζουμε πάλι να εμπιστευόμαστε, η ζήλεια-φθόνος θα οδηγήσουν πίσω στην έμπνευση. Το ίδιο ισχύει και για το μίσος με την αγάπη, τη θλίψη με την ευτυχία, τη δυσπιστία με την εμπιστοσύνη, την απέχθεια και την ευγνωμοσύνη και πολλά αλλά. Αυτά είναι μέρος της διαδικασίας που έχει ταιριάξει στον καθένα.
Μέσα από τις συνεδρίες καταφέρνουμε να αναπτύξουμε αυτές οι αλλαγές στη συμπεριφορά, καθοδηγούμενοι σε μια δυναμική διεργασίας μεταμόρφωσης της ζωής μας.
ΝΑΜΑΣΤΕ
Περισσότερα σχετικά άρθρα θα βρείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *