Ζώ ή απλά επιβιώνω;

άντρας ηλιοβασίλεμα

Ζώ ή απλά επιβιώνω;

Ζώ ή απλά επιβιώνω; Εσύ ζείς ή απλά επιβιώνεις;

Ποιά ζωή επιλέγεις;

Εσείς αποφασίζετε αν θα ζήσετε ή απλά να επιβιώσετε; Αν θα αφήσετε τον εαυτό σας να πάει με το ρεύμα, αν θα προχωρήσετε προσεκτικά στη ζωή στις μύτες των ποδιών σας εξαιτίας των πολλών κινδύνων που υπάρχουν ή αν πάρετε ρίσκα και απολαύσετε ό,τι σας φέρει στο δρόμο σας η ζωή; Επειδή αυτός που δεν παίρνει ρίσκα δεν κερδίζει τίποτα. Σε αυτή τη ζωή δυστυχώς, ασχέτως του πόσο πολύ το θέλουμε, δεν μπορούμε να ελέγξουμε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας.

κούπα με καφέ - Ζώ ή απλά επιβιώνω;

Εσείς θα αποφασίσετε αν θα ζείτε κάτω από το βάρος των ανησυχιών σας για τις χιλιάδες κακοτυχίες που μπορούν να συμβούν σε εσάς και σε αυτούς που αγαπάτε ή αν θα αποδεχτείτε την αβεβαιότητα ως ακόμα ένα κομμάτι της ζωής σας. Στο τέλος της ημέρας, το να κάνουμε την τρίχα τριχιά είναι απλά άλλη μία από τις διαθέσιμες επιλογές που έχει ο καθένας μας στην καθημερινή του ζωή. Εσείς ενεργοποιείτε ή όχι αυτή την επιλογή αναλόγως με τον τρόπο που έχετε μάθει να σκέφτεστε και να συμπεριφέρεστε στις καταστάσεις της ζωής σας.

Εσείς και μόνο εσείς μπορείτε να ορίσετε τι είναι ευτυχία και τι θλίψη.

Χωρίς εσάς δεν θα ήταν παρά μόνο δύο απλές λέξεις. Θυμηθείτε, δεν είστε δέσμιοι καμίας εξωτερικής πραγματικότητας, διότι η δική σας προσωπική πραγματικότητα έχει τη δύναμη να σας καθιστά ελεύθερους, ακόμα και αν σας φυλακίζουν σε τέσσερις τοίχους. Να σκέφτεστε λοιπόν. Και όταν όλα μοιάζουν δύσκολα ή αξεπέραστα να σκέφτεστε περισσότερο. Ωστόσο, αν παρόλα αυτά δεν μπορείτε να αποφύγετε να αισθάνεστε σαν οι υπερβολικές ανησυχίες των πολλών καταστάσεων να σας γονατίζουν στην καθημερινή σας ζωή, τότε υποφέρετε από αυτό που είναι γνωστό ως αγχώδης διαταραχή. Να ζείτε χωρίς να ζείτε, προσπαθώντας να αποφύγετε οτιδήποτε κακό, στο τέλος θα υποφέρετε χωρίς να έχει γίνει στην πραγματικότητα αυτό που προσπαθείτε να αποφύγετε.

Ζώ ή ανησυχώ συνέχεια;

Η αναμονή μιας πιθανής πηγής πόνου, ενός ατυχήματος ή καταστροφής, απλά σας κάνει να υποφέρετε για κάτι που δεν έχει έρθει και πιθανότατα ποτέ δεν θα έρθει. Αυτή η διαρκής ανησυχία σας οδηγεί στο να έχετε προβλήματα με την συγκέντρωσή σας και με τον ύπνο σας επειδή σκέφτεστε συνεχώς ένα δραματικό μέλλον στο οποίο υπερβολικές καθημερινές καταστάσεις επηρεάζονται από φρικτά πράγματα. Νομίζετε για παράδειγμα πως θα είστε ανίκανοι να κάνετε τις δουλειές που θα σας ζητήσει στο τέλος το αφεντικό σας. Όλα αυτά θα σας οδηγήσουν στο να έχετε ένα χαμηλότερο επίπεδο απόδοσης κάτι που μερικώς υπονοεί ότι επιβεβαιώνετε τις ανησυχίες σας και έτσι επιβεβαιώνετε το αίσθημα που σας οδηγεί να είστε διαρκώς ανήσυχοι.

Κλεψίδρα - Ζώ ή απλά επιβιώνω;

Κάτι που με τη σειρά του σας οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο που τρέφεται από τη δυσφορία σας και το άγχος σας. Eάν νιώθετε άγχος, έχετε μια χειρότερη απόδοση. Η αιτία αυτού είναι το άγχος που δε σας αφήνει να κάνετε πράγματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και για αυτό νιώθετε πιο ευέξαπτοι απ’ ότι συνήθως. Επιπλέον, αυτό συμπληρώνεται από σωματικές αλλαγές που προκαλεί το άγχος στα σώματά μας, οι οποίες στην περίπτωση της γενικευμένης αγχώδους διαταραχής τείνουν να εκδηλώνονται με τη μορφή μυϊκής έντασης και εξάντλησης.

Ζώ ή υποφέρω;

Επομένως αν έχετε συνεχή μυϊκόπόνο, χωρίς να τον δικαιολογεί κάτι ή είστε ανήμποροι να γυμνάζεστε όσο γυμναζόσασταν, αυτά ίσως γίνονται γιατί το άγχος αφήνει τα σημάδια του πάνω στο κορμί σας. Κανένα γεγονός δεν μπορεί να φθείρει τον ψυχικό σας κόσμο, εάν εσείς αφιερώνετε τον απαραίτητο χρόνο για να τον συντηρείτε. Εσείς αποφασίζετε αν θα ζήσετε τη δική σας τη ζωή. Αν θα αποδεχτείτε ότι ο καθένας χωρίς εξαίρεση πρόκειται να υποφέρει κάποια στιγμή και επιπλέον εκείνοι που ανησυχούν για αυτό δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν τον εαυτό τους να το αποφύγουν. Μπορείτε να σπάσετε αυτό τον φαύλο κύκλο.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους επειδή είναι απασχολημένοι με το να ζουν με τους φόβους τους.

Μπορείτε να αποφασίσετε τι είδους άνθρωπος θέλετε να γίνετε. Από αυτούς τους ανθρώπους που ζουν και απολαμβάνουν κάθε δευτερόλεπτο της ζωής τους ή από αυτούς που δεν ζουν γιατί ανησυχούν για τους πόνους και τις ταλαιπωρίες κάθε στιγμή της ημέρας; Μπορείτε να αρχίσετε να ζείτε αμέσως μόλις αρχίσετε να εστιάζετε σε όλες αυτές τις υπέροχες ευκαιρίες που η ζωή σας δίνει και τις έχετε αφήσει να ξεγλιστρήσουν μέχρι τώρα, απλά με το να είστε παράλυτοι από το φόβο σας ότι θα τις χάσετε.

Ζώ και απολαμβάνω την κάθε στιγμή;

Απολαύστε την κάθε σας στιγμή από σήμερα κιόλας. Να χαμογελάτε, ακόμα και όταν δεν υπάρχει τίποτα γύρω σας στο οποίο αξίζει να χαμογελάσετε, γιατί εσείς γνωρίζετε πως μέσα σας υπάρχουν πολλά. Να είστε ευτυχισμένοι επειδή έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ότι εσείς θέλετε. Διότι αν φτάσετε στο σημείο να επιθυμείτε κάτι, αυτό σημαίνει πως μπορείτε και να το επιδιώξετε. Και αν πάλι πιστεύετε πως δε μπορείτε, τότε απλά δε θα μπορέσετε.

Απλά Ζώ την κάθε στιγμή! Η επιλογή είναι δική σας.

ΝΑΜΑΣΤΕ
Περισσότερα σχετικά άρθρα θα βρείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *