Θυμήσου ότι δεν είσαι “χαλασμένος”, γεννήθηκες τέλειος!

θετική σκέψη

Θυμήσου ότι δεν είσαι “χαλασμένος”, γεννήθηκες τέλειος!

Θυμήσου ότι δεν είσαι “χαλασμένος”, γεννήθηκες τέλειος.

Η «διόρθωση» του εαυτού σου είναι μια δουλειά που δεν θα ολοκληρώσεις ποτέ, επειδή ο στόχος σου στηρίζεται σε λαθεμένη βάση. Δεν μπορείς να διορθώσεις τον εαυτό σου, επειδή δεν είσαι χαλασμένος. Μπορεί να κατασκευάσεις έναν ολόκληρο κόσμο βάσει της πεποίθησης ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί σου και να σπαταλήσεις μια ολόκληρη ζωή προσπαθώντας να το διορθώσεις. Αν αυτή η σκέψη σε τρομάζει καλά κάνει.
Be Happy
Αμφισβητείς συνεχώς τα κίνητρα,τις πράξεις και τις σχέσεις σου, ενώ το μόνο που θα χρειαζόταν να αμφισβητήσεις είναι η
υπόθεση ότι είσαι ελλιπής. Το κύριο πράγμα που δεν πάει καλά μαζί σου είναι η σκέψη ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί σου.

 Το πρόβλημά σου είναι ότι σκέφτεσαι ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Αν εστιάσεις την προσοχή σου για όσο χρειάζεται στις λαθεμένες υποθέσεις, θα επιβεβαιωθούν. Ύστερα θα έλκεις ανθρώπους που θα σου λένε αυτά που λες εσύ στον εαυτό σου και τότε τα ελαττώματα σου θα φαίνονται πραγματικά αληθινά. Όμως αυτό δεν τα κάνει αληθινά. Απλώς αποδυκνύει ότι ο νους σου είναι αρκετά ισχυρός ώστε να δημιουργεί έναν κόσμο και μετά να ζει μέσα σε αυτόν.

Η αίσθηση της ανεπάρκειάς σου είναι κάτι που έχεις μάθει να πιστεύειεις. Δεν γεννήθηκες με αυτήν. Την κόλλησες στο δρόμο, σαν την ανεμοβλογιά. Όποιος σου είπε ότι κάτι δεν παέι καλά μαζί σου, έπασχε απο την ίδια ψευδαίσθηση. Η ψυχική κακοποίηση του εαυτού σου είναι ένας αποδυναμωτικός κληρονομικός κύκλος που μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά, μέχρι να αποφασίσει κάποιος να την σπάσει τώρα, αυτή τη στιγμή – και αυτός είσαι εσύ.

Αν δεν τον σταματήσεις στη δική σου ζωή, τα επόμενα στη σειρά είναι τα παιδιά σου.

Τα μικρά παιδιά δεν έχουν αντίληψη των ατέλειών τους. Τριγυρνάνε ολόγυμνα, χαϊδεύουν τα γεννητικά τους όργανα με ενθουσιασμό μαθαίνοντας το σώμα τους, κλαίνε όταν πέφτουν, γελάνε εκστατικά όταν δουν κάτι αστείο, ζητούν αυτό που θέλουν όταν το θέλουν, δεν ντρέπονται όταν κάνουν εμετό, πάιζουν με όποιον θέλουν, ανεξάρτητα από ηλικία, χρώμα βάρος ή καθρό εισόδημα και βρίσκουν συναρπαστικό το σκουλαρίκι στον αφαλό σου που είναι από τη δεκαετία του ΄70.
φούσκες νερού
Τα μικρά παιδιά ζούν χωρίς να απολογούνται ποτέ. Κίνητρο τους είναι η χαρά όχι η αποδοχή. Δεν χρειάζονται ψυχοθεραπεία, επειδή δεν αμφισβητούν τον εαυτό τους.  Άλλωστε στόχος της ψυχοθεραπείας είναι να ξαναβρεί κανείς την χαμένη μαγεία της παιδικής ηλικίας. Υποχρεώνουμε τα παιδιά να ανταλλάξουν την ψυχή τους με την εκπαίδευση, πράγμα που τα κάνει κοινωνικά αποδεκτά, αλλά πνευματικά ανίκανα. Το «παιδεύω», που προέρχεται από το «παις-παιδός», σήμαινε κάποτε παιδαγωγώ, διαμορφώνω την πνευματική και ηθική ανάπτυξη κάποιου. Σήμερα, εξαιτίας των τιμωριών στις οποίες υποβάλλονταν τα δόλια παιδιά για να εκπαιδευτούν, το ρήμα έχει καταντήσει συνώνυμο του βασανιστηρίου!
Ο μουσικός Μπόμπ Μάρλεϊ δήλωνε: «Δεν έχω εκπαίδευση, έχω έμπνευση. Αν είχα εκπαίδευση, θα ήμουν ένας βλάκας και
μισός». Έχεις εκπαιδευτεί να αισθάνεσαι ανεπαρκής. Είσαι τώρα πρόθυμος να το αμφισβητήσεις αυτό;
Απόσπασμα από το βιβλίο του Alan Cohen «Ρούφηξε τη ζωή αντί να σε ρουφάει».
Ξεκίνα από σήμερα κιόλας την αμφισβήτηση μέσα σου και κατευθύνσου
προς την κατανόηση της ψυχής σου,θυμήσου είσαι κάτι πολύ μεγαλύτερο
από το νου σου!
ΝΑΜΑΣΤΕ!

Παρόμοια άρθρα:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *