Ψυχραιμία και Αισιοδοξία | Στην σκιά του Κορονοϊού

Γυναίκα προσεύχεται

Ψυχραιμία και Αισιοδοξία | Στην σκιά του Κορονοϊού

Να έχεις ψυχραιμία και αισιοδοξία.

Έχε εμπιστοσύνη και ψυχραιμία. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, έχε στο μυαλό σου ότι το σύμπαν θα σε προστατεύσει και όλα θα πάνε καλά.
Αν δεν καταλαβαίνεις το πώς αυτή τη στιγμή, έχε εμπιστοσύνη ότι θα έρθει η στιγμή που θα το καταλάβεις. Το σύμπαν πάντα δουλεύει για το καλό σου. Αυτή την περίοδο είσαι μέτωπο με μέτωπο με έναν αόρατο εχθρό και αυτό αναστατώνει όλο σου το είναι. Σε φοβίζει. Θα περάσει όμως και αυτό, όλα περνάνε. Η μνήμη του παρελθόντος θα στο θυμίζει.
χέρια άντρα
Να σκέφτεσαι όσο πιο ψύχραιμα και αισιόδοξα μπορείς. Εάν δεν ξέρεις πώς να το κάνεις, τότε ίσως είναι μία μεγάλη ευκαιρία να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να είναι αισιόδοξός και να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο.
Αυτό που τώρα σε αναγκάζει να ζήσεις με αυτό τον τρόπο δεν είναι κάτι άλλο παρά μια παύση. Αυτή που χρόνια τώρα έψαχνες διαρκώς και συνεχώς γκρίνιαζες που δεν την είχες.
Τώρα λοιπόν θα αναγκαστείς να χαλαρώσεις από την καθημερινη πίεση και το στρές.
Τώρα έχεις τον χρόνο με τον εαυτό σου να σκεφτείς, να αναλογιστείς, να ησυχάσεις το νού σου και ήρεμα να δώσεις τις απαντήσεις που οφείλεις στον εαυτό σου. Ποιός είσαι; τι κάνεις; για ποιόν τα κάνεις; τι έκανες λάθος; τι δεν θα άλλαζες με τίποτα μέχρι τώρα.

Ψυχραιμία σε όλα τα επίπεδα

Δεν είσαι μόνος σου σε όλο αυτό. Είμαστε όλοι μαζί. Τώρα έφτασε η στιγμή να κλείσει σφιχτά η δική σου ανθρώπινη χούφτα αγάπης και εμπιστοσύνης. Εκείνη η χούφτα ανθρώπων που ήταν πάντα δίπλα σου και που έβλεπαν σε εσένα το δικό τους απάγκιο. Στήριξε εκείνους που είναι πιο αδύναμοι από εσένα ή εκείνους που δεν θυμούνται πως να είναι δυνατοί. Δεν είναι όλοι νέοι, υγιείς και μαθημένοι στα δύσκολα. Και αν έρθει η στιγμή που νιώσεις ότι στερεύουν οι αντοχές σου μην ντραπείς να εκφράσεις τους φόβους και τις ανασφαλειές σου. Οι συνθήκες που βιώνουμε είναι συναισθηματικά αχαρτογράφητες όπως και ο ιός που απειλεί την ίδια τη ζωή. Μη νιώσεις λοιπόν ενοχές όταν θελήσεις να προστατέψεις τα αποθέματά σου και μην αναζητήσεις στήριξη στους πολλούς. Δεν θα την έχεις. Γιατί; Βάλτο καλά στο νού σου.
Προτεραιότητα δεν θα γίνεις ποτέ για τους γνωστούς άγνωστους, όπως και εκείνοι δεν θα γίνουν ποτέ η δική σου.
Τώρα έχει έρθει ο καιρός να διεκδικήσουμε τις σχέσεις στις οποίες έχουμε επενδύσει συναίσθημα και χρόνο. Να έρθουμε πιο κοντά με τα ίδια τα παιδιά μας σε όλες τις εκφάνσεις και εκδοχές της καθημερινότητάς τους, με τον σύντροφό μας, με τον εαυτό μας και τους καθρέφτες του. Με την ίδια μας τη ζωή. Τη δική μας ζωή! Ας σταθούμε για το καλό μας και το καλό όλων μας σε αυτά που μας ενώνουν και όχι σε εκέινα που μας απομακρύνουν.
παιδία παίζει

Ψυχραιμία και Σχέσεις

Ήρθε ο καιρός έστω και βίαια (πάντα για κάποιο λόγο) να δώσουμε στις σχέσεις μας μια αξιοπρεπή ευκαιρία. Αν δεν αλλάξει κάτι τώρα σε ψυχικό επίπεδο και κατά επέκταση και στα υπόλοιπα επίπεδα, νοητικό, συναισθηματικό και το φυσικό, δεν θα αλλάξει ποτέ. Αν δεν κυριαρχήσει η αγάπη τώρα, δεν θα συμβεί ποτέ. Είναι στο δικό μας χέρι και μόνο αυτή την στιγμή να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την ανικανοποίητη ζωή μας, τις ανικανοποίητες επιθυμίες μας, την απληστεία μας σε πολλά θέματα σχεδόν σε όλα, τολμώ να πώ. Στο υπέρμετρο εγώ μας. Αλλιώς θα βγούμε από την «καραντίνα» χωρίς ελπίδα.
Για όλους αυτούς τους λόγους να έχουμε νότες αισιόδοξιας και ψυχραιμίας. Να τείνουμε προς την υγεία με συνέπεια να μαχόμαστε συνειδητά μέσα μας, με τις δικές μας σκιές ώστε να τις γεμίσουμε με φώς και να εξαφανιστούν. Εκεί η καινούρια συνειδητότητα έχει ξεπροβάλλει και θα μας χαρίζει απλόχερα τα μυστικά και την σοφία της.
Αν αισθανόμαστε ότι είναι δύσκολο όλο αυτό, ας το αποδεχτούμε και να θυμηθούμε ότι επίσης είναι δύσκολο και για τους υπόλοιπους. Εκεί να δούμε ότι όλοι μαζί, είμαστε ο κόσμος.

Αξίζει η προσπάθεια γιατί αξίζει η ζωή!

! Μην ξεχνάς ότι μένουμε σπίτι για εμάς και για την υγεία των άλλων !

Νάμαστε!

Περισσότερα άρθρα δείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *