Ψυχολογία Εφήβων και Reiki

Φώς ανάμεσα από ένα φύλλο. Ψυχολογία Εφήβων και Reiki

Ψυχολογία Εφήβων και Reiki

Ψυχολογία Εφήβων και Reiki

Οι έφηβοι διανύουν μια μεταβατική περίοδο μεταμόρφωσης από την παιδική στην ώριμη ηλικία.

Σε αυτήν την περίοδο,  συντελείται ένα σύνολο ψυχικών λειτουργιών. Ο έφηβος χρειάζεται να ενσωματώσει ψυχικά τις μεγάλες αλλαγές που προκύπτουν από αυτήν την αλλαγή.

Ψυχολογία Εφήβων και Reiki – Μία Δεύτερη Γέννηση. 

Μπορούμε να προσεγγίσουμε την εφηβεία βλέποντας την σαν μια δεύτερη γέννηση, που γίνεται όμως προοδευτικά. Οι έφηβοι καλούνται να αφήσουν σιγά σιγά την οικογενειακή φωλιά. Όπως κάποτε “άφησαν¨ τον προστατευτικό κόσμο της μήτρας.

Σε αυτό το σημείο, η φύση εργάζεται με το δικό της ρυθμό.

–> Το σώμα αλλάζει δημιουργώντας ορμές και επιθυμίες τις οποίες συχνά οι έφηβοι δεν μπορούν να τις συνειδητοποιήσουν και να τις ελέγξουν. Το αποτέλεσμα είναι να προκύπτουν εκρήξεις αδυναμίας ή βίας μπροστά σε αυτό που θέλουν με τη φαντασία τους, αλλά δεν έχουν ακόμα την ικανότητα να το πραγματοποιήσουν.

–> Σε αυτό το στάδιο της ζωής τους, τα συναισθήματα εκρήγνυται διαρκώς και δεν γνωρίζουν τον τρόπο να τα αντιμετωπίσουν.  Εδώ έρχεται το Ρέικι το οποίο μπορεί να προσφέρει μεγάλα οφέλη στο σώμα, το μυαλό και το συναισθηματικό – ψυχικό τους κόσμο.

Η σεξουαλική ωριμότητα στην αρχή, μπορεί να φαντάζει στο μυαλό και το σώμα τους, ως δύναμη.  Όμως μετά από λίγο καιρό, ξεκινά η εσωτερική του διαμάχη για τα ¨πρέπει¨και ¨δεν πρέπει¨. Καθώς οι έφηβοι γίνονται όλο και πιο ευαίσθητοι, εμφανίζεται στην επιφάνεια, η σημασία της αποδοχής στο κοινωνικό πλαίσιο ως μέγιστος παράγοντας. Επιπροσθέτως οι επιδόσεις στο σχολείο για την επιτυχία, προσθέτουν μεγάλο βάρος στην συνεχώς εξελισσόμενη ψυχοσύνθεση τους.

Ψυχολογία Εφήβων και Reiki – Οφέλη του Ρέικι 

–> Οι έφηβοι καθώς κουβαλούν ήδη τον συναισθηματικό παιδικό τους κόσμο, μπορούν να είναι πιο δεκτικοί στο ρέικι. Μέσω του ρέικι, συνειδητοποιούν με έναν πιο εύκολο και άμεσο τρόπο τα ευεργετικά αποτελέσματά του, καθώς η προσέγγιση τους στο ρέικι γίνεται χωρίς αμφιβολίες και περαιτέρω σκέψεις.

–> Το ρέικι μπορεί να βοηθήσει τους εφήβους στην αντιμετώπιση της πίεσης των σχολικών τους μαθήματων. Η ανάγκη τους να είναι αποδεκτοί και αρεστοί στους γονείς και κατά επέκταση στους δασκάλους τους, τους οδηγεί σε αποδυνάμωση του εαυτού τους και κάποιες άλλες φορές σε επανάσταση.

–> Τα αποτελέσματα της ενέργειας και η χαλάρωση που επιφέρει το ρέικι μπορούν να τους ηρεμήσουν και σταδιακά να βελτιώσουν την αποδοτικότητά τους στα μαθήματα και τις υποχρεώσεις τους.

–> Στην εφηβεία, επικρατεί το στρές και το άγχος σε αρκετά επίπεδα. Οι αλλάγές είναι πολλές και γρήγορες.  Σε αυτό το σημείο, το ρέικι βοηθάει την χαλάρωση σε σωματικο νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο οι έφηβοι συνδέονται με τον εσωτερικό τους κόσμο. Επιτρέπουν έτσι στον εαυτό τους και τα συναισθήματα τους να εκφράζονται χωρίς τον φόβο της απόρριψης από τους άλλους. Ο λόγος είναι, γιατί θα βρίσκονται σε επαφή με τη δική τους την αλήθεια η οποία είναι και η πιο σημαντική!

Κόρίτσι κάνει κούνια στην ζούγκλα. Έφηβοι και ρέικι

Η κατανόηση της αλήθειας και η έκφραση της, χωρίς φόβο, είναι το πιό σημαντικό επίτευγμα που θα καταφέρουν για την τωρινή αλλά και μετέπειτα ενήλικη ζωή τους.

–> Μέσα από το ρέικι, μαθαίνουν τη βαθύτερη σύνδεση με τον εαυτό τους.  Την αγάπη για το σώμα τους, και την ανάπτυξη μιας υγιής σχέση μαζί του.

Ψυχολογία Εφήβων και Reiki – Εθισμοί 

–> Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η αντιμετώπιση των διάφορων εθισμών. Είναι λιγότερο πιθανό να υποκύψουν στην κοινωνική πίεση των συνομηλίκων τους ή και μεγαλυτέρων. Να δοκιμάσουν το αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή οποιαδήποτε άλλη μορφή εθισμού. Το ρέικι τους βοηθά να βρούν την ισορροπία και την γαλήνη με τον εαυτό τους.

–> Ως ευφυής δύναμη, το ρέικι ισορροπεί την ενέργεια τους. Tους βοηθάει να την ελέγξουν εποικοδομητικά και τους προσφέρει μια ενεργειακή ώθηση.

Μέσα από την διαδικασία ανακάλυψης του ρέικι, οι έφηβοι βιώνουν όλο και περισσότερα οφέλοι.

Μαθαίνουν να ακούν τον εαυτό τους, να τον εμπιστεύονται, να τον αποδέχονται, να τον αγκαλιάζουν και, να τον αγαπάνε!

 

Μέσα σε αυτό το στάδιο της μεταμόρφωσής τους, καταφέρνουν να ¨γράψουν¨την προσωπική τους ιστορία στο μέλλον!

Ναμαστε!

Παρόμοια άρθρα:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *