Σεπτέμβρης – Καιρός για αλλαγές!

Φύλλο δέντρου

Σεπτέμβρης – Καιρός για αλλαγές!

Ο Σεπτέμβρης είναι καιρός για αλλαγές!

Ο Σεπτέμβρης είναι ένας μήνας που σηματοδοτεί νέες αρχές. Ακριβώς όπως ο Ιανουάριος. Περισσότερο από τον Ιανουάριο, ο Σεπτέμβρης είναι σαν την αρχή ενός “νέου έτους” για διάφορους λόγους.

Η ζωή μπαίνει σε μια ρουτίνα. Οι διακοπές του καλοκαιριού τελειώνουν. Τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο και οι ενήλικες στις δουλειές τους. Οι ημέρες είναι πιο μικρές και οι νύχτες είναι πιο μεγάλες.

Ημερολόγιο Σεπτεμβρίου

Ξεκινάμε τον Σεπτέμβρη αναπολώντας τις στιγμές του καλοκαιριού. Αρχίζει ο προγραμματισμός του χειμώνα και ο απολογισμός του “νέου έτους”. Νέες συνεργασίες, καινούργιες γνωριμίες, νέοι στόχοι.

Οι νέες αρχές είναι συναρπαστικές επειδή συνήθως σχετίζονται με τα πράγματα που θέλετε. Μπορεί να είναι μια νέα δεξιότητα, ή μια νέα συνήθεια. Η σκέψη του Σεπτέμβρη ως μια εποχή των καινούργιων αρχών, φέρνει μια αίσθηση ελευθερίας. Βελτιώνει την ευτυχία που παράγει τις δυνατότητες. Είναι μια ευκαιρία που δεν τολμάμε να σπαταλήσουμε!

Αλλά αν θέλετε να ξεκινήσετε τώρα, εδώ είναι 8 πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε στην νέα αυτή αυτή αρχή. Δοκιμάστε ένα ή και τα 8 και είμαι βέβαιη ότι θα δείτε υγιείς αποδόσεις σε όλες τις προσπάθειές σας.

1. Αφιερώστε χρόνο για τις προτεραιότητές σας. Πολύ συχνά ξοδέυουμε χρόνο σε ασήμαντα πράγματα και αφήνουμε στην άκρη τα σημαντικά. Γιατί να μην αποφασίσετε ποιός ή τι είναι πιο σημαντικό για εσάς;

2. Αυξήστε την προσωπική επαφή με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Την επόμενη φορά που θα μπείτε στον πειρασμό να στείλετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, κλείστε ένα ραντεβού να μιλήσετε αυτοπροσώπως.

3. Περιορίστε τις επικρίσεις σας. Εάν έχετε κάτι αρνητικό να πείτε, ξανασκεφτείτε το εάν δεν θέλετε να διαταραχθούν οι ισορροπίες στις σχέσεις σας.

4. Μάθετε από το θυμό σας. Ο θυμός είναι σαν ένα σύστημα συναγερμού: σας λέει ότι κάτι είναι λάθος. Δώστε προσοχή σε αυτό και αναρωτηθείτε ποιά είναι η αιτία. Είναι κάτι που έχει κάνει κάποιος σε εσάς ή δείχνει ένα πρόβλημα μέσα σας που πρέπει να κοιτάξετε; Μερικές φορές ο θυμός μας, μας λέει περισσότερα για τον εαυτό μας από τον προφανή στόχο της οργής μας.

5. Αναλάβετε την ευθύνη για τις ενέργειές σας. Όταν οι σχέσεις πηγαίνουν στραβά, μπορεί να είναι δελεαστικό να κατηγορούμε το άλλο άτομο και να επικεντρωθούμε σε όλους τους τρόπους που πρέπει να αλλάξουν. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε το άλλο πρόσωπο, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τις αντιδράσεις και τη συμπεριφορά μας.

6. Να είστε έτοιμοι να ζητήσετε συγνώμη – και να το εννοείτε. Μπορεί να είναι δύσκολο να παραδεχτούμε όταν κάνουμε λάθος ή όταν έχουμε δυσκολία, αλλά όταν το κάνουμε, αυτό μας απελευθερώνει.

7. Πάρτε την πρωτοβουλία. Οποιαδήποτε αλλαγή θέλετε να δείτε στις σχέσεις σας, αρχίστε με την πρωτοβουλία. Αν θέλετε ο σύντροφός σας να σας αγαπήσει καλύτερα, τότε να του δείξετε την αγάπη με τον τρόπο που θα ήθελαν να το λάβει.

8. Το “όχι” να είναι “όχι” και το “ναι” να είναι “ναι”. Αν λέτε “ναι” σε κάτι – στη βοήθεια, στη διατήρηση της εμπιστοσύνης ή στη λήψη κάποιων αποφάσεων, κρατήστε το λόγο σας. Και αν είστε κάποιος που λέει “ναι” όταν εννοείτε πραγματικά “όχι”, τότε μην δώσετε απάντηση υπό πίεση. Πείτε στο άτομο ότι θα το σκεφτείτε πρώτα. Πολλές σχέσεις υποφέρουν και πάρα πολλοί άνθρωποι τονίζουν γιατί δεν μπορούν να πουν “όχι”.

“Κάθε μήνα ξαναγεννιόμαστε. Ότι κάνουμε σήμερα είναι αυτό που μετράει περισσότερο.” 

~ Buddha

ΝΑΜΑΣΤΕ

Περισσότερα σχετικά άρθρα θα βρείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *