Θέλω και Μπορώ | Φιλοσοφία Ζωής

χαρούμενος άνδρας με κόκκινη μπλούζα σε θαλασί τοίχο

Θέλω και Μπορώ | Φιλοσοφία Ζωής

Ναι, μπορώ. Αυτό που κάποτε φάνταζε αδύνατο, μπορώ να το κάνω και εγώ!

Είναι και κάποιες στιγμές που η ζωή σε φοβίζει τόσο πολύ. Είναι εκείνες οι στιγμές που η πραγματικότητα που βιώνεις στο τώρα σου σε εξουθενώνει ψυχικά και σωματικά. Που η αλήθεια σου είναι ταυτόχρονα και το ξίφος που σε κομματιάζει σιγά σιγά. Στιγμές που αισθάνεσαι τόσο μεγάλο φόβο μέσα στις καταστάσεις που βρίσκεσαι που θα ευχόσουν να βρίσκεσαι στην άλλη άκρη της γής και να μην ξέρεις κανεναν και να μην σε ξέρει κανένας. Μπορώ!

Στιγμές που ο πόνος που αναβλύζει από τα βάθη της ψυχής σου είναι τόσο μεγάλος που πολλές φορές ίσως σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις ξανά μέσα στην μήτρα της μητέρας σου και να κοιμάσαι ασφαλής και γαλήνιος μακριά από τις σκληρές αλήθειες της ζωής.

μπλέ ορίζοντας
Μέσα από αυτές τις δύσκολες στιγμές της ζωής σου ξέρεις τι συμβαίνει; Συμβαίνει ότι ανακαλύπτεις, θυμάσαι και φέρνεις στην επιφάνεια τον δυνατό σου εαυτό που τόσο καιρό νόμιζες και πίστευες ότι δεν έχεις.
Όμως η ψυχή θα πολεμήσει για να βγεί στο φώς ο αληθινός, δυνατός ,γεμάτος φώς, εαυτός σου. Γιατί εκείνη γνωρίζει τις αντοχές και το μεγαλείο! Έχει φτάσει η κατάλληλη στιγμή για να σε κάνει να το δείς και να το πιστέψεις. Μπορώ!
Μαθαίνεις ότι ο άνθρωπος τα αντέχει σχεδόν όλα. Ότι όλοι μας φέρουμε μέσα μας το καλό και το μη καλό, το θεό και το θηρίο παράλληλα. Μαθαίνεις ότι ο άνθρωπος είναι έτσι φτιαγμένος για να δώσει μάχες και μέσα από τους ανέμους και τις καταιγίδες σου μαθαίνεις πως να περπατάς με θάρρος και δύναμη στην καρδιά και την ζωή σου. Μαθαίνεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να σταματήσει η καταιγίδα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι υπομονή.

Αποδέχεσαι το πρόβλημα, την πληγή σου, το τραύμα σου και υπομένεις φροντίζοντας τον εαυτό σου για όσο χρόνο χρειάζεται για να σταθείς και πάλι στα δικά σου πόδια.

Να αγαπήσεις πιο πολύ τον εαυτό σου και έτσι να αποκτήσεις πια την εμπιστοσύνη στη ζωή που είναι πάντα εκεί για εσένα και σε στηρίζει, φτάνει να την εμπιστευτείς. Κάπου εκεί στο ταξίδι σου προς τα μέσα, ανακαλύπτεις ότι μπορείς να λυτρωθείς από τον πόνο που νιώθεις, στηριζόμενος πια μόνο στις δικές σου δυνάμεις και όχι σε κάποιον άλλο ¨σωτήρα¨. Ανακαλύπτεις ότι είσαι ο μόνος υπεύθυνος και έχεις την ευθύνη να θεραπεύσεις τις πληγές σου. Μονάχα εσύ μπορείς να διώξεις όλους εκείνους τους φόβους που σε κρατάνε εγκλωβισμένο στη φυλακή σου.
–> Μπορείς να ξεπεράσεις ότι σε κάνει να υποφέρεις,
–> Μπορείς να στείλεις μακριά όλες εκείνες τις σκέψεις, πεποιθήσεις που απομυζούν συνεχώς την ενέργειά σου από το νού και την ψυχή,
–> Χρειάζεται να αντικρίσεις και να αντιμετωπίσεις συνειδητά πια όλες αυτές τις ανυπόφορες και ανατριχιατικά άσχημες αλήθειες που σε στοιχειώνουν,
–> Να τις κοιτάξεις ξεκάθαρα και να δείς τις αδυναμίες σου, τις ανασφάλειες σου και τις αποτυχίες σου,
–> Χρειάζεται να αντέξεις,
–> Να σκάψεις όλα τα σκοτεινά δωμάτια της ψυχής σου. Εκείνα τα κλειδωμένα με πολλά λουκέτα. Έτσι ώστε μπορέσεις τελικά να δείς και να κατανοήσεις πλέον πόσο δυνατή είσαι.  Έτσι μέσα από αυτό το “σκάψιμο” μπορείς να φτάσεις στην αλήθεια, στην πηγή που λέγεται Ζωή.  Μπορώ!
χέρι στο φώς

Και τότε να αρχίσεις πραγματικά να ζείς και να μάθεις ότι η ζωή τελικά είναι όμορφη γιατί σε μαθαίνει ότι πραγματικά είσαι!

Σκαλίζοντας πολύ βαθιά μέσα στην ψυχή σου ανακαλύπτεις λοιπόν ποιός είσαι, βλέπεις πόσα αξίζεις. Ότι μπορείς να λάμπεις μέσα στο σκοτάδι. Να νικήσεις, και να σταματήσεις να συντηρείς τους φόβους σου με το ίδιο σου το αίμα που σε κρατάει αλυσοδεμένο. Ότι μπορείς να καταφέρεις πολλά περισσότερα από όσα πίστευες ότι μπορείς. Μπορώ!
Είσαι εσύ ο σκηνοθέτης της ζωής σου, μόνο εσύ! Σε όλα τα πιθανά σενάρια που θές να επιλέξεις ή σε όποια ήδη έχεις επιλέξει!
Επανέλαβε μετά απο εμένα!

Μπορώ! Ναι,μπορώ! Μπορώ να καταφέρω ότι επιθυμεί η καρδιά μου!

Νάμαστε

Περισσότερα άρθρα δείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *