Τόλμησε να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα

παιδί και αεροπλάνο

Τόλμησε να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα

Όνειρα και η πραγματοποιησή τους

Τι είναι αυτό που παραμένει ανεκπλήρωτο και συνεχίζει να σας τυραννά;  Με ποιο τρόπο εκδηλώνεται στη ζωή σας; Μήπως ως δυσαρέσκεια, θυμός, θλίψη ή έλλειψη ενέργειας;  Νιώθετε συχνά εκνευρισμό και απογοήτευση από όσα φέρνει η ζωή στο δρόμο σας; 

Η πραγματοποίηση των ανεκπλήρωτων ονείρων μας είναι το πιο σημαντικό καθήκον στα χρόνια της ωριμότητάς μας, που χρειάζεται να υλοποιηθεί, προτού μια τραγωδία μας κλονίσει. Αυτό σημαίνει ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε που θα κατακτήσουμε πρώτα την πληρότητα, δίνοντας σκοπό και νόημα στην ύπαρξή μας.

μπαλαρίνα άντρασ και παιδί

Τι σημαίνει “ζωή ανεκπλήρωτη;” Τι σημαίνει “ανεκπλήρωτα όνειρα;”

Σε αυτήν λοιπόν περιλαμβάνονται όλες οι πλευρές σας που δεν έχουν ακόμα ενσωματωθεί επαρκώς στην εμπειρία σας. Βαθιά στο νού μας ηχούν ως αδιάκοπο  μουρμουρητό “θα μπορούσα ή θα έπρεπε να είχα κάνει…”, ως  αμφισβήτηση για τις επιλογές που κάναμε ή ως έντονη λαχτάρα που μας κρατά ξάγρυπνους μέσα στη νύχτα.

Χωρίς να το περιμένουμε, μας  καταβάλλει η θλίψη και δεν καταλαβαίνουμε γιατί. Μέσα μας κυριαρχεί η αίσθηση ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αστοχήσαμε ή δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι το οποίο νιώθουμε σίγουροι ότι θα έπρεπε να είχαμε κάνει.

Που κάνουμε λάθος;

Τι είναι η ζωή μας σήμερα και γιατί είναι τόσο διαφορετική από εκείνη που ξεκινήσαμε να ζήσουμε? 

Όλοι μας κουβαλάμε ένα τεράστιο απόθεμα από εγκαταλελλειμένα, απραγματοποίητα και ανεκμετάλλευτα ταλέντα, όνειρα και δυνατότητες. Ακόμα και αν έχετε κατακτήσει τους βασικούς σας στόχους και είναι ελάχιστα αυτά για τα οποία μετανιώσατε, υπάρχουν σημαντικές εμπειρίες τις οποίες ΠΟΤΕ δεν προσεγγίσατε.

Αν είστε μοναχοπαίδι, ποτέ σας δεν γνωρίσατε τι σημαίνει να έχεις αδελφό ή αδελφή. Αν είστε γυναίκα, ορισμένες από τις εμπειρίες που ζούν οι άντρες σσας είναι άγνωστες. Αν είστε παντρεμένος, δεν ξέρετε τι σημαίνει εργένικη ζωή και ούτω  καθεξής.

Σε κάθε επιλογή αντιστοιχεί και μια εναλλακτική δυνατότητα.  Τώρα θέλω να αναλογιστείτε για μια στιγμή κάτι στη ζωή σας το οποίο δεν μπορείτε να κάνετε, και κατα συνέπεια, σας κάνει να νιώθετε μειονεκτικά.

Τι είναι αυτό για το οποίο νιώθετε μειονεκτικά; Οι διαρκείς  απαιτήσεις των παιδιών ή της δουλειάς σας; Η αμέλεια του/της  συντρόφου σας; Οι περιορισμοί από μία πάθηση; Ό,τι και αν είναι αυτό που λείπει, είναι κομμάτι των παραμελημένων σας ονείρων μας. Μια ζωή δεν αρκεί για να ζήσουμε όλες τις εμπειρίες που θα θέλαμε να ζήσουμε. Είναι Αλήθεια. Όμως οφείλουμε να βλέπουμε τις παραμελημένες, παθιασμένες επιθυμίες μας. Χρειάζεται να δούμε από ποιά βάθη αναδύονται και μας κατακλύζουν. Το πρόβλημα ξεκινά με όσα δεν επιλέξατε και αν δεν κάνετε κάτι για αυτό. Το υποσυνείδητο τελικά μολύνεται και κάποια στιγμή αποζητά εκδίκηση.

Η ζωή και τα ονειρά μας

Η ζωή, τα όνειρα, που δεν ζήσαμε  δεν “εξαφανίζονται” με το να τα αγνοούμε. Λάθος πιστεύουμε ότι όσα αφήσαμε πίσω μας δεν μας είναι πλέον χρήσιμα, ούτε μας αφορούν πια. Αντιθέτως, καθώς τα χρόνια περνούν, η ζωή αυτή γίνεται απείθαρχη και υπόγεια. Τα μη ανεκπλήρωτα ονειρά μας γίνονται φαντάσματα και μας “χτυπούν” την πόρτα συχνά. Είτε το θέλουμε είτε όχι.

Φυσικά κανένας δεν μπορεί να πραγματοποιήσει όλες τις δυνατότητες  που έχει στη ζωή του. Υπάρχουν όμως ζωτικές πλευρές στην ύπαρξή σας που χρειάζεται να έρθουν στην επιφάνεια. Όχι απλά χρειάζεται! Το οφείλουμε στον εαυτό μας να τα πραγματοποιήσουμε! Αλλίως ποτέ δεν θα καταφέρετε να νιώσετε ολόκληροι.

Όταν στο μέσο της ζωής μας ξαφνικά αρχίζουμε να υποφέρουμε από κατάθλιψη, να μισούμε το σύντροφο μας, τη δουλειά , την ίδια τη ζωή μας, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι η ζωή που δεν ζήσαμε αποζητά τώρα την προσοχή μας.

Είναι τα ανεκπλήρωτα όνειρα μας που τώρα ψάχνουν να βρούν διέξοδο! Εάν δεν τα υλοποιήσουμε θα παραμείνουμε με το αίσθημα κενού και απελπισίας. Μία αίσθηση ανίας ή και αποτυχίας.

Δεν αρκεί λοιπόν να απωθείτε τα ενοχλητικά αυτά συναισθήματα ούτε να εκτελείτε με ευσυνειδησία τα καθημερινά σας καθήκοντα. Μονάχα η επίγνωση για τις ιδιότητες του σκιώδη εαυτού σας. Του εαυτού που ακόμα δεν έχει έρθει στο φώς της  επιφάνειας, θα σας βοηθήσει να βρείτε τον κατάλληλο χώρο για το ανεκπλήρωτο σκοτάδι μέσα σας.

Να γίνει έτσι η εμπειρία σας  περισσότερο ικανοποιητική. Αυτό εξαρτάται από εσάς τον χρόνο και τον χώρο που θα δώσετε στο εσωτερικό σας σκοτάδι ώστε να φωτιστεί ή να μάθει συνειδητά ότι έχει τον χώρο του.

Πως αποκτάμε μεγαλύτερη επίγνωση; Μπορείτε απλά να ρίξετε μια ματιά στα ανεκπλήρωτα όνειρα σας για να δείτε πως θα ήταν αν είχατε ακολουθήσει έναν διαφορετικό  δρόμο. Είτε μέσω της ψυχοθεραπείας ή των εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης της ψυχής. Με αυτούς τους τρόπους μπορείτε να εξερευνήσετε το αδιάβατο αυτό μονοπάτι, χωρίς να βλάψετε τον εαυτό σας αλλά ούτε και κανέναν άλλον.

Ανταμοιβή – Όνειρα

Η ανταμοιβή σας θα είναι μια αίσθηση σκοπού και γνησιότητας. Όταν αποκτάτε επίγνωση για τη ζωή που δεν ζήσατε, υπερβαίνετε τους  περιορισμούς σας και αποκτάτε βαθύτερη και μεγαλύτερη συναίσθηση.  Το εγώ και ο ανώτερος εαυτός συνενώνονται και ξεκινούν να  συνεργάζονται. Αποκτάτε τη δύναμη να σταματάτε τη γκρίνια και τις αρνητικές σκέψεις και συμπεριφορές που σας κρατούν εγκλωβισμένους.  Εξερευνώντας όσα δεν ζήσατε αποκτάτε ζωτικότητα, ενέργεια και επιβεβαίωση για «όσα υφίστανται».

ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΠΟΤΕ.

ΝΑΜΑΣΤΕ

Περισσότερα σχετικά άρθρα θα βρείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *