Ζωή σημαίνει αλλαγή. Ζωή σημαίνει τόλμη!

ερωτηματικό

Ζωή σημαίνει αλλαγή. Ζωή σημαίνει τόλμη!

Ζωή σημαίνει αλλαγή. Ζωή σημαίνει τόλμη!

Θέλω σήμερα να σε ρωτησω τι σημαινει ζωή.  Τι σκέφτεσαι αυτή τη στιγμή να μου απαντήσεις; Τι είναι άραγε η ζωή για εσένα; Είναι μια διαδικασία που γεννιόμαστε και πεθαίνουμε ίσως; Ανάμεσα σε αυτό τον χρόνο εκτελούμε εντολές και υποχρεώσεις;  Ή είναι ο αριθμός των χτύπων της καρδιάς σου;
Διαβάζω συνεχώς βιβλία, φιλοσσοφίες και όσο και αν έχω ψάξει για τη σημασία αυτής της λέξης, καμία ερμηνεία δεν με ικανοποιεί. Ξεκίνα να ψάχνεις και εσύ αν δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα και παρατήρησε ότι ποτέ δεν θα βρεις κάτι συγκεκριμένο. Μια ιδανική περιγραφή για αυτή τη τόσο μικρή λέξη με τα τρία γράμματα που χιλιάδες άλλα γράμματα κρύβει με πανέμορφο τρόπο μέσα της. Ψάχνοντας λοιπόν για τη σημασία της λέξης «ζωή» αυτού του κόσμου, σε αυτό το σύμπαν, στο εδώ και τώρα, σε αυτή τη διάσταση το περίτρανο νόημα της ζωής, θα μείνει ανεξήγητο.
ερώτηση και εαυτός
Ξέρεις γιατί πιστεύω ότι θα μείνει ανεξήγητο; Διότι το νόημα, ο σκοπός της ζωής δεν είναι το ίδιο για τον καθένα μας. Δεν είναι ένα κοινό σύστημα που χρειάζεται να το ακολουθήσουμε, δεν είναι μια συνταγή. Αλλά είναι τόσο μοναδικό και ξεχωριστό για τον καθένα μας. Γιατί είσαι εσύ με τη ζωή σου, είμαι εγώ με τη δική μου, είναι εκείνος με τη δική του. Μοναδικές και ανεπανάληπτες ζωές, ευλογία θεού και δώρο από τη φύση.
Μην ξεχνάμε ότι κρατάμε στα χέρια μας και φοράμε στο σώμα μας το πιο ακριβό κόσμημα και το πιο ακριβό ένδυμα. Την ζωή και την ψυχή μας. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς την θεωρούμε δεδομένη και να όμως τώρα για άλλη μια φορά ήρθε ο κορωνοιός για να μας θυμίσει ότι η ζωή μας όχι μόνο δεν είναι δεδομένη αλλά ότι από τη μία στιγμή στην άλλη ξυπνάμε και δεν την έχουμε πια στα χέρια μας. Έχει φύγει. Έτσι απλά.

Μην ξεχνάς λοιπόν. Μην ξεχνάς και ζήσε, σήκω από την ρουτίνα σου και ρίξε μια γροθιά στο μαχαίρι χωρίς να φοβάσαι τον πόνο.

Κάθεσαι στην πολυθρόνα σου και λές «αχ,ολά καλά και σήμερα, ήσυχα, πέρασε και αυτή η μέρα»και αισθάνεσαι σιγουριά μέσα σε αυτό. Έρχομαι εδώ να σε ρωτήσω για ποια ακριβώς σιγουριά μου μιλάς; Όλα είναι εικονικά, ποτέ και πουθενά δεν υπάρχει αληθινή σιγουριά εκεί έξω.
Κάθεσαι στο λιμανάκι σου και ρεμβάζεις νομίζοντας πως κανένα κύμα δεν θα την αναταράξει. Δες όμως πώς οταν το λιμάνι είναι ακίνητο αρχίζει να βαλτώνει, στον πάτο γεννιέται ο βάλτος και αργεί να φτάσει στην επιφάνεια για να τον δεις. Και εκεί καταλαβαίνεις ότι κάτι έχει αλλάξει, δεν είναι όπως πριν και αντί να κάνεις κάτι για αυτό, στέκεσαι απλά να το παρατηρείς.
λευκό χαρτί
Κλείσε για λίγο τα μάτια και άκου την πραγματική απάντηση χωρίς φόβο που αναδύεται αυτή τη στιγμή από μέσα σου. Αφού δεν είσαι ευχαριστημένος/η με την ζωή που ζειί γιατί δεν την αλλάζεις; Γνωρίζω πόσο φοβάσαι την αλλαγή όμως θα φοβηθείς ακόμα περισσότερο όταν πια θα έχεις γεράσει και θα κοιτάζεις τα περασμένα χρόνια. Εκείνα τα χρόνια που θα μπορούσες να αγαπήσεις το λιμάνι σου και να μην το άφηνες να γίνει βάλτος, μην αφήσεις και άλλο τον χρόνο να περάσει ΄ψαξε και βρές τρόπους, ανέλαβε δράση και άλλαξε οτιδήποτε δεν σου αρέσει, βήμα βήμα τη φορά, χωρίς φόβο, χωρίς αγωνία, χωρίς άγχος μόνο με δράση και αγάπη προς τη ζωή που εσύ θες και επιλέγεις να ζήσεις.
Μην φοβάσαι τι θα πούν οι αλλοι, μην φοβάσαι να εκθέτεις τον εαυτό σου τον πολύτιμο στον κόσμο και να διεκδικείς τα όνειρά σου, μην ακούσεις όταν σου λένε «τα όνειρα δεν πραγματοποιούνται ποτέ, αυτά είναι για τρελλούς».

Μην τους πιστέψεις!

Παρατήρησε τη θλίψη και τον πόνο στα μάτια τους επειδή ποτέ κάποιος δεν τους έδωσε την εκκίνηση και την δύναμη να πιστέψουν ότι μπορούν και αυτοί να ζήσουν το όνειρο τους, μην τους συμμερίζεσαι ,απλά συμπόνεσε τους και πέταξε τους τη δημιουργική σου σπίθα για αλλαγή! Μπορείς να το κάνεις!
Ξεκίνα από τώρα!  Η δύναμη του τώρα είναι μέσα σου, άγγιξε την και βίωσε τη σε κάθε κύτταρό σου. Νιώσε την δημιουργική  ενέργεια της και προχώρα προς την ονειρεμένη σου ζωή!
Νάμαστε!

Περισσότερα άρθρα δείτε παρακάτω:

Author Info

EviXatzigianni

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Master Teacher Reiki του συστήματος Usui Reiki Ryoho, Master Teacher στο Karuna Reiki & Theta Healing Practitioner

Σχόλια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *