ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ψυχοθεραπεία-θεραπείες Ρέικι-φτερό στον άνεμο

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τι είναι η Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας?

Είναι ομιλητική θεραπεία, δηλαδή είναι αυτή η διαδιακασία κατά την οποία ένα άτομο βοηθιέται μέσα από τη συζήτηση να ξεκαθαρίσει σκέψεις και συναισθήματα, να ξεπεράσει δυσκολίες και να μάθει περισσότερα για τον εαυτό του.
Η συμβουλευτική ψυχικής υγείας διευκολύνει τη διά βίου προσωπική και διαπροσωπική λειτουργικότητα, εστιάζοντας σε συναισθηματικές, κοινωνικές, επαγγελματικές, εκπαιδευτικές, αναπτυξιακές ανησυχίες καθώς και σε θέματα ψυχικών διαταραχών.
Τους βοηθά να φέρουν το δυναμικό και τις ικανότητες τους στην επιφάνεια ώστε να διευκολυνθούν να αναγνωρίσουν τις καλύτερες λύσεις για τον εαυτό τους.

Τι να περιμένω στην πρώτη Συνεδρία?

H πρώτη συνάντηση είναι μια συνάντηση γνωριμίας για τον συμβουλευόμενο και τον πελάτη όπου μπορούμε να εκτιμήσουμε από κοινού αν η συμβουλευτική ψυχικής υγείας είναι η κατάλληλη επιλογή για τον ενδιαφερόμενο. Γνωρίζουμε ότι συχνά είναι δύσκολο να κάνει, κανείς το βήμα να αναζητήσει βοήθεια και να ξεκινήσει να μιλάει γι’αυτό που τον απασχολεί γι’αυτό και μέλημά μου ειδικά σ’αυτή την πρώτη συνάντηση είναι να σε διευκολύνω να εκφραστείς. Θα σου ζητήσω να μου  περιγράψεις τι σε φέρνει εδώ και τι ελπίζεις να πετύχεις μέσα από τη συμβουλευτική . Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης,  μπορεί να σου κάνω ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με τον εαυτό και την προσωπική σου ιστορία ώστε να κατανοήσω καλύτερα την κατάστασή σου και τους τρόπους με τους οποίους μπορώ να σε βοηθήσω.
Η διάρκεια της  συμβουλευτικής συνάντησης είναι  μια ώρα.
Προς το τέλος της συνάντησης, με τη συνεργασία σου θα σου προτείνω το θεραπευτικό πλάνο που ανάλογα με τη φύση του ζητήματος, τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου μπορεί να περιλαμβάνει είτε αποκλειστικά Συμβουλευτική Ψυχικής Υγεία, είτε συνδυασμό Συμβουλευτικής και θεραπείας ρέικι.
Άλλοτε, εφόσον κρίνω ότι χρειάζεσαι τη βοήθεια κάποιου άλλου ειδικού μπορώ να σας προτείνω τις ανάλογες πηγές παραπομπής.

Πότε και Γιατί να ζητήσω βοήθεια?

Όλοι μας βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις και υπάρχουν στιγμές στην ζωή μας που νιώθουμε αποσυνδεδεμένοι από το σώμα και τα συναισθήματά μας.
Υπάρχουν όμως κάποια σημάδια που μας δείχνουν αν χρειαζόμαστε την βοήθεια ενός ειδικού για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.
Όταν νιώθουμε έντονα αισθήματα δυσφορίας.
Είναι λογικό ότι ένα πρόβλημα ή μια δυσάρεστη κατάσταση είτε σε επαγγελματικό επίπεδο είτε σε προσωπικό μπορεί να μας προκαλέσει δυσάρεστα συναισθήματα και δυσλειτουργίες στην καθημερινότητά μας. Πολλές φορές μπορεί να σταματήσουμε να νιώθουμε ενθουσιασμό για καθημερινές δραστηριότητες, να μην έχουμε διάθεση για κοινωνικές συναναστροφές, να νιώθουμε έντονο αίσθημα θλίψης και άγχους, να μην αντλούμε ευχαρίστηση από τα πράγματα που μέχρι πρότινος μας διασκέδαζαν. 
Όταν νιώθουμε ότι κάθε προσπάθεια μας δεν αποδίδει.
Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πριν αναζητήσουν την βοήθεια ενός ειδικού ψυχικής υγείας έχουν προσπαθήσει για μεγάλο διάστημα να διαχειριστούν τα δυσάρεστα συναισθήματα είτε μόνοι τους είτε με την βοήθεια συγγενών και φίλων.  Μια σημαντική ένδειξη λοιπόν για το πότε πρέπει κανείς να αναζητήσει βοήθεια  είναι όταν νιώθει ότι δεν τα βγάζει πέρα πλέον και ότι δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση της καθημερινότητας του.
Όταν νιώθει ότι τίποτα από όσα επιχειρεί δεν του προσφέρει κάποια ανακούφιση, όταν νιώθει ότι δεν μπορεί να αλλάξει μόνος του τη ροή των πραγμάτων και να απαλλαχθεί από το βάρος και τα δυσάρεστα συναισθήματα, την αίσθηση αδιεξόδου που βιώνει καθημερινά.
Όταν οι δικοί μας άνθρωποι παρατηρούν μεγάλες αλλαγές στην συμπεριφορά, και στην λειτουργικότητα μας.
Προκειμένου να ανακουφιστούμε από την έντονη δυσφορία και τα πιεστικά συναισθήματα, είναι πολύ πιθανό να αρχίσουμε τις καταχρήσεις (πχ. κάπνισμα, αλκοόλ), ενώ είναι σύνηθες να εκνευριζόμαστε ευκολότερα και να αντιδρούμε πιο έντονα. Αν κι εμφανίζουμε κάποιες αλλαγές στον τρόπο που σκεφτόμαστε, νιώθουμε και συμπεριφερόμαστε, τείνουμε να δικαιολογούμε αυτές τις αλλαγές αποδίδοντας τις ευθύνες σε εξωτερικούς παράγοντες ή στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Όταν αισθανόμαστε άσχημα, η ικανότητά μας να σκεφτούμε ξεκάθαρα και λογικά συχνά επηρεάζεται.
Παρόλα αυτά οι δικοί μας άνθρωποι, οι συγγενείς και οι φίλοι μας, μπορούν να αναγνωρίσουν και να εντοπίσουν εύκολα αυτές τις αλλαγές. Ακούστε με προσοχή αυτά που έχουν να σας πουν, δώστε σημασία στις επισημάνσεις τους σε σχέση με τις αλλαγές στην συμπεριφορά σας και μην απορρίπτετε την ανησυχία τους. Οι άνθρωποι του περιβάλλοντός σας είναι οι πρώτοι που αντιλαμβάνονται ότι κάτι σας συμβαίνει.
Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που δυσκολεύουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση πολλών ψυχικών διαταραχών (πχ. της κατάθλιψης και διάφορων αγχωδών διαταραχών) είναι η καθυστερημένη αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας. Αν λοιπόν αναγνωρίζετε κάποια από τα παραπάνω σημάδια στον εαυτό σας την παρούσα φάση της ζωή σας, σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσετε βοήθεια. Η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων και της σωστής αντιμετώπισης θα σας προσφέρει μια μόνιμη λύση στα προβλήματα που σας ταλαιπωρούν.
Η απόφαση να αναζητήσουμε βοήθεια δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα ελπίδες και όνειρα για τη ζωή που εμείς θέλουμε να ζήσουμε!

Όσοι αναζητούν βοήθεια είναι "τρελοί"?

Έρχεται αυτή η στιγμή στη ζωή μας όπου συνειδητοποιούμε ότι χρειαζόμαστε βοήθεια για κάποια κατάσταση που συμβαίνει στη ζωή μας ή έστω μια αλλαγή ή ενδυνάμωση και προσωπική εξέλιξη για αναζήτηση του εαυτού μας.
Τι πιο όμορφο και φυσιολογικό να απευθυνθούμε στον κατάλληλο για εμάς ειδικό! Και ναι,μόλις αφήσουμε πίσω τις προκαταλήψεις και τα ταμπού μας-ναι ναι(!) τα κλασσικά “εγώ δεν έχω πρόβλημα, όσοι πάνε σε ειδικό ψυχικής υγείας είναι τρελοί, εγώ δεν χρειάζομαι βοήθεια” τότε ψάχνουμε για τον ειδικό που χρειάζεται να επισκεφτούμε και αισθανόμαστε πολύ αισιόδοξα και όμορφα για τον εαυτό μας που καταφέραμε να πάμε ένα βήμα παρακάτω για την εξέλιξη της ζωής που συνειδητά μπορούμε να αναδημιουργήσουμε για το καλό το δικό μας αλλά και κατά επέκταση και των σημαντικών μας άλλων.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστώ?

Στην αποτελεσματική θεραπεία χρειάζονται αργοί ρυθμοί. Μία γρήγορη διαδικασία δεν μπορεί να είναι ψυχοθεραπευτική. Εξαιρείται η περίπτωση όπου κάποιος ενδιαφερόμενος έρθει με ένα συγκεκριμένο αίτημα προς επίλυση και μόνο. Διαφορετικά στην συμβουλευτική το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει ο θεραπευόμενος μπαίνοντας στη θεραπεία του είναι να καταλάβει τα συναισθήματά του, να έρθει σε επαφή με το σώμα του, να ενεργοποιήσει τις αισθήσεις του ώστε να μπορέσει να γίνει πιο συνειδητός και να αντιληφθεί τι κουβαλάει μέσα του. Μαθαίνει να γίνεται παρατηρητής της πραγματικότητας γύρω του φυσική και κοινωνική πιο συνολικά για να βρει τη θέση του μέσα σε αυτήν.
Όλα αυτά δεν γίνονται γρήγορα, γίνονται βήμα-βήμα, αργά. Για να μπορέσει ο εγκέφαλος να τα κατανοήσει και να οδηγηθεί σε αληθινές αλλαγές συμπεριφοράς. Αν προσθέσουμε σε όλα τα παραπάνω και το σεβασμό που οφείλει κάθε θεραπεία να δείχνει προς τον θεραπευόμενο, στον προσωπικό του ρυθμό στο να εμπιστευτεί και να ανοιχτεί βαθιά τότε γίνεται ακόμα πιο φανερό ότι γρήγορη θεραπεία δεν υπάρχει.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι μια από τις σημαντικότερες απελευθερώσεις που βιώνουν οι συμβουλευόμενοι στο ταξίδι της θεραπείας τους είναι ότι αλλάζει γενικά η αντίληψη τους για τον χρόνο, παύει να είναι εχθρός και μεταμορφώνεται σε σύμμαχο!

Πόσο διαρκεί 1 συνεδρία?

Διάρκεια συνεδρίας 1 ωρα.

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην online συνεδρία και στην κατά πρόσωπο?

Η online συμβουλευτική εξυπηρετεί ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στο γραφείο του συμβούλου είτε λόγω απόστασης είτε λόγω προγράμματος αλλά και για λόγους διαφόρων θεμάτων υγείας.
Δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί μορφή θεραπείας. Μπορεί να λειτουργήσει συμβουλευτικά-υποστηρικτικά για σύντομο χρονικό διάστημα σε μία πληθώρα θεμάτων. Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει την πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία, διότι τα μη λεκτικά μηνύματα όπως η στάση του σώματος, οι κινήσεις και η βλεματική επαφή  είναι τόσο χρήσιμα στην συμβουλευτική ψυχικής υγείας και ενδέχεται να χαθούν μέσα από αυτό τον τρόπο επικοινωνίας.

ΡΕΙΚΙ

Τι είναι το Ρέικι?

Tο Ρέικι είναι μια Ιαπωνική θεραπευτική τέχνη που εφαρμόζει το απλό και φυσικό άγγιγμα των χεριών πάνω στο σώμα για τη μετάδοση ζωτικής ενέργειας.
Για την ακρίβεια «Ρέικι» στα ιαπωνικά σημαίνει «συμπαντική ζωτική ενέργεια», δηλαδή ενέργεια που βρίσκεται άφθονη στο σύμπαν, τη φύση, και η οποία προσφέρει ζωή (ζωτικότητα). Η θεραπεία μέσω του αγγίγματος ή μέσω της μετάδοσης μιας λεπτοφυούς / μη-ορατής αλλά συχνά αισθητής αναζωογονητικής ενέργειας υπήρχε σε όλους τους πολιτισμούς, σε όλη την γνωστή ιστορία και σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Που βοηθάει το Ρέικι?

Κατ’ αρχάς, το Ρέικι επιφέρει χαλάρωση και γαλήνη. Αποτοξινώνει το σώμα και ενισχύει όλες τις φυσικές λειτουργίες του οργανισμού. Γεμίζει το σώμα με ζωτικότητα και καθαρή ενέργεια. Καθαρίζει τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα και φέρνει χαρά και φωτεινότητα. Λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα: στο φυσικό, στο συναισθηματικό, στο νοητικό και στο πνευματικό και πηγαίνει μόνο του εκεί που το έχουμε ανάγκη.

Ποιοί μπορούν να κάνουν Ρέικι?

Το Ρέικι είναι πολύ αποτελεσματικό σε μικροπροβλήματα και εκεί που υπάρχει πόνος. Το Ρέικι συχνά ελαττώνει ή εξαφανίζει τον πόνο. Πονοκέφαλοι και ημικρανίες, πονόκοιλοι, προβλήματα και πόνοι στον αυχένα, στα γόνατα, στην πλάτη και τη μέση, αντιδρούν πολύ καλά στο άγγιγμα του Ρέικι. Επίσης καταπολεμά το κρύωμα και όλα τα συμπτώματά του και πολλές άλλες συχνές ασθένειες.
Σε μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα, όπως καρδιοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας, διαβήτη και καρκίνο, το Ρέικι είναι ορισμένες φορές αναζωογονητικό, ενδυναμωτικό και ανακουφιστικό σε συνδυασμό πάντοτε με τις συμβατικές ιατρικές μεθόδους. Μειώνει της παρενέργειες της συμβατικής ιατρικής (π.χ. των φαρμάκων, της χημειοθεραπείας και των ακτινοβολιών) και ενισχύει όλα τα θετικά τους αποτελέσματα. Είναι ακόμα πολύ βοηθητικό και υποστηρικτικό σε κάθε είδους ψυχοθεραπεία και ψυχανάλυση. Ένας αυξανόμενος αριθμός γιατρών και ψυχολόγων μαθαίνουν Ρέικι και το συνδυάζουν με τις δικές τους μεθόδους για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα!
Αν και ο πρακτικός του Ρέικι δεν μπορεί ποτέ να εγγυηθεί κάποιο αποτέλεσμα και δεν υπόσχεται ποτέ θεραπεία, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν πως το Ρέικι έχει θεραπεύσει πάρα πολλές ασθένειες και έχει απαλύνει ή επιλύσει κάθε προσωπικό πρόβλημα, μικρό και μεγάλο. Σήμερα, γίνονται αρκετές έρευνες για τα αποτελέσματα του Ρέικι σε όλων των ειδών τις ασθένειες και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά!  
Δεν χρειάζεται να είμαστε άρρωστοι ή να έχουμε κάποιο πρόβλημα για να κάνουμε Ρέικι. Η γαλήνια αίσθηση του είναι αληθινή απόλαυση και φέρνει αυξημένη θετικότητα παντού και πάντοτε. Το Ρέικι είναι απόλυτα θετικό. Ο δρόμος του Ρέικι είναι ανοδικός και δεν τελειώνει ποτέ. Αρκετά άτομα γνωρίζουν ήδη αυτό που ονομάζεται ‘’ο πάτος / το τέλμα της ζωής’’ και στον οποίο μερικές φορές χρειάζεται να φτάσουμε έτσι ώστε να αναδυθούμε ξανά. Προς τα επάνω όμως δεν υπάρχει όριο και τέλος! Ευτυχώς – για όλους – η άνοδος δεν σταματά ποτέ και η ευτυχία δεν έχει όρια! Το Ρέικι δείχνει με τα χέρια προς την ευτυχία! Κυριολεκτικά: Αγγίζει! Αγγίζει την ευτυχία!  

Πως γίνεται μια συνεδρία Ρέικι?

Η συνεδρία του Ρέικι είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και χαλαρωτική. Ο πρακτικός του Ρέικι,  θα ακουμπήσει απαλά τα χέρια του σε κάποιες θέσεις στο σώμα του ατόμου που χρειάζεται την ενέργεια. Το άτομο που “παίρνει / δέχεται Ρέικι” μένει με τα ρούχα του (βγάζει μονάχα ό,τι μεταλλικό έχει πάνω του – χρήματα, ρολόι, ζώνη και κοσμήματα καθώς και τα παπούτσια) και ξαπλώνει σε κρεβάτι του μασάζ ή σε κάποια κουβέρτα ή σε στρώμα στο πάτωμα.
Το άτομο που δίνει Ρέικι θα καλύψει σιγά σιγά με τις παλάμες του όλο το σώμα, βάζοντας τις παλάμες του στο κεφάλι, στο θώρακα, στην κοιλιά, στα χέρια, στα πόδια και στην πλάτη. Σε κάθε σημείο αφήνει τα χέρια του για αρκετά λεπτά. Το Ρέικι μπορεί να γίνει και με το άτομο καθιστό ή ακόμα και όρθιο, αν είναι ανάγκη.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνονται οι θεραπείες Ρέικι?

Η συχνότητα των θεραπειών του Ρέικι προκύπτει αναλόγως με το θέμα που έχει φέρει ο θεραπευόμενος προς επίλυση. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έτσι μοναδικός είναι και ο χρόνος που απαιτείται για την φροντίδα του εαυτού του, ο οποίος παύει να είναι εχθρός και γίνεται σύμμαχός του, σε συνδιασμό με το σεβασμό που κάθε μέθοδος θεραπείας οφείλει να δείχνει στον θεραπευόμενό του. Για περισσότερες πληροφορίες είμαι στη διάθεση σας,με χαρά να σας ενημερώσω σχετικά.

Πόσο διαρκεί 1 θεραπεία?

Μια θεραπεία διαρκεί απο 50 λεπτά μέχρι 70 λεπτά,ανάλογα την ενέργεια που χρειάζεται το συγκεκριμένο άτομο.

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην online συνεδρία και στην κατά πρόσωπο?

Η online συνεδρία Ρέικι εξυπηρετεί ανθρώπους που είτε για κάποιο διάστημα βρίσκονται κάπου μακρυά και δεν μπορούν να έρθουν στο γραφείο αλλά δεν χρειάζεται να χάσουν τη συχνότητα της θεραπείας τους, είτε για ανθρώπους που προσωρινά αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα με την υγεία τους και δεν μπορούν να μετακινηθούν.
Το Ρέικι λειτουργεί το ίδιο και από απόσταση, διότι είναι βιοενέργεια η οποία δρα πέρα από τον χωροχρόνο με κάποιους συγκεκριμένους συμβολισμούς που διδάσκονται στον δεύτερο βαθμό του Usui ρεικι. Φυσικά και δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κατά πρόσωπο συνεδρία Ρέικι για λόγους που είναι εμφανής πιστεύω στους περισσότερους. Είναι απλά συμπληρωματική σε καταστάσεις όπου κρίνεται απαραίτητο πάντα σε επικοινωνία προηγουμένως του θεραπευτή-θεραπευόμενου.

Τι είναι το Παιδικό Ρείκι, πως βοηθά τα παιδιά και πως διδάσκεται?

Στη σύγχρονη οπτική, της σημερινής μας εκπαίδευσης, ο παράδεισος της παιδικής ηλικίας θεωρείται ένα ανώφελο όνειρο και μακρυνό. Μόνο η συσσώρευση των πτυχίων είναι ό,τι αξίζει. Όμως αυτό φέρνει στις ψυχές των παιδιών, περισσότερο άγχος, στρές, ιώσεις, κακό ύπνο, επιθετική συμπεριφορά, αλλεργίες, γρίπη, άρνηση, κούραση και μαθησιακές δυσκολίες.
Πως μπορούμε εμείς οι γονείς να αντιμετωπίσουμε αυτά τα θέματα πριν βγούν τα παιδιά μας εκτός ελέγχου;
Το Ρέικι, είναι μια από τις πιο διαδεδομένες φυσικές μεθόδους του εναλλακτικού τρόπου ζωής. Προσφέρει την πολύτιμη βοήθεια του στην ανάπτυξη των παιδιών καθώς και στην αποκατάσταση της υγείας και του ψυχικού τους κόσμου με έναν τρόπο εξίσου ήπιο αλλά και αποτελεσματικό ταυτόχρονα σαν το πιο φυσικό αντίδοτο σε όλα τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή γενιά των παιδιών.
Το σημαντικό επίσης είναι, ότι στα παιδιά η βοήθεια αυτή είναι πολύ πιο γρήγορη και αποτελεσματική γιατί τα ενεργειακά σώματα των παιδιών είναι πιο ανοιχτά και πιο δεκτικά στους φυσικούς τρόπους ίασης, διότι δεν έχουν αποκοπεί από τη σύνδεση τους με τη συμπαντική πηγή ενέργειας.
Η βοήθεια που μπορούν να λάβουν μέσα από τις συνεδρίες του ρέικι είναι σε όλα τα επίπεδα, στο σωματικό, το συναισθηματικό, το νοητικό και το ψυχικό.
Όπως:
–> Καλλιεργεί μέσα τους το αίσθημα της αρμονίας και της εσωτερικής ειρήνης – αντιστάθμισμα στη βία της τηλεόρασης και των βιντεοπαιχνιδιών,
–> Αυξάνει την αυτοπεποίθησή τους, καθώς νιώθουν ικανά να βοηθήσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους αρχίζουν να εμπιστεύονται περισσότερες τις δυνατότητές τους,
–> Τα βοηθάει να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν καλύτερα καθώς συνδέονται με τους άλλους, μέσα από ένα υγιές κανάλι, όπως είναι το άγγιγμα και η αγάπη. Ποιός μπορεί να είναι ωραιότερος σύνδεσμος ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας ή μιας παρέας από την αγάπη και το άγγιγμα;
–> Ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα
–> Καταλαγιάζει τους φόβους τους,
–> Τέλος τα βοηθά να συνειδητοποιήσουν την αξία της ύπαρξης και του εσωτερικού τους κόσμου – αντιστάθμισμα στη μεγάλη έμφαση που δίνει η κοινωνία μας στον εξωτερικό κόσμο.
Τα μαθαίνει:

–> Να επικεντρώνονται – αντιστάθμισμα στην πολυδιάσπαση που τους προκαλεί ο σύνχρονος τρόπος της ζωής μας,

–> Να διαχειρίζονται ένα εργαλείο, μια δύναμη και γενικότερα τη διαχείριση μιας προσωπικής δεξιότητας.

–> Την δυνατότητα επιλογής να μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου ή τους άλλους.

Εκτός όμως από τη βοήθεια και την μάθηση που μπορούν να λάβουν τα παιδιά από τον θεραπευτή ρέικι μέσω των συνεδριών, μπορούν να διδαχθούν το ρέικι τα ίδια μέσα από το σεμινάριο του παιδικού ρέικι ώστε να μπορούν να το εφαρμόσουν τα ίδια στον εαυτό τους.

Αναρωτιέστε αν είναι έτοιμα τα παιδιά σήμερα να συντονιστούν στο ρέικι; Εάν πραγματικά ένα παιδί έχει την ικανότητα να καταλάβει και να διδαχθεί ¨άυλα πράγματα¨ όπως η ενέργεια;

Τα σημερινά παιδιά δεν είναι ίδια με τα παιδιά των παλαιοτέρων γενιών.

Η συνειδητότητα των σημερινών παιδιών είναι σε υψηλότερο πνευματικά επίπεδο. Γεννιούνται παιδιά – θεραπευτές, παιδιά – δασκάλοι, και αυτό τα κάνει να αναζητούν και να καταλαβαίνουν πολύ πιο πρόθυμα και εύκολα τις εναλλακτικές θεραπείες,τις πνευματικές διδασκαλίες καθώς και την οικολογική συνείδηση.

Οι ζωγραφιές στιε ηλικίες των 7-10 χρονών, αντικατοπτρίζουν τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την ενέργεια και όλα αυτά που είπαμε παραπάνω.

Τα παιδιά μπορούν να μάθουν το ρέικι σε οποιαδήποτε ηλικία και αξίζει να τους δώσουμε αυτό το δώρο μέσα από χαρά και παιχνίδι για να ζήσουν μια καλύτερη ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή.

Πως διδάσκεται το ρέικι στα παιδιά?
Η διδσκαλία και ο συντονισμός του πρώτου βαθμού με την ενέργεια του ρέικι πραγματοποιούνται μέσα από σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και προσεγγίσεις που είναι κατάλληλες για τα παιδιά.
Μέσα από δρώμενα, μουσική ,κολάζ, ζωγραφική, κατασκευές και θεατρικό αυτοσχεδιασμό και κυρίως μέσα από παιχνίδι και χαρά! Το “αστείο quiz”, ¨το παλιό σεντούκι με τους θησαυρούς”, ¨τα αστέρια πέφτουν πάνω μας¨ , ¨το ουράνιο τόξο μας τυλίγει¨, ¨μιλώ όπως ο ινδιάνος με το καλάμι του μπαμπού¨, ¨χρώμα-χρώμα¨ είναι μία γεύση από τα πολλά παιχνίδια που παίζουμε! Έτσι τα παιδιά οδηγούνται βήμα βήμα στην εξερεύνηση του κόσμου και τη γεύση του ρέικι χωρίς βία.
Ας μην ξεχνάμε ότι στον κόσμο των παιδιών τα πάντα είναι πρωτόγνωρα και εκείνα όχι μονο καλούνται να τα κατανοήσουν αλλά και να προσαρμοστούν σε αυτά. Πίσω από κάθε παιδί που πιστεύει στον εαυτό του, υπάρχει ένας ενήλικας που πίστεψε πρώτα σε αυτό. Ας τα βοηθήσουμε με το δώρο του ρέικι στα χεράκια τους, ώστε να τους δείξουμε ότι είναι όμορφο να ανέβουν στην κορυφή για να δούν και να μάθουν τον κόσμο και όχι για να τους δεί ο κόσμος.
Το αξίζουν!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΡΕΙΚΙ

Τι είναι αυτός ο Συνδιασμός?

Στη συνεδρία αυτή, ξεκινάμε πρώτα με την συζήτηση, όπου φέρει ο συμβουλευόμενος τα θέματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη ζωή του και ως σύμβουλος ψυχικής υγείας τον βοηθάω να εκφράσει αυτά που σκέφτεται, αισθάνεται και βιώνει.
Κατόπιν συνεχίζουμε με την ψυχοθεραπεία του ρέικι η οποία βοηθά τον θεραπευόμενο να μπεί βαθύτερα στον εσωτερικό του κόσμο και να ανακαλύψει τις αιτίες των σημερινών του προβλημάτων και να τις απελευθερωσει βρίσκοντας ταυτόχρονα την εσωτερική ψυχική του γαληνη.

Ποία τα οφέλη?

Ισχυροποιείται η εμπιστοσύνη μας στο σύμπαν, πραγματοποιούνται αλλαγές στις σκέψεις και τη συμπεριφορά μας, βελτιώνεται η αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθησή μας, βελτιώνονται οι δεξιότητες της επικοινωνίας μας, οι σχέσεις μας γίνονται πιο ικανοποιητικές, βελτιώνεται η υγεία και η διάθεσή μας, διεγείρονται οι 5 αισθήσεις, αυξάνεται η διαίσθηση, αυξάνεται η ροή της ενέργειας, απομακρύνονται οι τοξίνες, αυξημένη ενεργητικότητα, σωματική χαλά-ρωση, ευεξία, ηρεμία, ελάττωση των πόνων (όπως πονόδοντος και ημικρανίες), βελτίωση του ύπνου, βελτίωση ελέγχου διατροφής. Επίσης, ωφελεί και τον θεραπευτή και το άτομο που δέχεται τη θεραπεία του ρέικι, θεραπεύει μακροχρόνιες διαταραχές και προβλήματα (έκζεμα, άσθμα, αλλεργίες, πονοκεφάλους, ημικρανίες, πόνους στη μέση, αρθρίτιδες), βοηθά σε περιπτώσει αιφνιδίου σοκ, ανακουφίζει πόνους από τραυματισμούς και επιταχύνει την επούλωση.
Εκτός από τα οφέλη που προσφέρει σε σημαντικά προβλήματα, βοηθά και στην καλή ψυχολογική διάθεση, εξαλείφει προβλήματα που προκύπτουν από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, όπως το άγχος. Επιδρά επίσης στο συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδό μας και βοηθά να διορθώσουμε ό,τι είναι λάθος στη ζωή μας, μας βοηθά να βρούμε τη θέση μας στον κόσμο, χαρίζοντάς μας εμπιστοσύνη και ισορροπία. Φέρνει ολοκλήρωση και τάξη στη ζωή μας και επιτρέπει μια αλλαγή της συνειδητότητας. Βοηθά στην μεταβολή μας από την αρρώστια στην ίαση, από το άγχος στην ηρεμία, από τη δυστυχία στην ευτυχία. Αυτά τα πολλά και όμορφα οφέλη φέρει ο συνδιασμός αυτος!

Πόση ώρα διαρκεί 1 συνεδρία και τι περιλαμβάνει?

Η πρώτη συνεδρία διαρκεί 2 ώρες και οι επόμενες 1.5 ώρα. Περιλαμβάνει την συμβουλευτική ψυχική υποστήριξη εκ πρώτης και ολοκλήρωνουμε τη συνεδρία με τη ψυχοθεραπεία του Ρέικι.

THETA HEALING

Ποιά τα οφέλη?

Ενεργοποιεί επιγνώσεις, ικανότητες, και χρήσιμες συμπεριφορές που έχουν αδρανήσει ή έχετε ξεχάσει την ύπαρξη τους,
Απαλλαγή από καρμικά, γονιδιακά ή επίκτητα βάρη και δυσαρμονίες,
Αντικατάσταση περιοριστικών, παγιωμένων πεποιθήσεων-προγραμμάτων από όλα τα επίπεδα του συστήματος μας με καινούργια θετικά και ενδυναμωτικά προγράμματα που προάγουν τον θετικό τροπο ζωής μας.
Επανασχεδιασμό της ζωής σας όπως εσείς και μόνο ονειρεύεστε και θέλετε να την βιώσετε,
Δημιουργία ισορροπίας και γαλήνης στην υγεία στις σχέσεις και την εργασία σας,
Εναρμόνιση με την γενναιοδωρία που απλόχερα μας προσφέρει το σύμπαν μαζί με την στήριξη του, η οποία μας εξελίσσει σε όλα μας τα επιπεδα,
Αυτοπραγμάτωση μέσα στην πλήρη υγεία και αφθονία με τα εφόδια της αυτοπεποίθησης, αυτοεκτίμησης και εμπιστοσύνης .

Πόση ώρα διαρκεί 1 συνεδρία

Διαρκεί 1.5 ώρα

Συχνότητα Συνεδριών

Η συχνότητα των συνεδριών δεν είναι συγκεκριμένη, εξαρτάται κάθε φορά από το θέμα του κάθε ανθρώπου που φέρει προς επίλυση στη συνεδρια ώστε να το θεραπεύσει. Όπως κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός στο σύμπαν έτσι μοναδική είναι και η συχνότητα των συνεδρίων του.
ψυχοθεραπεία-θεραπείες Ρέικι-φτερό στον άνεμο