Πώς να χτίσετε την αυτοπεποίθηση σας

αγαπώ τον εαυτό μου. διαβάζω βιβλίο.

Πώς να χτίσετε την αυτοπεποίθηση σας

Ένα άτομο με αυτοπεποίθηση, είναι διατεθειμένο να αναλάβει προκλήσεις για την επίτευξη των προσωπικών και επαγγελματικών στόχων του και σκέφτεται θετικά για το μέλλον.

Η αυτοπεποίθηση είναι δύναμη.

Είναι γνωστό ότι τα άτομα που έχουν αυτοπεποίθηση καταφέρνουν περισσότερα πράγματα στην ζωή τους. Τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων με αυτοπεποίθηση είναι τα εξής:

  • Tο περπατημά τους εμπνέει αυτοπεποίθηση. Ίσια στάση χωρίς να καμπουριάζουν,
  • Η Επαφή με τα μάτια. Δεν φοβούνται να κοιτάξουν τους ανθρώπους στα μάτια,
  • Είναι αληθινοί με τον εαυτό τους και δεν θυσιάζουν τις προσωπικές τους πεποιθήσεις για κάποιο άλλο άτομο,
  • Εμφάνιση – Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση χαρακτηρίζονται για τον τρόπο που ντύνονται, συμπεριλαμβανομένης της συνολικής φυσικής κατάστασης, της υγείας και της ευεξίας. Το προσεγμένο και ωράιο ντύσιμο, τους κάνει να αισθάνονται πιό σίγουροι,
  • Τόνος της φωνής- Οι άνθρωποι με σιγουριά διατηρούν ένα επίπεδο στην φωνή τους. Είναι σίγουροι γιαυτά που λένε.  Eπομένως δεν χρειάζεται να φωνάζουν για να υποστηρίξουν αυτό που πιστεύουν,
  • Η συμπεριφορά τους ως προς τους άλλους – Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν μιλάνε άσχημα για άλλους ανθρώπους, διότι μπορεί να μειώσει ή να εξασθενήσει τη δική τους αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.
γυναίκα με περιστέρια στην προβλήτα

 

Κανείς δεν γεννιέται με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που μαθαίνετε και που απαιτεί την προσπαθειά μας καθημερινά. 

Κάποιος που στερείται αυτοπεποίθησης, είναι λιγότερο πιθανό να αισθάνεται ότι μπορεί να επιτύχει τους στόχους του και τείνει να έχει μια αρνητική προοπτική για τον εαυτό του και τι ελπίζει να κερδίσει στη ζωή.

Τα καλά νέα είναι ότι η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που μπορείτε να βελτιώσετε!

Μερικοί τρόποι που μπορείτε να εφαρμόσετε για να καλλιεργήσετε την αυτοπεποίθηση σας, είναι οι εξής:

1. Οραματίστε τον εαυτό σας όπως θέλετε να είναι.

“Αυτό που το μυαλό μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει, είναι ότι μπορεί να επιτύχει.” – Napoleon Hill

Όταν αγωνιζόμαστε με χαμηλή αυτοπεποίθηση, έχουμε μια κακή αντίληψη του εαυτού μας που είναι συχνά ανακριβής. Προσπάθηστε να δαμάσετε τις αρνητικές σας σκέψεις και σκεφτείτε το καλύτερο για εσάς. Κάθε μέρα καθιερώστε ένα μάντρα για τον εαυτό σας και επανελαβέ το 3 φορές την ημέρα. Για παράδειγμα: Σήμερα νιώθω υπέροχα και μπορώ να τα καταφέρω. Έστω και εαν αισθάνεστε το αντίθετο. Η επανάληψη θα “γραφτεί” στο υποσυνείδητο, θα το πιστέψετε και στο τέλος θα γίνει πραγματικότητα. Ο οραματισμός δεν αφορά μόνο ψυχολογία αλλά και ότι αφορά την εμφάνιση μας.

2. Επιβεβαιώστε τον εαυτό σας.

“Οι επιβεβαιώσεις είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να εγκαταστήσετε σκόπιμα τις επιθυμητές πεποιθήσεις για τον εαυτό σας”. – Νίκι Καρνέβαλε

Έχουμε την τάση να συμπεριφέρομαστε αρνητικά στον εαυτό μας. Το τέχνασμα είναι, να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε τον εαυτό σας. Επιβραβεύεστε τον εαυτό σας έστω και εαν κάνετε μικρά βήματα. Σιγά σιγά θα φτάσετε στον στόχο σας. Δεν χρειάζεται να αυτομαστιγώνεστε εάν δεν τα καταφέρετε αρχικά.

3. Κάντε ένα πράγμα που σας φοβίζει. Κάθε μέρα!

“Αν είστε ανασφαλείς, μαντέψτε τι; Ο υπόλοιπος κόσμος είναι περισσότερο από εσάς. Μην υπερεκτιμάτε τον ανταγωνισμό και υποτιμάτε τον εαυτό σας. Είστε πολύ καλύτεροι από ό, τι νομίζετε. “- Τ. Harv Eker

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσετε τους φόβους σας είναι να τους αντιμετωπίσετε. Κάνοντας κάτι που σας φοβίζει κάθε μέρα και κερδίζοντας εμπιστοσύνη από κάθε εμπειρία, θα δείτε την αυτοπεποίθησή σας να αυξάνετε. Έτσι βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και αντιμετωπίστε τους φόβους σας!

ηλεκτρική κιθάρα σε φωτιά - αυτοπεποίθηση

4. Επικεντρωθείτε στις επιτυχίες σας.

“Για να εδραιωθεί η αληθινή αυτοπεποίθηση, πρέπει να επικεντρωθούμε στις επιτυχίες μας και να ξεχνούμε τις αποτυχίες και τα αρνητικά της ζωής μας.” – Denis Waitley

Πολλοί άνθρωποι αποθαρρύνονται για τις ικανότητές τους, επειδή έχουν θέσει στόχους που είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν. Ξεκινήστε θέτοντας μικρούς στόχους που μπορείτε να κερδίσετε εύκολα.

5. Κάντε ότι σας κάνει χαρούμενο.

“Εάν περνάτε χρόνο κάνοντας τα πράγματα που σας αρέσουν, είναι πιο πιθανό να σκεφτείτε θετικά”.

Προσπαθήστε να προγραμματίσετε κάτι που σας αρέσει λίγες ώρες κάθε μέρα. Είτε είναι χρόνος που ξοδεύετε στην ανάγνωση, το μαγείρεμα ή απλώς να ξεκουραστείτε για λίγο. Ότι σας κάνει ευτυχισμένους, δώστε χρόνο για αυτό.

6. Άσκηση.

“Η άσκηση δημιουργεί την ενδυνάμωση τόσο σωματική όσο και ψυχική” – Debbie Mandel, συγγραφέας του Addicted to Stress.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει μια συσχέτιση μεταξύ άσκησης και υψηλότερης αυτοεκτίμησης, καθώς και βελτιωμένης ψυχικής υγείας.

Βασικά, η αυτοπεποίθηση προέρχεται από την ανάληψη ελέγχου και δράσης. Η άσκηση μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πιο σίγουροι.  Η άσκηση μπορεί ασφαλώς να βοηθήσει στην αύξηση της εμπιστοσύνης ενός ατόμου. Καθώς ένα άτομο αρχίζει να επιτυγχάνει επιτυχώς όλο και πιο απαιτητικές φυσικές αποστολές, η αυτοπεποίθησή του θα αυξηθεί. Γιαυτό, κάντε την άσκηση τρόπο ζωής σας. Βρείτε αυτό που σας αρέσει περισσότερο και εφαρμόστε το, καθημερινά!

άσκηση και τρέξιμο

7. Αλλάξτε ένα στοιχείο της εμφανισής σας.

“Beauty is in the eye of the beholder” – Margaret Wolfe Hungerford.

Η εικόνα του σώματος είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αυτοπεποίθηση. Μια αλλάγη επάνω στην εμφανισή σας μπορεί να σας την τονώσει και να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Μην φοβάστε τις αλλάγες! 

8. Αφήστε τους αρνητικούς ανθρώπους έξω από την ζωή σας.

Για να εμποδίσετε τους αρνητικούς ανθρώπους να βλάψουν την αυτοπεποίθησή σας, πρέπει να καταλάβετε ότι η αρνητικότητά τους είναι περισσότερο μια αντανάκλαση αυτών και όχι μια αντανάκλαση από εσάς. Όταν κάποιος σας επιτίθεται με αρνητικότητα, μην αντιποίνεστε. Αντ ‘αυτού, παραμείνετε θετικοί. Εάν διαπιστώσετε ότι η αρνητικότητά τους μειώνει την αυτοεκτίμησή σας, σε μεγάλο βαθμό, τότε είναι καιρός να τους βγάλετε από την ζωή σας.

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ
Πάντα να προσπαθείτε να είστε η καλύτερη έκδοση του εαυτού σας, αλλά είναι επίσης σημαντικό να αποδεχθείτε ότι η τελειότητα είναι ένας μη ρεαλιστικός στόχος.

Νάμαστε

Περισσότερα σχετικά άρθρα θα βρείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *