Ρέικι και Θεραπεία Καρκίνου

χέρια και πεταλούδα

Ρέικι και Θεραπεία Καρκίνου

Ρέικι και Θεραπεία Καρκίνου

Η δύναμη του ρέικι στους ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με τα συμπτώματα του καρκίνου μπορεί να είναι πολύ μεγάλη.
Η θετική αντιμετώπιση της ζωής είναι ένα ξεκίνημα για να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας. Η εσωτερική αρμονία αγκαλιάζει την
ύπαρξή μας και μας παρακινεί να δούμε τον εαυτό μας από μία άλλη οπτική, να του δώσουμε την αγάπη που του αξίζει, να τον συγχωρήσουμε για όποια λάθη του. Η ενέργεια Reiki (ρέικι) φροντίζει με αγάπη και σοφία να μας περιβάλλει με την θεραπευτική της δύναμη και να μας κάνει να ενδιαφερθούμε ξανά για τις αξίες της ζωής μας, προάγοντας τις θεικές αρετές που είναι τα δώρα που φέρνει η ψυχή μας από τον δημιουργό μας.
Χέρια στο σκοτάδι
Πώς μπορεί να βοηθήσει την θεραπεία των καρκινοπαθών;  Το Reiki είναι μια Ιαπωνική ενεργειακή ολιστική μέθοδος θεραπείας, μείωσης του στρές, χαλάρωσης και αναζωογόνησης σε όλα τα επίπεδα. Μελέτες ανά τον κόσμο έδειξαν ότι εκτός από την αποβολή της έντασης και της οποιαδήποτε ανησυχίας μεταξύ των ασθενών, το Reiki μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με σκοπό την ενίσχυση και την επίσπευση της θεραπείας καθώς προσφέρει και άλλα οφέλη.
Στην πραγματικότητα μερικές μελέτες έχουν διερευνήσει την επίδραση του Reiki σε ασθενείς που υποβάλλονται ταυτόχρονα σε θεραπεία καρκίνου. Αυτές οι μελέτες έχουν βρεί ότι παρόλο το Reiki δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση άλλες θεραπείες για τον καρκίνο, μπορεί να τις ενισχύσει και να προσφέρει πολλά οφέλη καθώς αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα και τον κίνδυνο του καρκίνου.
Μερικά από τα οφέλη του Reiki στην θεραπεία του καρκίνου:
  • Τόνωση και ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού και του νευρολογικού συστήματος,
  • Μείωση των παρενεργειών της χημειοθεραπείας και της φαρμακευτικής αγωγής.
  • Ανακούφιση και μείωση των πόνων,
  • Ενίσχυση και ξεμπλοκάρισμα του κυκλοφοριακού συστήματος,
  • Επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου.
Το Reiki και η λειτουργία του στη θεραπεία του καρκίνου: Οι άνθρωποι που ασκούν το Ρέικι κατανοούν ότι ο πόνος και η ασθένεια στο σώμα αποτελούν παράδειγμα των αποκλεισμένων ενεργειακών οδών. Ο στόχος λοιπόν των θεραπειών Ρέικι είναι να ενισχύσει τη ροή της ενέργειας μέσω αυτών των διαταραγμένων οδών, μειώνοντας έτσι τον πόνο και ενισχύοντας την φυσική ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τις ασθένειες και να θεραπεύεται. Το Ρέικι μπορεί να μειώσει δραστικά ορισμένα από τα δυσάρεστα συμπτώματα που συνήθως εμφανίζουν οι ασθενείς, όπως την αδυναμία, το άγχος, το στρες και την ναυτία.
δέντρο σε λίμνη
Επιπλέον μπορεί σημαντικά να βοηθήσει και να βελτιώσει τη συναισθηματική υγεία του ασθενούς καθώς είναι ολιστική θεραπεία δηλαδή αφορά την ολότητα του ανθρώπου, νοητικό σώμα, συναισθηματικό σώμα, φυσικό και πνευματικό σώμα. Επίσης απελεύθερώνει όλα τα αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις που έχουν φωλιάσει στην ψυχή και χρειάζονται απελευθέρωση.
Η αρνητικότητα και η περιορισμένη αντίληψη της αγάπης εισπράττεται από την ψυχή μας και η αντίδραση της σε αυτό τον τρόπο ζωής που της επιβάλλει η προσωπικότητα είναι να αρρωσταίνει. Η ενέργεια Ρέικι είναι το δώρο του ανώτερου εαυτού μας. Προσπαθεί πάντα να μας προσεγγίσει και να μας μεταβιβάσει την γνώση και την καθοδήγηση ώστε να ανακαλύψουμε ολόκληρο τον εαυτό μας. Να αισθανθούμε τη διαδρομή μας στη γή σαν μια εμπειρία και να την ολοκληρώσουμε με χαρά και επίγνωση.

Σημαντική σημείωση:

Το Ρέικι είναι μια Ιαπωνική ολστική μέθοδος. Δεν αντικαθιστά την κλασσική ιατρική μπορεί όμως να λειτουργήσει παράλληλα με οποιαδήποτε αγωγή και να βοηθήσει ώστε να επιτευχθεί πιο άμεσα και ανώδυνα η θεραπεία.

ΝΑΜΑΣΤΕ

Για περισσότερα άρθρα βρείτε τα εδώ:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *