Η θλίψη είναι ο δάσκαλος της ζωής μας

Η θλίψη είναι ο δάσκαλος της ζωής μας

Η θλίψη είναι ο δάσκαλος στη ζωή μας. Aς τον ακούσουμε.

Όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται βαθιά μέσα στη θλίψη του, απογοητεύεται πολύ εύκολα, δεν ελπίζει και δεν χαίρεται το δώρο που λέγεται ζωή. Ξεκινάει να πολεμάει τον ίδιο του τον εαυτό. Aυτή τη θλίψη και βαθιά στεναχώρια που αισθάνεται μέσα του και πιέζεται όλο και περισσότερο για να προσπεράσει αυτό το ¨ κακό ¨ συναίσθημα. Ψάχνει διαρκώς τρόπους να το καταπολεμήσει, να απαλλαγεί από αυτό και δεν το αντέχει.
Συνεχώς αναπτύσσονται μέσα του ενοχές και μνησικακία προς τον ίδιο και ένα μεγάλο γιατί. Γιατί σε μένα; Κάπου εκεί το μυαλό και η καρδιά του μουδιάζουν και προσκολλείται σε ένα συγκεκριμένο σημείο αισθανόμενος ανίκανος συναισθηματικά και κατά επέκταση νοητικά και σωματικά να πάει παρακάτω στην ζωή του και να βρεί ένα καινούριο ρυθμό και σκοπό ύπαρξης.
κορίτσι μνε φαναράκι μέσα στην θλίψη
Αυτό που φοβάσαι και σε κάνει να νιώθεις απογοήτευση θυμό ή και ντροπή, πολλές φορές είναι αυτό που σε καθιστά συναισθηματικά ευάλωτο και δεν σε αφήνει να χαρείς και να δείς τη ζωή σου αλλιώς.
Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να είχες κάνει περισσότερα για να αποτραπεί μια συγκεκριμένη κατάσταση στη ζωή σου και συνεχώς αμφιβάλλεις για σένα και θλίβεσαι γιατί σε θεωρείς υπαίτιο για ότι στρεβλό, ολέθριο και άσχημο έχει συμβεί κατά την διάρκεια της ζωής σου. Όλες αυτές οι σκέψεις σε κατακλύζουν από την κορυφή ως τα νύχια και εσύ κάπου εκεί παραιτήσε και βάζεις στον εαυτό σου την ταμπέλα της παραίτησης, της ενοχικότητας και της αναξιότητας μέχρι που νιώθεις πως δεν αξίζεις για τίποτα και για κανέναν σε αυτόν τον κόσμο. Όλα πάνε λάθος.
Χρειάζεται να καταλάβεις και να νιώσεις το ότι πρέπει να αποδέχεσαι την θλίψη σου, όχι σαν το μελανό σημείο στη ζωή σου. Αλλά σαν μία κατάσταση που απλώς υπάρχει και συμβαίνει στο τώρα σου. Χωρίς να την επικρίνεις ή να βάλλεσαι κατά του εαυτού σου αλλά ταυτόχρονα και χωρίς να την επικαλείσαι με αδιέξοδο τρόπο.
Τότε η θλίψη μπορεί να γίνει ένας φίλος σου και όχι εχθρός σου.
Τότε σε αυτή την περίπτωση αν την αποδεχθείς ως ένα φίλο που ήρθε να σε βρεί για να σου δώσει το μήνυμά της, για να σε μάθει κάτι, να σου τονίσει κάποιες σημαντικές αλήθειες που χρειάζεται να δείς και να διαχειριστείς, να σε προστατέψει από κάτι πιο σοβαρό, τότε μόνο θα αισθανθείς πιο ήσυχος εσωτερικά. Πιο συνειδητοποιημένος, ώριμος και έτοιμος για τις μεγάλες αλλαγές που για καιρό βρίσκονταν στην αναμονή. Όταν την αντιμετώπισεις με σεβασμό, ηρεμία και αγάπη θα αισθανθείς άμεσα διαφορετικά και δεν θα προσπαθήσεις να την αλλάξεις ή να την ελέγξεις.
θλίψη μέσα μας

Γιατί έρχεται η θλίψη;

Η θλίψη έρχεται μόνο για να σου πει ότι κάτι χρειάζεται να αλλάξεις στον τρόπο σκέψης και στον τόπο προσέγγισης της δικής σου και μόνο αλήθειας, του δικού σου τρόπου ζωής που δεν είχε φανερωθεί ακόμα. Κάθε σύμπτωμα του που εσύ μπορεί να θεωρείς άχρηστο, είναι χρήσιμο τελικά αν δεις τα οφέλη του.
Η θλίψη ήρθε για να σου πει άλλαξε τώρα κάτι στη ζωή σου, μάθε να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και να λαμβάνεις σοβαρά υπόψιν τις σκέψεις σου και την δική σου κρίση.
Γίνε η προτεραιότητά σου. Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους και αποφάσισε να κάνεις αυτό που σου αρέσει και αγαπάς εσύ περισσότερο και όχι οι άλλοι και τα χατίρια τους. Κάνε το χατίρι του εαυτού σου. Πες του ναι σε ακούω και θα κάνω αυτό που θέλω εγώ πραγματικά.
Πάψε να ανέχεσαι κάθετί που σε προσβάλει και αποτελεί εμπόδιο στην προσωπική σου εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα και θυμίσου πως κάπου εδώ είναι η ώρα να εκτιμήσεις αυτά που μέχρι τώρα απλά προσπερνούσες , αγνοούσες ή περιφρονούσες.
Η απουσία των οποίων έφερε στη ζωή σου την θλίψη και την χλωμιασμένη έκφραση στο πρόσωπο και την καρδιά σου με αποτέλεσμα να χάσεις τη ζωντάνια και το φώς που σου αξίζει.
Η θλίψη ήρθε για να σου πεί ότι πρέπει να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου και να είσαι πρώτα από όλα εσύ καλά με ότι κάνεις, να σε σέβεσαι και να μην προσπαθείς να αλλάξεις τον αληθινό μοναδικό και ξεχωριστό εαυτό σου για τους άλλους.
Δεν μπορεί να το κάνει κανείς άλλος για σένα αν εσύ ο ίδιος πρώτα δεν μάθεις και γνωρίσεις τι σημαίνει αγάπη. Οι αλλαγές επέρχονται ως αποτέλεσμα στη ζωής σου επειδή εσύ τις θέλεις και από αγάπη για σένα. Για τον τόσο πολύτιμο θαυμάσιο και ξεχωριστό εαυτό σου!
Τόλμησε το! Μπορείς!
ΝΑΜΑΣΤΕ 
Περισσότερα σχετικά άρθρα θα βρείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *