Βιώνεις Ευτυχία στην ζωή σου; | Πώς να νιώσεις ευτυχισμένος

Ηλιόσποιροι

Βιώνεις Ευτυχία στην ζωή σου; | Πώς να νιώσεις ευτυχισμένος

Κάθε ημέρα υπάρχει μόνο ένα πράγμα να μάθεις. Πώς να είσαι ειλικρινά ευτυχισμένος. Βιώνεις ευτυχία στην ζωή σου; 

Στην δουλειά μου, ο συχνός προβληματισμός πολλών ατόμων είναι σχετικά με θέματα χαράς και ευτυχίας. Παρόλο που αναζητούν περισσότερη χαρά στη ζωή τους, δε νοιώθουν πεπεισμένοι, ότι μπαίνοντας στη θεραπεία του Ρέικι ή στη τεχνική του  διαλογισμού, θα λάβουν αυτή τη χαρά.

Όταν η ζωή δεν σου δίνει χαρά και ευτυχία, αλλά εσύ νοιώθεις ότι διψάς για αυτά,  αυτό σημαίνει ότι είσαι πνευματιικά πεινασμένος. Όταν είσαι πεινασμένος πνευματικά, θα λάβεις πνευματική τροφή. Όταν δεν πεινάς, δεν θα φάς. Για δεκαπέντε ή είκοσι ή τριάντα χρόνια δεν ενδιαφερόσουν ειλικρινά ή έντονα για την πνευματική ζωή. Το πνευματικό σου σώμα, αφού δεν έχεις κάνει διαλογισμό για τόσα πολλά χρόνια, εάν βουτήξεις μεμιάς στην θάλασσα της πνευματικότητας, δεν θα είσαι σε θέση να κολυμπήσεις.

Ηλιοβασίλεμα και ευτυχία

Δεν μπορείς να αλλάξεις τη φύση σου μέσα σε μία νύχτα. Αυτό χρειάζεται να γίνει αργά, σταθερά, βαθμιαία, για να νιώσεις ευτυχία.

Πρώτα κινούμαστε μέσα στο νερό και σταδιακά μαθαίνουμε να κολυμπάμε. Τελικά θα έρθει κάποια στιγμή που θα είσαι σε θέση να κολυμπάς καλά. Αλλά από τη στιγμή που έχεις εσωτερική πείνα, αυτό σημαίνει ότι είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις να κολυμπάς.

Και έτσι ξεκινάμε το όμορφο ταξίδι. Πώς αρχίζω; Από πνευματική άποψη, κάθε αναζητητής εαυτού και σύμπαντος κατ’ επέκταση είναι ένας αρχάριος. Είναι αυτός που έχει την εσωτερική παρόρμηση να αναπτυχθεί σε κάτι πάντα πιο θεΪκό, πάντα πιό φωτεινό και πάντα πιό ολοκληρωμένο. Τη στιγμή λοιπόν που θέλεις να κάνεις διαρκή και συνεχή πρόοδο, τη στιγμή που θέλεις να υπερβείς τον εαυτό σου, γίνεσαι ένας αιώνιος αρχάριος!

Μπορείς να αρχίσεις διαβάζοντας πνευματικά βιβλία ή γραπτά. Αυτά θα σου δώσουν την έμπνευση που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις.

Μερικές βασικές τεχνικές για να ξεκινήσει κάποιος που διαβάζει τώρα την τέχνη του διαλογισμού, είναι οι εξής:

–> Χρειάζεται αρχικά όταν ξεκινάς να διαλογίζεσαι να νιώθεις ότι είσαι παιδί. Όταν κάποιος είναι παιδί το μυαλό του δεν είναι ακόμη αναπτυγμένο. Στην ηλικία των δώδεκα ή δεκατριών ετών, το μυαλό αρχίζει να λειτουργεί σε ένα διανοητικό επίπεδο αλλά πριν από αυτό, ένα παιδί είναι όλο καρδιά, αισθάνεται ότι δεν γνωρίζει τίποτε. Δεν έχει καθόλου προκατειλημμένες ιδέες για τον διαλογισμό ή την πνευματική ζωή. Το μόνο που θέλει είναι να μάθει τα πάντα εκ νέου. Πρώτα νιώσε ότι είσαι παιδί και μετά προσπαθήσε να αισθανθείς ότι στέκεσαι σε έναν κήπο με λουλούδια. Αυτός ο ανθόκηπος είναι η καρδιά σου. Το παιδί μπορεί να παίξει σε έναν κήπο για ώρες, πηγαίνει από λουλούδι σε λουλούδι, αλλά δεν αφήνει τον κήπο γιατί παίρνει χαρά από την ομορφιά και το άρωμα του κάθε λουλουδιού. Νιώσε ότι μέσα σου υπάρχει ένας κήπος και ότι μπορείς να παραμείνεις μέσα του όσο θέλεις. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να μάθεις να διαλογίζεσαι με επίκεντρο την καρδιά σου.

Νιώσε την Ευτυχία

–> Εάν μπορείς να παραμείνεις στην καρδιά σου, θα αρχίσεις να αισθάνεσαι ένα εσωτερικό κλάμα, αυτό είναι ο πνευματικός ζήλος, το μυστικό του διαλογισμού. Όταν κάποιος ενήλικας κλαίει, συνήθως το κλάμα του δεν είναι ειλικρινές. Όταν όμως ένα παιδί κλαίει, ακόμα και αν κλαίει μονάχα για ένα γλυκό, είναι πολύ ειλικρινές. Εκείνη τη στιγμή το γλυκό είναι ολόκληρος ο κόσμος για αυτό. Εάν του δώσεις 100 ευρώ , δεν θα είναι ικανοποιημένο. Ενδιαφέρεται μόνο για το γλυκό. Όταν ένα παιδί κλαίει αμέσως, ο μπαμπάς και η μαμά του έρχονται κοντά του. Αν μπορείς να κλαίς βαθιά μέσα σου για ειρήνη, φώς και αλήθεια και αν αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που θα σε ικανοποιήσει, τότε ο θεός ο αιώνιος Πατέρας και η αιώνια Μητέρα σας, η ύψιστη συνείδηση, σίγουρα θα έρθει να σε βοηθήσει. Αν μπορείς να κλαίς βαθιά μέσα σου για αυτά που πραγματικά θέλεις να αποκτήσεις ή να συμβούν στην ζωή σου, τότε πιστεψέ με θα γίνει!

–> Χρειάζετε πάντα να προσπαθείς να νοιώσεις ότι είσαι αβοήθητος όπως ένα παιδί. Μόλις νιώσεις ότι είσαι αβοήθητος κάποιος θα έρθει να σε βοηθήσει. Είναι όπως, εάν ένα παιδί είναι χαμένο στο δρόμο και αρχίσει να κλαίει. Κάποιο ευγενικό άτομο θα του δείξει που βρίσκεται το σπίτι του.

–> Νιώσε ότι είσαι χαμένος στο δρόμο και ότι μαίνεται καταιγίδα. Η αμφιβολία, ο φόβος, η ανησυχία, η ανασφάλεια και άλλες μη-θεικές δυνάμεις και ενέργειες, πέφτουν βροχή πάνω σου. Εάν όμως κλαίς ειλικρινά, κάποιος θα έρθει να σε σώσει και να σου δείξει πως να πάς σπίτι σου, που είναι η καρδιά σου. Και ποιός είναι αυτός ο κάποιος;  Είναι ο θεός, ο υπέρτατός σας εαυτός, ο εσωτερικός σας πιλότος. Γνωρίζοντας τον εσωτερικό σου πιλότο ξεκινάς να θυμάσαι και να αναδύεις τον αληθινό μοναδικό σου εαυτό και να βιώνεις ευτυχία.

Να θυμάσαι ότι η ευτυχία είναι επιλογή και ότι εάν θέλεις κάτι πάρα πολύ, η ζωή αργά ή γρήγορα θα σε αποζημιώσει!

ΝΑΜΑΣΤΕ
Περισσότερα σχετικά άρθρα θα βρείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *