Συναισθήματα κατάθλιψης

Συναισθήματα κατάθλιψης

Γιατί παθαίνεις κατάθλιψη;

Ποιά είναι τα συναισθήματα της κατάθλιψης; Τι συμβαίνει μέσα σου όταν νιώθεις χαμηλά; Βασικά, περίμενες ότι κάτι θα συμβεί και δεν έγινε. Περίμενες ότι κάποιος ή κάτι θα ήταν ο δικός σου τρόπος, ή ο κόσμος ή το πεπρωμένο θα ήταν ο δικός σου τρόπος, και αυτό δεν συνέβη. Με άλλα λόγια, είσαι απλά ενάντια σε αυτό που συμβαίνει. Αυτό είναι όλο. Ίσως είσαι εναντίον ενός ατόμου, μιάς κατάστασης ή ίσως είσαι εναντίον της ίδιας της ζωής. Κατά συνέπεια, η κατάθλιψη θα τρέχει όλο και πιο βαθιά.
Γιατί είσαι κατά; Μόνο και μόνο επειδή τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ήθελες; Γιατί πρέπει να ακολουθήσε ολόκληρος ο κόσμος τον δρόμο σας; Να ξέρεις, ο κόσμος δεν ακολουθεί τον δρόμο σου. Δεν έχεις πίστη στον Δημιουργό ή δεν έχεις αποδοχή, ή και τα δύο, και έχεις ένα υπερευαίσθητο εγώ. Αυτός είναι ο λόγος που παθαίνεις κατάθλιψη.

γυναικα στα μαύρα που κλαίει

Τι συμβαίνει όταν είσαι σε κατάθλιψη και ποιά είναι τα συναισθήματα

Η κατάθλιψη σε κάνει κυνικό και μπορεί να βλάψει τον εαυτό σου. Οι καταθλιπτικοί άνθρωποι βλάπτουν μόνο τον εαυτό τους περισσότερο. Η δολοφονία δεν χρειάζεται απαραίτητα να σημαίνει φυσική δολοφονία. Γιατί ένα άτομο θα συνεχίσει να βλάπτει τον εαυτό του; Τι είναι αυτό που πληγώνεται μέσα σου; Το μυαλό και η εσωτερική φύση δεν μπορούν να πληγωθούν. Μόνο το εγώ πληγώνεται. Τώρα τι υπάρχει μέσα σου που μπορεί να πληγωθεί; Αν χτυπήσω το σώμα σου με ένα ραβδί, το σώμα θα πληγωθεί. αυτό είναι διαφορετικό. Διαφορετικά, τι είναι αυτό που πληγώνεται μέσα σου; Το μυαλό και η εσωτερική φύση δεν μπορούν να πληγωθούν. Μόνο το εγώ πληγώνεται. Αν λέτε «θέλω να μεγαλώσω», αυτό σημαίνει ότι πατάτε το εγώ σας και προχωράτε πέρα ​​από αυτό.

Χρησιμοποιώντας την κατάθλιψη για να αναπτυχθείς

Κάποιος μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε συναίσθημα σε δημιουργική δύναμη στη ζωή του. Αν η θλίψη σου θυμίζει ότι είσαι ελλιπής, είναι καλό. αξιοποιήσε τη θλίψη σου για να μεγαλώσεις. Θέλεις να μετατρέψεις αυτή τη θλίψη σε θυμό ή σε αγάπη και συμπόνια; Είναι πολύ εύκολο όταν είσαι λυπημένος, να γίνεις συμπονετικός. Είναι ήδη ένα είδος διαλυτικής ενέργειας. μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για περαιτέρω διάλυση που σε οδηγεί στην απόλυτη ευημερία σου. Αλλά, όταν στεναχωριέσαι, αν πρόκειται να εκνευριστείς και να θυμώσεις και νομίζεις ότι όλος ο κόσμος κάνει λάθος, είσαι ανόητος.

Η ατυχής πραγματικότητα με τους ανθρώπους αυτή τη στιγμή είναι ότι η ανθρωπιά τους θα λειτουργήσει μόνο όταν τους κοροϊδεύει η ζωή. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η ωριμότητα δεν θα συμβεί χωρίς να γνωρίζουν τη θλίψη και τον πόνο. Διαφορετικά δεν καταλαβαίνουν ποτέ τι συμβαίνει με αυτούς και με οποιονδήποτε άλλο γύρω τους. Όταν θλίβεσαι, αν πρόκειται να εκνευριστείς και να θυμώσεις και νομίζεις ότι όλος ο κόσμος κάνει λάθος, είσαι ανόητος.
Στη Γιόγκα, η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται στο επίπεδο του σώματος, του νου και των ενεργειών. Εάν επιτευχθεί η απαραίτητη ισορροπία και πληθωρικότητα στα φυσικά, νοητικά και ενεργειακά σώματα, το να είσαι ευτυχισμένος είναι πολύ φυσικό. Σε ένα ευτυχισμένο ον, η κατάθλιψη δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει.

ψυχικές υπηρεσίες

Μόλις δηλώσεις ότι η κατάθλιψη είναι μια φυσική διαδικασία, δεν υπάρχει διέξοδος. Όταν ήσουν παιδί, το να είσαι χαρούμενος ήταν φυσικό για σένα, να μην είσαι κατάθλιψη. Μην δηλώνεις ότι η κατάθλιψη είναι φυσική. Η κατάθλιψη σημαίνει ότι δεν μπορείς να διατηρήσεις την πληθωρικότητα της ζωής μέσα σου. Συμβαίνει ακόμη και στο σώμα σου. Εάν είσαι σε κατάθλιψη, ακόμη και το φυσικό σώμα πέφτει. Η ζωή μέσα σου δεν είναι πληθωρική – μόλις κατέβηκε και έχασε την πληθωρικότητά της επειδή δεν κάνεις το σωστό με αυτήν. Επιβάλλεις πάρα πολλές εξωτερικές ανοησίες στο εσωτερικό. Δεν έχεις κάνει τίποτα για να διατηρήσεις τις ενέργειες της ζωής σου υψηλές.

Η Πηγή της Κατάθλιψης – Συναισθήματα

Η κατάθλιψη είναι ένα είδος αγωνίας. Εάν έχεις γίνει αγωνία και όχι έκσταση, είναι επειδή ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας της ζωής σου συμβαίνει αναγκαστικά, όχι συνειδητά. Συμβαίνει ως αντίδραση σε εξωτερικές καταστάσεις. Μόλις συμβεί ψυχαναγκαστικά, η κατάθλιψη είναι πολύ φυσιολογική, επειδή οι εξωτερικές καταστάσεις δεν είναι ποτέ εκατό τοις εκατό υπό τον έλεγχό σας. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο. αν αντιδράς ψυχαναγκαστικά, το να χαθείς και να εξαθλιωθείς είναι φυσικό. Όσο πιο εκτεθειμένοι είστε στη ζωή, τόσο πιο άθλιο θα γίνετε.

Η κατάθλιψη θέλει προσοχή

Εάν δεν έχεις πολύ έντονα συναισθήματα ή πολύ έντονες σκέψεις για κάτι, δεν μπορείς να πάθεις κατάθλιψη. Απλώς δημιουργείς σκέψεις και συναισθήματα που λειτουργούν εναντίον σου, όχι για εσένα. Έτσι είσαι αρκετά δυνατός για να προκαλέσεις κατάθλιψη στον εαυτό σου. Το λέω αυτό, όχι χωρίς καμία ανησυχία για την ασθένεια κάποιου ή λόγω έλλειψης συμπόνιας, αλλά επειδή αυτή είναι η φύση του τι συμβαίνει σε ένα άτομο.

Οι περισσότερες καταθλίψεις είναι αυτοδημιούργητες. Μερικοί άνθρωποι είναι παθολογικά άρρωστοι. δεν μπορούν να το βοηθήσουν. Αλλά σχεδόν όλοι οι άλλοι μπορούν να οδηγηθούν στην τρέλα, επειδή το όριο μεταξύ λογικής και παραφροσύνης είναι αρκετά λεπτό. Οι άνθρωποι συνεχίζουν να το πιέζουν. Όταν θυμώνεις, πιέζεις τη γραμμή. Περνάς τα όρια της λογικής και μεταβαίνεις στην παραφροσύνη για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και επιστρέφεις.

Έχεις κίνητρα στη ζωή σας για να αρρωστήσεις Από την παιδική σου ηλικία, λαμβάνεις τη μέγιστη προσοχή μόνο όταν αρρωστήσεις. Όταν ήσουν χαρούμενος, οι μεγάλοι σε ούρλιαζαν. Όταν φώναζες από χαρά, σου φώναζαν πίσω. Όταν ήσουν κάτω, τότε έκαναν “μπου-μπου, μπου-μπου”. Όταν ήσουν παιδί, η σωματική ασθένεια ήταν καλή γιατί θα τραβούσες την προσοχή από τη μητέρα, τον πατέρα και όλους τους γύρω σας. Δεν χρειαζόταν να πάς σχολείο εκείνη την ημέρα. Έτσι έμαθες την τέχνη του να πέφτεις σωματικά άρρωστος. Αλλά μόλις παντρευτείς μάθεις την τέχνη του να πάσχεις ψυχικά άρρωστος! Εάν θέλεις να τραβήξεις την προσοχή, μπορείς να πάς να καθίσεις σε μια γωνιά και να δράσεις καταθλιπτικά. Εάν συνεχίσεις να παίζεις αυτό το παιχνίδι, μια μέρα δεν θα μπορείς να περάσεις τη γραμμή πίσω. Εκείνη την ημέρα, είσαι κλινικά άρρωστος.

άντρας στα μαύρα

Πώς να ξεπεράσεις τα συναισθήματα της κατάθλιψης;

Η φυσική δραστηριότητα είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της διατήρησης της χημικής ισορροπίας στο σύστημα. Τις τελευταίες γενιές, η σωματική μας δραστηριότητα έχει μειωθεί σημαντικά. Επομένως, η διατήρηση της χημικής ισορροπίας στο σύστημα καθίσταται δύσκολη. Η κατάθλιψη είναι μόνο μια εκδήλωση αυτού. Κάποιοι κάθονται σε μια γωνιά και γκρινιάζουν. Άλλοι, που είναι διπολικοί, μπορεί να γίνουν βίαιοι. Η κοινή προσέγγιση είναι η ηρεμία τους με χημικά, δισκία ή ενέσεις. Αυτό καταστρέφει τις δυνατότητες του ατόμου.

-> Ένας από τους απλούστερους και καλύτερους τρόπους για την επίτευξη ισορροπίας είναι η πολλή σωματική δραστηριότητα σε ένα φυσικό περιβάλλον – ιδανικά από μικρή ηλικία.

-> Ένας από τους απλούστερους και καλύτερους τρόπους για την επίτευξη ισορροπίας είναι η πολλή σωματική δραστηριότητα σε ένα φυσικό περιβάλλον – ιδανικά από μικρή ηλικία. Μια άλλη πτυχή είναι η συνειδητή επαφή με τα πέντε στοιχεία της φύσης – γη, νερό, αέρα, ηλιακό φως ή φωτιά και χώρο. Ένας ακόμη παράγοντας είναι ο τύπος τροφής που τρώτε-τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται. Ένας άλλος παράγοντας είναι η έλλειψη συναισθηματικής ασφάλειας που υφίστανται οι σύγχρονες γενιές. Δεν μπορούν πραγματικά να επενδύσουν τα συναισθήματά τους σε κανέναν, γιατί κανείς δεν θα είναι εκεί για πολύ καιρό.

Συνοψίζοντας, η άνοδος της κατάθλιψης οφείλεται κυρίως στην αλλαγή του τρόπου ζωής. Πολύ φαγητό, όχι αρκετή δραστηριότητα, καμία έκθεση στη φύση, καμία επαφή με τα πέντε στοιχεία, καμία συναισθηματική ασφάλεια – αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους η κατάθλιψη έχει γίνει τόσο διαδεδομένη στον κόσμο σήμερα. Εάν φροντίσουμε αυτές τις πτυχές, μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά τη συχνότητα και τον επιπολασμό της κατάθλιψης και άλλων ψυχικών διαταραχών.

Πηγή: Sadhguru 

ΝΑΜΑΣΤΕ

Περισσότερα σχετικά άρθρα θα βρείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *