Τα χαμένα χρόνια δεν ξαναγυρίζουν. Αυτά να φοβάσαι και όχι την ηλικία σου.
Τι σημαίνει αυτός ο τίτλος ίσως αναρωτιέσαι τώρα έτσι. Καθώς τα τελευταια 8 χρόνια της ζωής μου έχουν κυλήσει πολύ γρηγορότερα από τα προηγούμενα, οφείλω να ομολογήσω και να παραδεχτώ επίσης πως το στρές αυτό μεταμορφώθηκε σε στωικότητα.
Θα γίνω 33 ναι, όπως κάποτε έγινα 23, όπως εύχομαι να γίνω και 103 και όλο αυτό πραγματικά δεν με φοβίζει πια ούτε στο ελάχιστο. Να σου πω γιατί; Γιατί κάποια στιγμή σε αυτά τα 8 χρόνια συνειδητοποίησα πως είναι ευλογία μεγάλη να μεγαλώνεις, που αυτό το προνόμιο το στερούνται πολλοί, ειδικά στις μέρες μας.
Παρατήρουσα και παρατηρώ νεαρούς ετών 50 και γέρους ετών 20 να φυτοζωούν σε πεθαμένες ουσιαστικά σχέσεις και να έχουν το «βαριέμαι» ως προσευχή τους.

Χάνεις τα Χρόνια σου;
Νέοι άνθρωποι να χάνονται έτσι ξαφνικά και μεσήλικες με ζωές τακτοποιημένες να κάνουν νέα ξεκινήματα από το πουθενά και κάπου εκεί αρνήθηκα πως ένας αριθμός είναι ικανός να καθόρισει τι μπορώ και τι δεν μπορώ να κάνω στη ζωή μου από εδώ και πέρα.
Τώρα θα μου πεις είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται; Φυσικά και όχι. Ήθελε και πάντα θέλει δουλειά με τον εαυτό σου διότι όταν συνειδητά αποφασίζεις να ζήσεις σαν ύπαρξη, σαν οντότητα και όχι σαν αριθμός, έχεις διαρκώς να αντιμετωπίζεις μια μάζα ανθρώπων που ¨αγχώνεται¨ για εσένα που μεγαλώνεις και δεν εχεις έχεις γυρίσει αρκετά τον κόσμο τώρα που είσαι νέος.
-> Δεν έχεις βρει το σύντροφο της ζωής σου
-> Δεν έχεις την τέλεια καριέρα και άλλους τόσους πρόθυμους να σου υποδείξουν τι κάνεις λάθος στη ζωή σου, πολύ απλά επειδή επέλεξες να τη ζεις διαφορετικά απο εκείνους.
Ας μάθουμε και ένα μυστικό λοιπόν σήμερα. Δεν είσαι γάλα για να έχεις ημερομηνία λήξης.
Δικαιούσαι να κάνεις ό,τι θέλεις, στην ηλικία που θέλεις να το κάνεις. Επανάλαβε μαζί μου.
ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΑΞΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ!
Κανένας δεν μπορεί να σε αναγκάσει να κάνεις τη σωστή επιλογή για την επαγγελματική σου πορεία απο τα δεκαεπτά σου. Δεν είσαι υποχρεωμένη να κάνεις παιδιά πριν τα 30 αν δεν είσαι έτοιμη, υπάρχουν γυναίκες που κάνουν παιδιά στα 40 τους, άλλες που υιοθετούν και άλλες που δεν κάνουν καθόλου παιδιά και λόγος δεν πέφτει σε κανέναν εκεί έξω.
Ούτε είσαι υποχρεωμένος στα 30 σου να είσαι επαγγελματικά φτασμένος για να ζεις μια ολόκληρη οικογένεια, διότι αν δεν σου ταιριάζει αυτό το πρότυπο πολύ απλά να είσαι περήφανος για τον εαυτό σου που δεν ακολουθεί το πρότυπο ανδρών που υποκρίνονται και πίσω απο την οικογένεια ζουν μια διπλή ίσως και τριπλή ζωή! Επίσης αν θέλεις να γίνεις νοικοκυρά να γίνεις φτάνει να είναι επιλογή σου.
-> Αν θέλεις να γυρίσεις τον κόσμο με ένα ποδήλατο,κάντο το! Έτσι απλά!
-> Αν κουράστηκες και βαρέθηκες στην πόλη πήγαινε σε ένα χωριό η σε ένα νησί να ηρεμήσεις και αν και πάλι το μετανιώσεις ξαναγύρισε πίσω στο καυσαέριο.
-> Αν θέλεις να παίξεις μπουγέλο με τα παιδιά σου παίξε.
-> Αν θέλεις να γίνεις ηθοποιός, καλλιτέχνης άφησε πίσω την νομική ή το γραφείο της μαμάς ή του μπαμπά και γίνε. Γίνε αυτό που θέλεις να γίνεις, εσύ. Μόνο εσύ!
Πες όχι, Πες ναί, Πες συγγνώμη, πες άντε πήγαινε στο καλό τώρα. Μόνο θυμήσου να ζήσεις τα χρόνια σου όπως ΕΣΥ θέλεις και ΟΧΙ όπως σου είπαν πως ΠΡΕΠΕΙ να ζήσεις!
Να αγαπάς και να τιμάς κάθε φορά τα κεράκια που σβήνεις στην τούρτα σου, να αγαπάς τα σημάδια του χρόνου στο σώμα και το πρόσωπο σου, να τιμάς και να σέβεσαι τα σημάδια που έχεις στην ψυχή σου και να μην σταματάς να αναζητάς εκείνες τις δράσεις στη ζωή σου που θα σε πάνε παραπέρα.
Δεν είναι τρομακτικές οι ηλικίες και τα χρόνια που περνούν. Τρομακτικά είναι μόνο αυτά τα χρονοδιαγράμματα που επιβάλει η κοινωνία στους ανθρώπους της για να τους βάζει σε κουτιά και να μην αποτελούν απειλή για τη δομή της. Γιαυτό σου λέω δεν έχεις να αισθάνεσαι φόβο ούτε για τα «άντα» ούτε για τα «ήντα» παρά μόνο για τα χαμένα χρόνια. Θυμήσου το όσο πιο νωρίς μπορείς .Τελικά πάντα νωρίς θα είναι. Όσο φροντίζεις να κρατάς την ψυχή σου νέα και να την θρέφεις με αγάπη και συμπόνια, θα είναι αδύνατον να είναι αργά.
“Εσύ έχεις τα πινέλα εσύ έχεις και τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα”
Νικος Καζαντζάκης
ΝΑΜΑΣΤΕ
- Τροφή και Ψυχολογία
- Μαθαίνοντας να ακούμε την καρδιά μας.
- Οι 5 αρχές του Ρέικι στην γλώσσα της καθημερινότητας.
- Πως να μάθουμε στα παιδιά να ακούν την καρδιά και την ψυχή τους.
- Δέσμευση και Αληθινή Αγάπη | Μπορεί να συνυπάρξει;
- Συγχώρεση | Η θεραπεία της ψυχής μας!
- Ψυχολογία Εφήβων και Ρέικι,
- Οι αιτίες της ασθένειας και η Ολιστική προσέγγιση του Ρέικι.
- Ο Νόμος της Πίστης και η θεραπεία μέσω της Προσευχής,
- Μοναξιά και Μοναχικότητα.
- Η δύναμη της λέξης “ευχαριστώ” και η ευγνωμοσύνη
- Το υποσυνείδητο και η αυτοπεποίθηση
- Μην αφήνεις τον φόβο και τα πρέπει να σε νικήσουν
Σχόλια