Τα τσάκρα, το ρέικι και η συνδεσή τους με τον νόμο της έλξης

Τα τσάκρα, το ρέικι και η συνδεσή τους με τον νόμο της έλξης

Τα ενεργειακά μας κέντρα (τσάκρας), το Ρέικι και η συνδεσή τους με τον

νόμο της έλξης!

Η αληθινή θεία καθοδήγηση δεν μιλά ποτέ με όρους μομφής ή ενοχής, ούτε υποδεικνύει εάν κάποιος είναι σωστός ή λάθος, καλός ή κακός. Έτσι ο ανώτερος σας εαυτός και οι άγγελοι σας, πάντα επιζητούν μια λύση, κατά την οποία και οι δύο μεριές θα είναι κερδισμένες. Ωστόσο μπορεί περιστασιακά να σας καθοδηγήσουν να απομακρυνθείτε από κάποιες σχέσεις και να σας βοηθήσουν να κλείσετε την πόρτα μιας φιλίας, της οποίας ο σκοπός έχει εκπληρωθεί.
Η λήξη για παράδειγμα μιας σχέσης μπορεί να είναι τρομακτική για όλους. Aλλά αυτή η διαδικασία μπορεί να δημιουργήσει περισσότερες ενοχές σε εκείνους που βρίσκονται στο πνευματκό μονοπάτι.
Υπάρχει πιθανότητα να αναφέρετε στον εαυτό σας:
«Εγώ υποτίθεται ότι πρέπει να βοηθάω τους ανθρώπους και να είμαι ένα στοργικό άτομο», «Μήπως εγκαταλείπω τη φίλη μου, εάν επιλέξω να περνώ λιγότερο χρόνο μαζί της?». Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να επιλέξετε να περνάτε λιγότερο χρόνο με τους παλιούς σας φίλους και περισσότερο με νέους ανθρώπους στη ζωή σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι κρίνετε, κριτικάρετε ή εγκαταλείπετε κάποιον. Ούτε είστε σνόμπ ούτε απομονώνεστε. Απλώς επιτρέπετε στον εαυτό σας να καθοδηγηθεί σύμφωνα με τον πνευματικό νόμο της έλξης.
Μας έλκουν άνθρωποι που οι τρόποι σκέψης τους καθρεφτίζουν τον δικό μας. Τα κοινά ενδιαφέροντα δημιουργούν φιλίες. Καθώς αλλάζει ο τρόπος ζωής σας, είναι φυσικό να ψάξετε για ανθρώπους με τους οποίους να έχετε κοινά σημεία.

Σε ένα ακόμη βαθύτερο επίπεδο, ο τρόπος σκέψης σας επηρεάζει τα ενεργειακά κέντρα του σώματός μας, τα οποία αποκαλούνται «τσάκρα».

Είδη Τσάκρα

Κάθε τσάκρα λοιπόν αντιστοιχεί σε έναν διαφορετικό τομέα της ζωής μας. Οι τομείς που σκεφτόμαστε τον περισσότερο καιρό καθορίζουν ποιά από τα τσάκρα μας, διεγείρονται. Έπειτα σαν ραντάρ έλκουμε και μας έλκουν ανθρώποι με παρόμοιους τρόπους σκέψης. Τα τσάκρα μας στέλνουν προς τα έξω κύματα ενέργειας που επιστρέφουν, σαν σύστημα σόναρ. Όταν συναντάμε κάποιον με παρόμοιο ενεργειακό πρότυπο, η ενέργεια των τσάκρας μας επιστρέφει σε εμάς με θετικό τρόπο. Τότε νιώθουμε έλξη γιαυτόν και μας εκπλήσσει ευχάριστα όταν ανακαλύπτουμε ότι έχουμε κοινά ενδιαφέροντα.
Για παράδειγμα, εάν τον περισσότερο χρόνο σκέφτεστε για τα χρήματα και την ασφάλεια, θα επηρεαστεί το πρώτο σας τσάκρα, το «τσάκρα της βάσης». Βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης. Σαν μαγνήτης θα έλξετε στο φιλικό σας κύκλο άλλους ανθρώπους οι οποίοι επίσης θα έχουν ανησυχίες για τα χρήματα και την ασφάλεια.
Το δεύτερο τσάκρα το «ιερό τσάκρα», σχετίζεται με θέματα του σώματος. Βρίσκεται μεταξύ του αφαλού και του κόκκυγά σας. Άνθρωποι με σωματικά προβλήματα ή εμμονές ως πρός το βάρος, την όρεξη, την υγεία ή τους εθισμούς έχουν ανισορροπία στο ιερό τσάκρα. Υπάρχει η τάση έλξης ανθρώπων με σωματικά θέματα. Τα θέματα που επηρεάζουν το τρίτο τσάκρα ή το ηλιακό πλέγμα, περιλαμβάνουν φόβους σε σχέση με τη δύναμη και τον έλεγχο. Αυτό το τσάκρα βρίσκεται στο μέσο του σώματός μας ίσω από τον αφαλό. Εάν αυτά τα θέματα μας απασχολούν πολύ, έλκουμε κοντά μας ανθρώπους με παρόμοιους τρόπους σκέψης. Τα τρία κατώτερα τσάκρα αφορούν γήινα θέματα.
Το τέταρτο το τσακρα της καρδιάς, είναι το πρώτο από μια ομάδα τσάκρα που αφορούν ανώτερα θέματα. Καθόλου τυχαία τα τσάκρα που επικεντρώνονται στην πνευματικότητα βρίσκονται πιο ψηλά στο σώμα. Το τέταρτο μας τσάκρα το οποίο εδρεύει στο στήθος αφορά την αγάπη. Εκείνοι που εργάζονται με θέματα αγάπης τείνουν να έλκουν στοργικούς ανθρώπους στη ζωή τους.
Το πέμπτο το τσάκρα του λαιμού, αφορά τη δημιουργική έκφραση και επικοινωνία. Εκείνοι που ασχολούνται με το καλλιτεχνικό ή διδακτικό έργο, ειδικά όταν είναι πνευματικής φύσης, επικαλούνται την ενέργεια του τσάκρα του λαιμού. Διεγείρεται ιδιαιτέρως αυτό το τσάκρα όταν ζείτε με ακεραιότητα και προσπαθείτε να κάνετε τα λόγια και τις πράξεις σας να συνάδουν με την εσωτερική σας αλήθεια. Έλκετε ψυχές με παρόμοιους τρόπουςς σκέψης.
Το έκτο τσάκρα «το τρίτο μάτι» επικεντρώνεται στην πνευματική όραση και τα οράματα, εκεί εδρεύει η διαίσθησή μας. Εάν οραματίζεστε και διαλογίζεστε ή εάν είστε εκ φύσεως ενορατικοί, αυτό το τσάκρα είναι ανοιχτό. Θα έλξετε στη ζωή σας ανθρώπους παρόμοιων πνευματικών ενδιαφέροντων και ικανοτήτων.
Το τσάκρα των αυτιών, τα οποία βρίσκονται ακριβώς επάνω από τα φρύδια στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά, σχετίζονται με την ακρόαση του πνεύματος. Εκείνοι που διαλογίζονται σιωπηρά και συντονίζονται με τα μηνύματα του ουρανού μέσω της θεραπείας ρέικι η διαφόρων άλλων εναλλακτικών τεχνικών που επιλέγει ο κάθε άνθρωπος, έχουν διεγείρει τα τσάκρα των αυτιών τους και τείνουν να έλκουν άλλους ακροατές.
Στο εσωτερικό της κορυφής του κεφαλιού βρίσκεται το τσάκρα της κορυφής το οποίο ενεργοποιείται όταν κάποιος άνθρωπος συνειδητοποιεί ότι όλοι είμαστε ένα με το θεό, τον δημιουργό των πάντων.
Ένας άνθρωπος με αυτό τον τρόπο σκέψης φυσικά θα έλξει ψυχές με παρόμοιο τρόπο σκέψης. Έτσι ας πούμε ότι στο παρελθόν οι περισσότερες σκέψεις σας επικεντρώνοταν σε γήινα θέματα, όπως ανησυχία για τα χρήματα και την ασφάλεια. Ο φιλικός σας κύκλος είχε παρόμοιες πεποιθήσεις. Κάποια στιγμή όμως είχατε μια πνευματική αφύπνιση που σας οδήγησε να διαβάσετε και να διαλογιστείτε επάνω σε θεία θέματα. Κάνοντας αυτό η ενέργεια των τσάκρα σας μετακινήθηκε προς τα άνω. Αρχίσατε να ζείτε με το τέταρτο ή το πέμπτο τσάκρα. Μόλις εμφανίστηκε αυτή η αλλαγή είναι φυσιολογικό να χάσατε την «έλξη» που κάποτε νιώθατε για ανθρώπους που ζουν με το τσάκρα του προηγούμενου τρόπου σκέψης σας. Θα αρχίσετε είτε να επιθυμείτε είτε να έλκετε ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια εστίαση με εσάς. Μέσω του νόμου της έλξης, εφόσον έχετε μια θετική προσδοκία, νέοι φίλοι με παρόμοιο τρόπο σκέψης θα μπουν στη ζωή σας.
Νάμαστε!
Περισσότερα σχετικά άρθρα θα βρείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *